Hur var artikeln?

1420931cookie-checkLivet är konstigt Episode 5 Komplett Gameplay Genomgång
PC
20 oktober 2015

Livet är konstigt Episode 5 Komplett Gameplay Genomgång

Säsongen finalen av Livet är konstigt kommer till ett slut med Episode 5. Det har byggts upp under det gångna året och har många fans som ser för att se hur det hela sluts.

Det finns några riktigt knepiga segment i det sista avsnittet som sannolikt kommer att få spelare att klia sig i huvudet medan andra försöker riva ut håret i frustration. Oroa dig inte, det finns dock en komplett genomgångsguide för spel Livet är konstigt Episode 5: Polarized, visar hur man går igenom varje segment och övervinner varje spelets unika pussel.

Det sista avsnittet tar en väldigt mörk vändning från de andra, och fördjupar ännu djupare in i de psykologiska aspekterna av tidsresor och hur människans sinne kan riva upp från stressen. Det är en väldigt trippy gameplay-upplevelse för alla som letar efter en djup, sci-fi-tema psyko-thriller. YouTuber XCageGame har ett komplett spel genomgång finns i en serie av videoklipp som du kan kolla in nedan.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLs4yZXdJnOfPcrGj02bHlMHwnEfttttad

Till skillnad från det föregående avsnittet har den senaste inte så många traditionella pussel att komma igenom, och det har inte lika många koder att hitta och skriva in. Det finns dock några segment där du måste göra specifika uppgifter i en viss ordning för att kunna fortsätta.

I segmentet använder Max fotoet på bordet för att gå tillbaka i tiden, efter att Jefferson tagit de skämma bilderna av henne, hamnar hon i stolen där hon pratar med Jefferson. Efter Jefferson förklarar vad som hände med Nathan och hur han dödade och begravde honom - efter Jefferson går bort ser man på dagboken på bordet. Därifrån, fortsätt spola tiden hela vägen tillbaka till när Jefferson håller på att gå, avbryta honom genom att fråga honom om Maxs dagbok. Han slänger den på golvet och Max kan använda den för att spola tillbaka tiden efter att ha tittat på fotot.

Livet är konstigt: Episode 5

Efter att ha pratat med Principal Wells på konstgalleriet i San Francisco kan du gå vidare till nästa scen genom att gå upp till Maxs fotostatus i galleriet. Efter att ha lyssnat på Chloes samtal på telefonen är det möjligt att vända tiden genom att fokusera på Maxs foto på gallerianväggen.

I "Dark Room" - efter omkörningstid efter galleri expo - för att rädda David (som ironiskt är där för att spara Max) måste du varna honom om Jefferson. För att detta ska fungera måste du vända om och fråga Jefferson för en sista förfrågan, fråga Jefferson för lite vatten.

Efter att ha fått vattnet, vänta tills Jefferson hör David kommer in i "Dark Room" och när han står upp mot väggen "varna" David om bakhållet. David kommer ändå att få pistolen att slå ut ur handen, men när detta händer ser du på bordet med flaskvattnet på det och sparkar det på Jefferson, vilket kommer att distrahera honom tillräckligt för att förlora sitt grepp på stativet. Jefferson kommer att försöka springa för ett vapen i skåpet för att skjuta David. Du kan förhindra att David skjuts genom att dra kabeln för ljuset, detta kommer att distrahera Jefferson tillräckligt länge för att David ska rasera och slå honom i ansiktet några gånger.

Livet är konstigt: Episode 5

När man försöker komma till restaurangen och du är instängd i affären med elden som blockerar utloppet, kan du aktivera sprinklern, som kommer att elektrodera och döda fiskaren. Fortsätt att gå in i rummet med fiskaren efter att elden har släckts och spola sedan tillbaka tiden innan han dog för att försöka rädda sitt liv.

För att förhindra att din Two Whales-diner exploderar hittar du en tippad överkista med sand på marken och en spade i närheten. Det är direkt bredvid den röda tidningsautomaten som står upprätt och en tippad, blå tidningsmaskin. Aktivera sandprompten för att skopa lite sand på bensinen för att stoppa elden från att sprida sig till din matsal och förhindra att den blåser upp.

När slutligen komma tillbaka till festen med Chloe, du måste övertyga henne att inte rinna av. Du måste berätta för Chloe att Jefferson kidnappade Max, att Max verkligen trasslat tid, och att David faktiskt bryr sig om Chloe.

När Max blir fångad i halldörren, måste du gå igenom några av korridorerna tills Max blir till Victoria. Till sist måste du hitta Victorias rum att vända tillbaka. Du hittar Victoria Chase rum på 221, som anges i bilden nedan.

Livet är konstigt: Episode 5

Efter att ha kommit till rummet kommer Max att göra en kommentar om att vara sig själv igen. Fortsätt till Maxs rum, 219, för att äntligen komma ut ur hallway pussel labyrinten.

En av de svåraste segmenten navigerar genom stealth-segmentet för att undvika alla skumma killar som Nathan, Jefferson och andra från att fånga Max. Det kräver att de väntar på att de har ryggen och slungit förbi dem. Målet är att gå igenom konstgalleriet, gå igenom förvaringsrummet och sedan gå igenom parken till bänken. När du sitter vid bänken kommer du ut.

När instängd i badrummet med dörren och knappsatsen är ingångs kod för att komma ut: 0311

Antalet att komma ut är det enda nummer som dyker upp i en återspegling av spegeln. För en något alternativ playthrough med en annan uppsättning av resultat, nukem Dukem har en tre timmars playthrough kan du kolla nedan.

Efter digicode sekvensen finns det inga mer verkliga pussel att stöta och spelet utspelar sig ganska enkelt därefter. Säsongen avslutas på en cliffhanger beroende på vilka val spelare gör antingen spara Chloe eller rädda världen.

Om du inte redan har spelat spelet eller vill bara lära dig mer, kan du göra det genom att besöka officiell Life Is Strange webbplats. Du kan ta hela säsongen för PlayStation-enheter från PS Store, för Xbox-spelkonsoler på Xbox Store och för PC från ånga store.

Annan dator