Hur var artikeln?

1435950cookie-checkSpace Hulk: Deathwing Gameplay Genomgång
Blogg
16 December 2016

Space Hulk: Deathwing Gameplay Genomgång

Focus Home Interactive har verkligen intensifierat sina publiceringsinsatser på senare tid och slog försäljningsframgångar med spel som Sherlock Holmes och Lantbruks Simulator 2017. Nåväl, deras senaste blockbuster-ansträngning kommer från att samarbeta med Streum On Studio för Space Hulk: Deathwing, en klaustrofobisk, första person shooter i korridoren. Old-school-spelet har lanserats för PC, PS4 och Xbox One, och spelare som letar efter lite hjälp med att komma igenom spelet kan tycka att den här spelguiden är användbar.

YouTuber RabidRetrospectGames har hela spelets genombrott av Space Hulk: Deathwing över en flersidig serie videor som du kan kolla nedan.

Du kan använda HUD på skärmen för att ge dina två kamrater instruktioner om hur man formar upp och vilken typ av kamp taktik att ta. Det första uppdraget innebär att möta Brother Gideon på Space Hulk.

Flytta genom korridorerna mot Gideons fyrkantsställe. I början går det inte mycket att stå i vägen. Du har bara att följa spåren av döda kroppar och gore kasta i korridorerna. Gore och entrails markerar din väg. Använd din lagkamrat för att bysta öppna den fastna dörren för att komma in i rummet där resterna av Gideon och hans besättning kommer att upptäckas.

När du kommer till fyren kommer en svärm av fiender att komma ut och attackera dig längs korridoren, var så redo för dem. Du måste sedan gå till generatorer för att återställa försvarsnätet. Längs vägen måste du möta hordes som kommer att krypa ut ur väggarna, från öppningarna och alla andra sprickor. Korridorerna är små, så välj dina skott.

Kämpa dig till generatorn för att aktivera försvaret så resten av Deathwing kan gå med i rymd Hulk och hjälpa dig i strid. När generatorerna är aktiverade måste du gå till waypointen för att säkra platsen. Du måste slåss av flera vågor av Genestealer swarms innan du går vidare till nästa mål. Det är bäst att gå upp på brohuvudets plattform och skjuta ner på de otaliga svärmarna som kommer framifrån nedan.

Målet i nästa uppgift är att bryta motorkammaren och installationsplanen för att stoppa Genestealers från att jettisoning Space Hulk i tomrummet av en tyngdkraftsbrunn. Det finns emellertid Genestealers med varierad vapen denna gång och de handlar om att spränga dig till bitar på avstånd.

Fortsätt genom kartan och aktivera paneler på modulerna och förstör dem. Du måste göra detta medan du svärmer av Genestealers. Håll läkarna i vänteläge när du går igenom korridorerna eftersom de inte är rädda att skjuta dig i ryggen.

En sak att komma ihåg är att det inte är en dålig idé att modifiera dina lagkamrars belastningar innan en stor överlevnadsvågstrid. Om du kommer att behöva försvara ett litet område, kan det vara bäst att ge en av dina bröder ett melee-vapen. Om du arbetar med långsträckta stridsvagnar är det bäst att utrusta dem med chaingun eller bolter.

Efter inaktiveringen av motorerna kommer uppdraget att sluta, och nästa uppdrag kommer att innebära att man placerar en fyr på en bestämd plats för att upptäcka placeringen av ett Dark Angels fartyg.

Gör dig färdig genom de avskilda hallarna från den övergivna och nedåt mot beaconplatsen. Du måste stansa väggen öppen för att placera strålkastaren och sedan försvara strålkastaren medan vågorna i Genestealers skrotar bort vid vilka små möjligheter de måste möta mot Deathwing.

Efter att ha försvarat fyren och reser till nästa waypoint kommer du att gå in i kapitel 3.

Det finns en signal att cheferna vill att truppen ska kolla ut, så du måste ta dig och din strid broar genom mer snäva korridorer mot fyren. Du kan faktiskt använda dörröppningarna som en strategisk fördel, till exempel att få dina lagkamrater i ett rum och sedan låsa dörren bakom dig.

Fyren kommer att leda dig mot broder Maegons död kropp, en högsta epistel från 10,000 år före skeppet, Calibans Will. Nästa uppgift innebär att man går igenom för att hitta den antika artefakten från Calibans Will.

Det kommer att finnas några monterade torn som du behöver ta ner, liksom många mutantbänkar av Genestealers med projektvapen. Det är bäst att du använder en bolter eller en chaingun när du leder till platsen för att skaffa artefakten. Du kan också hacka in i vissa torn och använda dem som en fördel, men var noga med att dina lagkamrater har din rygg medan du hackar.

Efter rensning av Genestealers rum kommer uppdraget att vara fullständigt och nästa uppgift kommer att innebära att man rör sig genom katedralliknande skott för att utplåna Genestealer-svärmarna.

Gå till skottdörrlåsarna och låt dem stänga genom att blåsa ut mekanismen och sedan gå vidare till nästa plats för att göra detsamma. När skottdörrarna är täta kommer uppdraget att vara fullständigt.

Du kan sedan leda till Calibans Will genom att gå in i hangaren. Det finns några få grupper av Genestealers du kommer att möta mot på väg till hangaren; kassera dem snabbt och nå waypoint för att avsluta uppdraget.

Kapitel 4 inkluderar att flytta genom Sanctum Imperator för att rensa ut det så att Death Wing-krafterna kan flytta in och bryta en väg till Calibans Will. Space Hulk består av många fartyg som fastnat ihop, så för att komma till Calibans Will måste du bee-line genom Sanctum Imperators maskinrum och underhållskorridorer.

Vägen till Calibans Will tar dig genom Sanctum Imperatorens främsta katedralhallen. Hallarna är stora och öppna, så du får plats att andas med långa vapen med bra AOE.

När du har tömt huvudhallen, låser du upp Thunder Hammer och fyller huvudmålet som leder till Calibans Will.

JV9PIpl

Det finns strömreläer som måste avaktiveras på olika platser, mestadels genom snäva underhållsförbindelser och små korridorer. Det här segmentet är perfekt för melee vapen som Thunder Hammer, speciellt eftersom du kan använda skärmen mot projektilfienderna och hammaren mot de större fienderna under närliggande möten.

Avsluta deaktivera strömreläerna och gå sedan till Caliban Wills startstation genom Sanctum Imperator. Det finns några Genestealers men det är mest klart att segla därifrån.

En vision kommer att spela där du kan använda ett eldfas med en sköld. Följ korridorerna kantade med xenos och ta ut dem med dina blixtnedslag, brand och kombinationer. Du kan också använda skärmen för att volley närliggande fiender ur vägen.

Gå in i ljuset där ett Cthulhu-monster kommer att bli synligt, och då måste du kämpa av en horde av xenos för ett tag tills uppdraget slutar.

Space Hulk: Deathwing - Cthulhu

Det finns en stapel längst upp på skärmen med en "Beräkningslöpning" -text för att ge dig en uppfattning om hur länge du måste avvärja horderna.

Medan hammaren var bra under de snäva korridorerna skulle Bolter hagelgevären eller chaingun vara bättre lämpad för kapitlets slutliga mål.

Du kan få tillgång till de nya Hellfire-rundorna för bolten, liksom några nya punkter för att uppgradera dina förmågor.

I kapitel 5 kommer du äntligen att komma in i det gamla bibliotekarskeppet, Calibans Will.

Du måste våga genom det gamla fartyget och placera en augur-primus i fartygets huvudkonsol.

För de låsta dörrarna sprängde helt enkelt genom dem med oförmöget kraft; ingenting står i vägen för Death Wing.

Gör dig färdig genom hallarna och kämpa med Cthulhu-xenos. En flamthrower är inte ett dåligt alternativ, men tänk på att det finns torn monterade på väggen i vissa delar.

När du når konsolen uppenbaras det att kammaren du söker inte finns på huvudkortsskärmen och att den är gömd, så du måste söka efter det dolda rummet. Gå till Scriptorium 5-N rum för att komma åt rummet som leder till artefakt.

Du måste säkra rummet, vilket innebär en annan våg av sprängning genom oändliga horder som inte är så oändliga. För att säkerställa Calibans Will, måste du döda strax över 200-fiendens livsformer, och då kommer området att vara säkert för fler squads att komma in i skeppet.

Efter att ha hittat artefakt och kämpat med en chef är det dags att gå in i kapitel 6.

Nästa uppdrag äger rum i Rogue's Caravel där en Genestealer Bread har flyttat till ett område där de har försökt använda Dark Dark DNA för att skapa hybrid xeno-arméer. Det är upp till spelaren och deras trupp att ta ut Genestealer-kullen och förhindra dem från att förvränga Kejsarens genetiska arv.

Gå till Frälsarens Array och ta ut alla Genestealers längs vägen.

När du kommer till matrisen måste du försvara broområdet i några minuter medan matrisen nås. Det finns många xenos som kommer genom det smala broområdet, så det är nog bäst att använda en flamthrower för att torka ut dem snabbt, eller utrusta hagelgeväret för att få jobbet gjort.

Du kommer att låsa upp Absolutets Mace efter att du har fullgjort uppdraget. Därifrån måste du ta 300-mätare för att placera ett fyrkant på den angivna waypointen för att låta de mörka änglarna resa till den platsen.

Absolutets Mace ger dig en fast, solid AOE-dispersion, vilket gör den idealisk för att resa genom trånga områden och snäva korridorer.

Att nå destinationen kommer att slutföra uppdraget, och nästa uppdrag kommer att innebära att man försöker fly från området så att skeppet kan förstöras. Uppdraget kommer att börja med ett slag, eftersom du kommer att översvämmas från alla håll av massor av xeno horder, inklusive några stora mini-chefer.

Var inte rädd för att gå ur vägen och omgruppera på ett mer fördelaktigt sätt.

Gå in i extraktionsfacket och det sista uppdraget i kapitlet kommer att vara komplett. Kapitel 7 tar dig till den röda arken.

Du måste stänga dörrarna för att begränsa krafterna när kapitlet förbereder sig för att släppa ut ett dödligt virus för att utplåna Genestealers. En kort filmisk varning kommer att varna dig för en närliggande Broodlord som kommer från ett hål i golvet. Döda honom och horderna.

Det kommer att finnas tre psykologer upptagna av bibliotekarie, följ waypoints för att förstöra dem.

Häxorna kan vara utmanande på grund av deras förmåga att gå osynliga, men det finns en livruta på toppen för att ge dig en uppfattning om hur mycket du måste piska dem i storlek innan de är bra och döda.

Det finns ett komplett gameplay-walkthrough som klickar på om fyra och en halv timme om du bara vill titta på allt på en gång. Du kan kolla in det nedan.

Space Hulk: Deathwing är tillgänglig just nu för datorn och kommer snart att starta för Xbox One och PS4.

Övriga nyheter