Hur var artikeln?

1440010cookie-checkResident Evil 7 Endings Explained
Guider
24 januari 2017

Resident Evil 7 Endings Explained

Resident Evil 7 har flera ändringar beroende på olika distinkta val spelarna kan göra vid viktiga punkter i spelet. Det finns en bra och dålig slut på Resident Evil 7 men om du behöver lite hjälp med att ta reda på vad som hände, visar den här guiden tydligt för dig, oavsett om du spelar på PC, PS4, PSVR eller Xbox One.

Spelet börjar med att två meddelanden spelas av Mia Winters till sin man Ethan Winters. I ett meddelande är hon jolly och berättar för honom hur mycket hon saknar honom. I det andra meddelandet stör hon och berättar att han ska hålla sig borta. Detta skedde i 2014, tre år senare i 2017 Ethan får ett annat kryptiskt meddelande från Mia, och den här gången följer han den till Dulvey, Louisiana, till ett till synes övergiven bondgård.

När Ethan kommer dit upptäcker han att olika människor har gått förbi när de checkar ut huset, eftersom ägarna, Baker-familjen, tycks ha gått saknas också. Med hjälp av några gamla VHS-inspelningar som en guide upptäcker Ethan en dold passage genom eldstaden som leder honom ner i en källare där han finner en Mia ... lugnt vilande på en säng. Han vaknar Mia och de två planerar sin flykt, men Mia är störd ... orolig ... och hon ville inte att Ethan skulle hitta henne.

Resident Evil 7

När Mia leder dem ut ur huset vänder hon sig och attackerar Ethan och tvingar honom att hämnas genom att slå henne med en yxa. Mia dör dock inte. Ett förvrängt ansikte vrids i ett monster av raseri och våld, och Mia griper en motorsåg och fortsätter att hysa Ethans arm och skär den bort över handleden.

Ethan lyckas hitta en pistol och till synes "döda" Mia ... igen. Endast han slås ut av Jack Baker, ägaren till den gamla plantagen.

I verkligheten Mia inte bara magiskt morph till en ond häxa. Det visar sig att hon faktiskt kontrollerades av ett E-seriens experiment som kallades Eveline, en kraftfull liten tjej som var en del av ett tophemligt experiment. I en flashback-sekvens visar det sig att Eveline är i Mia sinne, vrida och förvränga hennes sanity, vilket tvingar henne att agera som ett monster - Eveline säger att Mia ska straffa och döda Ethan, vilket ledde till att Mia skär av Ethans arm och försökte morda honom med motorsågen.

Resident Evil 7

Eveline hade rymt från sin hållande cell ombord på ett forskningslaboratorium som reser längs Mississippi. Mia jobb var att arbeta som vaktmästare över Eveline, som hade galen av att ha en familj. Mia låtsades vara hennes surrogatmamma. Operationsdirektören Alan Droney hade inte ordentligt säkrat Eveline under en test och lyckades fly. De kunde inte hålla henne tvungen att använda serum, och hon började en snabb mutationsprocess. Som E-Virus-testperson hade Eveline förmågan att använda psykotropa snedvridningar, hallucinationer och förslag att tvinga folk att göra vad hon ville ha, allt genom en psyko-fysiologisk mutagen.

Under en flashback till 2014 upptäcktes det av Mia att Evelines gestaterade avkommor i form av regenerativa mutanter, varav några bildades från skeppets besättningsmedlemmar. Mia försöker döda Eveline men misslyckas, och i stället finner sig uppslukad av mutagen och kontrollerad av Eveline. Innan Eveline tar över helt, lyckas Mia att skicka Ethan ett meddelande som säger att han ska hålla sig borta och glömma henne. Hon gör detta kort innan hela skeppet kraschar i land.

Under treårsperioden hade Eveline dock vågat utanför skeppet och började infektera allt och allt i närheten, inklusive Baker-familjen. börjar med Jack och jobbar sig igenom Marguerite Baker, Jacks fru, Lucas Baker, Jacksons och Zoe Baker, Jacks dotter.

Mormor smärta

Eveline hamnade med Bakers på grund av hennes snabbt försämrade fysiska form. Det förklaras i en av rapporterna att hon har snabb celltillväxt, förvandlar henne till en gammal kvinna, vilket gör hennes fysiska form ganska begränsad och bunden till en rullstol. Hon har fortfarande mycket starka psykiska förmågor, men begär fortfarande en kärleksfull familj. Således använder Eveline Mia för att skicka ett meddelande till Ethan för att locka honom till plantagen som ett sista försök att skapa den familj som hon alltid ville ha.

Innan Ethan anlände, använde Eveline under de tre åren familjen Baker för att rekrytera och växa sin familj, men de flesta människor dog i processen. Hon lyckades förvärva 13-personer som framgångsrikt blev assimilerade som monster, medan andra misslyckades med att genetiskt anpassa sig och slutade bli kannibal mat.

Ethan lär sig av dessa fasor efter att ha fått sin arm sys av sig själv av Marguerite, och tvungen att delta i en äcklig fest av mänskliga och animaliska organ.

Ethan lyckas fly genom att tippa över och bryta sin stol och fortsätter sedan med att slåss Jack Baker i hela herrgården, som till synes dödar honom genom att klippa sin kropp i hälften med en motorsåg och blåsa sin övre torso i bitar.

Resident Evil 7

Ethan lyckas sedan döda Marguerite med hjälp av Zoe, hennes dotter. Zoe lovar att hjälpa Ethan att fly och till och med erbjuda honom vägledning om hur man hjälper Mia också. Zoe lyckades undvika att mutera som Jack och Marguerite eftersom hennes exponering för viruset var minimal, men rädd att hon så småningom skulle tappa henne som Lucas.

Zoe leder Ethan runt plantagen för att återställa vissa föremål för att skapa ett botemedel mot D-seriens virus, vilket är vad Baker-familjen smittades med. Efter att ha fångats kort av Lucas och sedan befriad av Ethan - efter Lucas styrkor Ethan att delta i en serie av SAW-liknande pussel - Zoe concocts en motgift, men gör bara tillräckligt för två personer.

Innan serumet kan administreras attackerar Jack Baker en sista gång som ett jättemuterat monster. Ethan klarar av att besegra honom med hjälp av en av serumkoncentrationerna. Tyvärr är Ethan tvungen att välja att antingen hjälpa Zoe eller Mia. Om Ethan väljer att hjälpa Mia, fortsätter Zoe och Mia och Ethan lämnar för att få hjälp. Om Ethan väljer att hjälpa Zoe, är Mia kvar och Ethan och Zoe går för att få hjälp.

Resident Evil 7 - Bad Ending

Den dåliga änden

Om du hjälper Zoe hjälper du faktiskt inte henne alls. I huvudsak blir Zoe dödad strax efter att de lämnar plantagen. Detta inträffar efter att Ethan och Zoe inträffat på den kraschade forskningsbåten. Eveline smittar Zoe igen och bryter henne i stycken efter att ha stelnat hennes kropp. Ethan blir fångad och Mia återvänder till det nedåtgående skeppet för att hitta Eveline och rädda Ethan.

Mia lyckas rädda Ethan, men slutar att dö när Eveline tar kontroll över henne igen och tvingar henne att försöka döda Ethan. Ethan impales Mia och hon slutar att vända sig till sten och smuler i bitar. Under Ethans tid inuti Evelines kokong har han en fysisk impuls från Jack Baker, som lugnt förklarar att hans familj var normal men efter att ha blivit vridna och kontrollerade av Eveline blev de till dessa monster. Jack pekar Ethan för att hjälpa till att befria hans familj av Evelines psykiska kontroll och att döda henne en gång för alla.

Ethan lyckas spåra en motgift mot E-Virus och slaget Eveline en sista gång efter att han hittat henne i den gamla herrgården och satt i rullstolen på vinden. Ethan får lite hjälp från Redfield som släpper Albert Weskers pistol ner för att hjälpa honom under slutkriget.

Redfield rapplar ner och hjälper Ethan till säkerhet och flyger hem hemma i en Umbrella Corporation helikopter.

Resident Evil 7 - Endings

The Good Ending

Om du har Ethan väljer Mia att administrera motgift så får du det bra slut. Mia och Ethan lämnar Zoe bakom och leder till det gamla labskipet på väg ut ur Baker plantage. I stället för att dö, kastas Mia av båten och Ethan fångas. Mia fortsätter att spåra och spara Ethan. Eftersom hon har motgift i sin ström, muterar hon inte och strider för att motstå det psykiska inflytandet från Eveline.

Ethan lyckas lämna skeppet, hitta och döda Eveline och när Redfield dyker upp, förenas Ethan med Mia på helikoptern. Spelet slutar med Ethan förklara att när en dörr stängs öppnar en annan, och att han har en andra chans med sin fru.

Andra guider