Hur var artikeln?

1445080cookie-checkMass Effect: Andromedas rasistiska speldesigner fungerar inte längre för BioWare 2017
Blogg
19 mars 2017

Mass Effect: Andromedas rasistiska speldesigner fungerar inte längre för BioWare 2017

En av de mest kontroversiella individerna som arbetade på BioWare på Mass Effect: Andromeda Var Manveer Heir, en speldesigner på projektet. Han hade nyligen nämnt på sin Twitter-profil det Mass Effect: Andromeda Var ett av hans tidigare projekt, men nu har vi bekräftelse på att Manveer Heir inte längre arbetar på BioWare.

BioWares generaldirektör Aaryn Flynn svarade på en kommentar på Twitter om Heirs anställning hos BioWare, där han ansåg följande ...

Om du tittar på Manveer Heirs Twitter-profil kan du se att han verkligen nämner att han "tidigare" arbetat med Mass Effect: Andromeda.

ghDeN8o

Betydelsen av denna nyhet är att många spelare hade nämnt att de inte skulle köpa Mass Effect: Andromeda på grund av Manveers tweets, eftersom han gjort det blatant känt att han inte liknade vita människor. Hans Twitter-flöde är fyllt med många grova, okänsliga och rasistiska kommentarer om kaukasier.

Arvingens vedhållande rasistiska tweets slutade gyta en petition, med några spelare som bad att BioWare skulle avfyra honom för rasism.

Saker ständigt eskaleras som frisläppandet av Mass Effect: Andromeda närmade sig med 10-timmars gratisförsök och uppenbarelsen av spelets dåliga kvalitet och det faktum att rättvisa vita inte kunde göra sig i karaktärsskaparen gjorde också människor ganska arg. Den ledande speldesignern, Ian Soon Frazier, kommenterade på Twitter att de skulle undersöka eventuellt patching i förmågan att göra rättvisa vita och ljusskinniga Asiater i Mass Effect: Andromeda, Vilket ledde många människor att tro att Manveer Heir kan ha haft något att göra med det.

Samtidigt rapporterades också att BioWare kan ha fyllt sina ställen med "diversity hires". Därför var kvaliteten på animationen, karaktärsmodellerna och ansiktsriggningen så låg jämfört med tidigare spel, vilket avslöjades av Nick Monroe på Twitter.

bKrI2ED
psm8hOG

Detta skapade ytterligare rapporter från några andra webbplatser, såväl som entusiasten spel media, attackera spelare för att påstås attackera utvecklarna på BioWare via sociala medier. Enligt Twitter-sökning och Arkiv av Allie Rose Marias profil, påståenden om masschassering förefaller inte vara närvarande.

Detta fram och tillbaka vitriol uppstod efter att BioWares Aaryn Flynn släppte ett uttalande om Twitter, med angivande av ...

"Nyligen var en tidigare EA-anställd felidentifierad som en ledande medlem av Mass Effect: Andromeda utvecklingsteam. Dessa rapporter är falska.

"Vi respekterar våra spelare och samhälls åsikter och välkomnar feedback på våra spel. Men attackerande individer, oavsett deras engagemang i projektet, är aldrig acceptabla. "

Några ifrågasatte om detta var i förhållande till Manveer Heir, Courtney Woods eller Allie Rose Marie. BioWare klargjorde inte, men några webbplatser slog till slutsatsen att det handlade om Allie Rose Marie, en av de personer som hävdade på hennes Twitter-profil att hon var ledande ansiktsanimator för Mass Effect: Andromeda.

Oavsett, det verkar som om många av de ansvariga för spelet (de bra och de dåliga) bara arbetade på avtalsenlig basis och inte längre finns på BioWare-laget.

Mass Effect: Andromeda släpps den 21 mars för Xbox One, PS4 och PC.

Övriga nyheter