Hur var artikeln?

1447590cookie-checkYooka-Laylee Gameplay Genomgång
Media
13 April 2017

Yooka-Laylee Gameplay Genomgång

Playtonic och Team17 s Yooka-laylee har officiellt lanserat för hemkonsoler och PC. Spelet var fastnat i en del kontroverser kring JonTron-frågorna, men för spelare som redan äger spelet som letar efter lite hjälp för att komma igenom några av nivåerna, kan du kolla in spelgenomgången för att hjälpa dig på vägen.

YouTuber Tealgamemaster har en genomgång o fthe spel, som omfattar många av de olika världar och de utmaningar som finns i titeln. Du kan kolla in spellisteserien nedan.

Efter den tidiga filmsekvensen kommer du att få kontroll över Yooka och Laylee. Du kommer att stöta på Trowzer som behöver fem tappar innan du låter dig fortsätta. Använd bara Square eller 'X' (om du är på Xbox) för att bryta skattlådorna för att samla 5 tappar för att gå vidare till nästa segment genom porten.

Använd Circle (eller "B" på Xbox) för att fånga några närliggande fjärilar för att fylla på din hälsa. Också, till skillnad från casualiserad första person shooters som Call of Duty, din hälsa fylls inte på igen. Så håll ögonen på din hälsa och ta några fjärilar när ditt liv blir lågt.

När du kommer in i fabriken måste du ta tag i den första pagin. De visar dig vilken väg du behöver ta för att få din första pagie.

Prata med Trowzer för att låsa upp nya slipppery lutningsförmåga, vilket gör att du kan rulla upp backen med hjälp av den utlösande faktorn.

Du kommer att lära dig om att bygga tomter och få tillgång till nya nivåer och världar. Ställ bara på plattformen och tryck på Square (eller "X" på Xbox-kontrollenheten) för att aktivera världen. Det kommer att kräva ett visst antal pagier för att komma åt vissa nivåer. Det kommer i huvudsak att slutföra handledningsnivån.

Tropikerna är den första världen du kan komma åt. Rulla uppför sluttningen och du kan välja att hjälpa skelettet i potten.

När du samlar tillräckligt med quills kan du låsa upp nästa drag från Trowzer.

För den trasiga pagionen i närheten av buret hittar du de saknade bitarna nära grisen inuti höljet strax bortom pagieburet.

Du hittar också en annan NPC som heter Nimble som kommer att ge dig en pagie om du kan besegra den i en tävling genom en kurs. Du hittar Nimble i ett hörn av ett träd av strukturen med de flytande plattformarna.

Race Nimble att få pagie. Samla fjärilar längs banan för att återställa uthållighet att ut-roll Nimble. När du samlar 3 pagies du kan expandera världen för första gången.

Expansionen i Tribalstack tropikerna världen kommer att öppna upp vägen där skyffeln Knight ligger.

Chef genom världen mot tornet med brandfällor och Rampo ger dig en kort introduktion som du gör din väg upp till toppen av plattformen.

Rampo blir din första chef. Knacka ut tänderna om du kan kämpa igenom kamerafrågorna. Du måste undvika de rullande stockarna, ta dig till toppen och slå ut Rampo tänder.

Skölj och upprepa metoden tills du besegra Rampo och få tillgång till pagie.

Gå tillbaka till Trowzer inuti en av de nya tornen och köp Sonars förmåga till 30 quills. Detta gör att du kan slåss mot fiender med en projektil och aktivera totemtecknen för att aktivera de närliggande hissar eller plattformar som är transparenta. Du hittar ett Mollycool-objekt ovanpå en av plattformarna ovanför Trowzer, och du måste ta den till Dr. Puzz, precis nedanför.

Dr Puzz kommer att göra dig till en växt och du måste gå runt och hjälpa sex växter växa efter att du pratar med en av plantorna. För att komma till en av de andra växterna på toppen av en plattform måste du slå över några lådor som håller upp plattformen för att komma över planeten och hjälpa de andra växterna att växa.

När du får pagie och få tillgång till flera spolar, kan du prata med Trowzer att låsa upp kroppen slam som du kan använda genom att hoppa och trycka på vänster trigger för att krossa marken. Använd flytten att bryta tabletterna i rummet där Trowzer ligger, som sedan kommer att öppna upp ett nytt område att gå in.

Området leder dig till Duke's Temple.

Du behöver också förmågan att köpa slurp attack så att du kan avfyra projektiler från närliggande växter. Du kan använda plantorna för att starta och stoppa plattformar genom att skjuta omkopplarna.

När du är klar projektilen minispel, gå tillbaka till den väg där skyffeln Knight är och använda projektiler för att aktivera plattformar så att du kan komma till toppen av berget och ta juvelen. Du kan också glitch vägen upp till toppen av statyn huvudet och ta juvelen genom att hoppa upp avsatser.

Du kan också gå tillbaka till det andra området nära Rampos skattrum och aktivera totemsna för att gå upp på plattformen och aktivera totemet och låsa upp buret med pagien inuti.

I ett annat område där det finns en sjö med karaktär som arbetar som en vattentunnel, finns det ett torn i närheten som du kan skala. Huvud inuti och det tar dig till ett högt vertikalt bergsområde. Håll växeln för att flytta plattformen över och ta vägen uppåt.

Du kan träffa Nimbo, som kommer att ge dig en omvandlingsförmåga, men du behöver den slurpande projektilens förmåga att suga upp vattenverket och använda den för att skjuta Nimbo i ansiktet så att han kan lindra sig. Detta fyller upp området nedan med vatten.

Gå tillbaka till början av tornet som leder till Nimbo och när du flyttar plattformen över till vattenverket kommer en fläkt be om hjälp med att ge honom lite vatten för sin muntorrhet. Ta vattenverket och sedan huvudet över till fläkten och hoppa på plattformen. Även om det rör sig upp hoppet mot fläkten och spruta vattnet inuti.

Vid basen av tornet finns en annan dörr till höger som leder dig till Kartos, malmen av malm.

Du kan hoppa en tur inuti Kartos och och han tar dig längs järnvägsspåret liknar den klassiska Donkey Kong på SNES. Du behöver minst 60-pärlor för att slutföra segmentet. Om du får 60-pärlor får du en pagie för dina problem.

Det finns också en arkad som du kan komma åt genom att följa flodområdet uppför sidan av berget. Du kan inte sakna det, det är en jätte svart och lila arkad.

För att komma åt arkadmaskinen måste du hitta arkadmynten spridda runt området. Myntet ligger faktiskt precis under det område där arkaden ligger. Myntet är under vattnet inuti en liten grotta.

Ta myntet Rextro och spela Kartos Karting spelet.

Spelet är en top-down racing titel som den gamla Off-Road Racing arkadspel eller Micro-Machines spel på hemmakonsoler.

När du avslutar arkadspelet hittar du också en pagie i närheten där det finns ett antal flygande insekter med homing missiler. Du måste aktivera några totems för att komma över plattformarna för att komma till pagionen.

Det finns också ett alternativt gameplay-walkthrough som tillhandahålls av YouTuber RabidRetrospectGames, Som klockar in på nästan nio hela timmar. Du kan kolla in den fullständiga spel genomgång nedan.

andra media