Hur var artikeln?

1451070cookie-checkSurge Ending Explained
Blogg
19 May 2017

Surge Ending Explained

Ett av de överraskande spelen som kom ut i maj var Deck13 Interactive's Surge, ett hardcore, body-horror sci-fi-spel för PC, PS4 och Xbox One. Historien utvecklas på ett nästan icke-linjärt sätt, med tanke på att spelare måste söka efter små detaljer för att förstå vad som hände. För spelare som är nyfikna på historien och slutet, kommer den här artikeln att försöka förklara den för dig.

Spelet börjar med en funktionshindrad man vid namn Warren som besöker Creo Corporation som en del av sitt nya arbete där. Warren har ingen användning av benen från midjan och ner, men tack vare Creos biomekaniska förstärkningar genom sina exo-kostymer kan Warren gå igen. Under förfarandet för att installera exo-dräkten går emellertid fruktansvärt fel, och anestetika misslyckas med att administrera medan den automatiska kirurgiska processen börjar borra hål i och skära upp Warren's kropp.

Warren skriker i smärtsam smärta som hans kropp går igenom en irreversibel process av både utveckling och lemlestning.

Traumatet från operationen tvingar Warren att svärta, och när han äntligen kommer till - en lång stund senare - dras han mot en avfallshög av en underhållsdroid. Härifrån börjar Warren ett desperat försök att överleva genom de mordiska robotarna, exo-dräkter och androider som körs i hela Creo Corporation: s förening.

Warren börjar den till synes omöjliga uppgiften att kämpa genom Creo och avskärma sig från psykotiska tappar och droider. Längs vägen guidas Warren genom Creo-anläggningen av Sally, som använder kommandona för att kommunicera med tillgängliga överlevande medan han är instängd i Executive Forum. Sally och Warren håller varandra uppdaterade om vad som händer i hela Creo, eftersom Warren genomgår enorma uppgraderingar för att överleva mot de övergripande tapparna och droiderna.

oMsHPuj

Warren hamnar på andra överlevande under vägen, däribland en drogberoende Davey, och den feisty Irina Beckett, vars senare är en ingenjör som börjar förlora sitt sinne och anpassar personalen hos en säkerhetspersonal.

Trots hans bästa ansträngningar verkar Warren vara i en förlorande kamp för att rädda människor från den psykotiska säkerhetspersonalen, killerkonstruktören, de dödliga underhållsdroiderna och de andra maniska ögonen i exo-suitarna.

Så småningom tar Warren sig igenom växthusanläggningarna vid Creo och träffar biokemisten Dr. Melissa Chavez, där han äntligen upptäcker mer om ett av företagets stora projekt för att återställa jorden och rädda mänskligheten: Project Resolve.

Dr Melissa Chavez var ursprungligen i framkant av projektet Resolve, som var tänkt att vara ett revolutionerande sätt att flytta mänskligheten framåt och rädda världen genom att bygga om atmosfären. Tyvärr var Chavez upphetsad av en annan verkställande, Dr Gene Barrett, efter att Losa hade några dödliga, toxiska bieffekter. Dr Barrett lovade Creo styrelsen att han kunde producera ett billigare alternativ på mindre tid känd som Project Utopia.

När Warren tar sig igenom Creo-produktionslaborna upptäcker han Proteus biomekaniska androider, vilka är resultatet av Project Utopia. Dr. Gene Barrett's Project Utopia är känd som Homo Machinalis, ett försök att integrera bio-nanitmaskiner i den mänskliga anatomin från insidan och ut, och avlägsna den organiska substansen i människokroppen samtidigt som kroppen rekonstitueras till en android.

Barretts Utopia-division hade dragit in människor från gatorna, samt rekryterat ett antal andra bortfall och socialt avfall, och använt dem som testämnen för Project Utopia. Ljudloggar avslöjade att testpersonerna genomgick smärtsamma, hemska kroppsmutationer när naniterna långsamt satte nekros över sin levande vävnad och började växa mekaniska bitar genom kroppen genom att mata och omvandla den organiska vävnaden inifrån och ut och förvandla den till en ny typ av mekanisk bioorganism.

Enligt Dr Barrett hade den mänskliga arten aldrig överlevt på sin nuvarande väg och Project Utopia skulle vara ett sätt att bevara människor genom bindning av mekanisk bio-evolution.

Trots detta lämnar Warren Dr. Barrett och fortsätter att ta sig till Executive Forum, där han hamnar mot Echelon 9 elit Black Cerberus säkerhet.

Genom ljudloggarna avslöjas att Creos vd, Jonah Guttenberg, så småningom kom till rätta med att Creo misslyckades; misslyckades i deras uppdrag att rädda jorden; misslyckades med mänskligheten. Han medger att hans hubris förblindade honom för vad Project Utopia egentligen handlade om och hur hemskt det faktiskt var.

PR-talesman för Creo, Don Hackett, ger Warren insikter under hela sin resa med olika kampanjvignetter som spelar genom hela anläggningen. Men när Warren äntligen kommer till Hackett upptäcker han en självmordsmeddelande från Hackett som ber om ursäkt till sin fru och påminner om hans brist på stöd som en far till sitt barn. Efter videon hänger Hackett och dödar sig i sändningsstudion för Creo.

När Warren når styrelserummet upptäcker han att alla styrelseledamöter är döda från när överskottet ursprungligen stötte på Creo-anläggningen.

Sally hade försökt att rädda styrelseledamöterna men misslyckades, och det visar sig att hon var ett AI som försökte utföra grundläggande Creo-funktioner, men slutade slutligen arbeta när Warren når styrelsens rum.

När Warren når Creos nukleus-bräcklighet möter han äntligen de avancerade stadierna av nanittillväxten; mutanta, härdade mekanismer som har förvandlats till utsprång tillväxt sprider sig genom Creo-anläggningen. Den slutliga formen av organismer som förvandlas till Utopia är formlösa, abstrakta monster, utan röst, ingen kropp och ingen egen vilja.

Dr Chavez hade alternativt en plan att stoppa Project Utopia - speciellt eftersom Creo planerade att lansera en nanitraket i atmosfären för att sprida den runt. Chavez utformade ett virus för att infektera och stoppa Utopia så länge som viruset laddas upp i kärnan av Utopia. Warren lyckas återställa viruset och injicera det i servern som Utopia är ansluten till.

Eventuellt bekämpar Warren sin väg till utopiens häckventil, där han upptäcker att fragment av mänskligt medvetande fortfarande ligger inuti kärnan i Utopia, känd som en Rogue-process. Han besegrar medvetandet medan raketen med viruset på det tar av sig.

Olyckligtvis görs Warrens ansträngningar något sköna, eftersom ytterligare oseriösa processer från Utopia fortfarande vandrar över Creo-anläggningen och attackerar ett separat säkerhetsteam som skickades för att svepa anläggningen.

Innan krediterna rullar upp ett filmspel som visar Warren kryper på marken, benen lika värdelösa som de var när han först gick in i Creo; hans exo-kostym styrker ner och misslyckas. Han räcker desperat till en rullstol strax utanför hans grepp ... när skärmen bleknar till svart.


TL; DR: Två forskare som arbetar på Creo Corporation utvecklar metoder för att rädda mänskligheten. Båda metoderna misslyckas. Men den ena metoden, känd som Project Utopia, är en parasitisk nanit utformad för att äta bort på människokött och reproducera biomekanismer från insidan och ut, vilket teoretiskt gör människan odödlig. Emellertid börjar Utopia att muteras och växa, och så småningom finns det en ökning i hela Creo-anläggningen, vilket gör alla med neurala implantat kopplade till nätverket som är mottagliga för Utopia-naniterna. En förlamad man vid namn Warren får ett neuralt implantat och uppgraderar och kämpar sig igenom anläggningen och får så småningom ett virus som kan stoppa Utopia, men han lyckas bara stoppa det från att spridas utanför Creo. Utopias oförskämda medvetande fortsatte att hemsöka Creo även efter Wears försök att stänga av den.

Övriga nyheter