Hur var artikeln?

1452330cookie-checkTekken 7 Story Mode Walkthrough och avslutning förklaras
Media
2 juni 2017

Tekken 7 Story Mode Walkthrough och avslutning förklaras

Berättelsemoden för tekken 7 är en avvikelse från den typiska berättelsen om slagsmål. Den involverar en blandning av olika stilar av berättande, alla infunderade med lite slagsmål. Spelet är ute för PC, Xbox One och PS4 och du kan få en uppfattning om hur historieläget är med genomgången.

Spelet börjar med en journalist som förklarar sin utredning av Mishima-familjen, börjar med Kazuya och Heihachi. Spelare kommer att ha möjlighet att spela som Kazuya när han kämpar mot Heihachi för första gången. Heihachi kommer bara att dra av sig några drag och spelarna kommer att behöva försöka smita ned Heihachis liv. Du kommer att förlora, som visas i videon av MKIceandFire.

Historieläget hjälper spelare genom kampanjen. Nästa spelbara segment innebär att slåss mot en serie soldater på en hiss i en sekventiell tagg-stilkamp. De kommer att lära dig några grundläggande kombinationer medan du slåss mot soldaterna. När du är klar kommer en annan film att spela.

Som Heihachi måste du kämpa mot Nina. Se upp för hennes Rage-attacker.

När hon har besegrat kommer Heihachi att återuppta kontrollen över Mishima Zaibatsu och återupprätta King of Iron Fist Tournament.

Spelet kommer att flashback till journalisten, som får information om sin hemstad som förstörs. Han var ursprungligen osäker på om det var G Corporation eller Mishima Zaibatsu. I flashbacken ser vi att G Corporation hade skickat en serie Jack-4-enheter för att döda både Heihachi och Kazuya under King of Iron Fist Tournament 4 i tekken 4. Detta var innan Kazuya tog kontroll över G Corp.

Du måste ta kontroll över både Heihachi och Kazuya under denna kamp mot Jack-4-enheter. Var och en av omgångarna börjar med att Jack-enheterna får en automatisk attack, så se till att blockera när du startar, eller flytta tillbaka för att undvika att bli klädd i marken.

B8TXejd

När segmentet där Jack-enheterna är färdiga kommer journalisten att berätta hur Kazuya hade de tidigare cheferna i G Corporation mördade och så småningom återupptog kontrollen från skuggorna.

Nina och Heihachi kommer till Italien för att hitta exorcisten Claudio.

Du kommer att spela som Heihachi och måste besegra Claudio i en en-mot-en kamp. Den första omgången kommer att vara normal men den andra omgången kommer att se Claudio aktivera sin Rage. Var noga med att se upp för hans attacker. Det är sidoattacker som rör sig i en rak linje; undvika vänster eller höger för att komma ur vägen för hans speciella attacker.

En gång besegrad Heihachi kommer att förklara att han behöver Claudios hjälp för att fördöva djävulen Kazuya. Han nämner att han, Heihachi, är en människa med djävulen. Kazuya menar han dock är en djävul i form av en människa.

Journalisten berättar sedan historien om Mishima-familjen, hur Jinpachi ägde familjen till kampsport, men när Heihachi tog kontroll slog han Mishima-anläggningen in i ett militärt företag.

När Jin besegrade Heihachi och tog tillbaka kontrollen över Zaibatsu, åkte han krig mot G Corporation, vilket ledde till det nuvarande läget där de tre generationerna Mishimas kämpar för kontroll över världen.

Tillbaka till huvudbasen, har Heihachi planer på att hämta Jin och utöva sin djävul, med hjälp av Claudio.

Spelet växlar över till Jin, som har blivit omedvetet i en öken i Mellanöstern efter att ha besegrat demonen Azazel. Men som det militära försöket att hämta honom släpper han ut sina djävulens krafter och kraschar helikoptern. Han vandrar in i en östlig stad där flera soldater försöker fånga honom. Lars har dock spårat honom och lyckats besegra soldaterna och fånga Jin för sig själv.

Du måste spela som Lars i detta segment, skjuta ner fienderna och undvika deras attacker. Du kan också ta bort pistolen och slåss mot dem.

eow0tC0

Spelet blinkar tillbaka till journalisten, som upptäcker att året som Kazami Hachijo, Kazujas mor, dog var samma år som Heihachi kastade Kazuya från klippan, och samma år som Heihachi grep kontrollen över Zaibatsu.

Journalisten nämner sedan hur han träffade Lee Chaolan, som sedan byter till Lee som vaknar upp Alisa, Dr. Boskonovitchs cyborg. Alisa och Lee kommer att slåss. Som Lee bör du inte ha problem under den första omgången mot Alisa. Fokusera bara på hans sparkombinationer och håll Alisa i hörn. Under den andra omgången kan hon visa sig vara lite svårare, så var inte rädd att använda din Rage och hålla ditt avstånd när hon använder sina motorsågar.

Spelet växlar sedan tillbaka till journalisten och hans interaktioner med Lee. Det förklaras att Lee är ägare till Violet Systems och att han är den adopterade sonen till Heihachi och att han delade en rivalitet med Kazuya.

Du kommer då att spela som Alisa, som Lee förklarar i sin flashback deras försök att återförena Alisa med Lars. Innan de två kan återförenas måste du kämpa igenom Tekken Force-soldaterna från Tekken Force-läget. De är ganska enkla att besegra och kommer knappt att slå tillbaka förutom för några motslag och några slag här och där.

Du är dock inte klar! Som Lee måste du kämpa igenom några av Tekken Force också. De kommer att blockera mycket mer med Lee, så blanda ditt neutrala spel från högt till lågt och lågt till högt. Om de fortsätter att blockera, ta en hiss för att starta en luftjuggle, vanligtvis genom att använda framåt-upp-triangeln.

Spelet blinkar sedan tillbaka till journalisten och Lee, där Lee förklarar att han förvisades från Mishima-familjen för att han visste om Kazuyas blod som en förbannelse för Mishima-familjen, och att det var på grund av hans kunskap om Kazujas djävul att han var avsatte.

Journalisten inträffar äntligen på en gammal man i en by som förklarar att Hachijos blodlinje är förbannad med djävulens blod, och den överfördes till Kazuya.

Spelet byter sedan tillbaka till Heihachi som mediterar i ett tempel när han avbryts av Akuma. Du kan spela som Akuma, som delar många av sina samma rörelser från Street Fighter serien.

UQ1tIGP

Besegra Heihachi, och sedan spelar du som Heihachi mot Jack-6-enheter. Besegra Jack-enheterna och sedan kommer ytterligare en kort filmfilm att avslöja att Kazumi uppgav Akuma att döda både Kazuya och Heihachi; ett löfte som Akuma sa att han skulle uppfylla när de båda var tillräckligt starka och värda att bli besegrade av hans nävar.

Spelet växlar tillbaka till Lee, som tar Alisa för att besöka Lars. Lars har Jin i ett återhämtningsrum, men de avbryts när Nina och Tekken Force attackerar anläggningen. Du spelar som Alisa i ett par omgångar mot Nina. Hon är ingen pushover, så fokusera på låga attacker som kan leda till jonglerar, annars blockerar hon nästan alla dina neutrala.

Medan Nina försöker återhämta Jin har Lee en reservplan och blåser upp anläggningen medan han flyr med Jin.

Journalisten berättas sedan om Lars ... som är den illegitima sonen till Heihachi. Lars bildade emellertid en rebellarmé för att slåss mot G Corporation och Mishima Zaibatsu.

Lars förklarar att han planerar att använda Jins krafter för att få slut på alla strider.

Heihachi, under tiden fördömer sin död och berättar för världen att han är död.

Han har en plan för att sända till världen kampen mot Kazuya och Akuma, i hopp om att utsätta Kazujas djävulform för världen.

Akuma leder till G Corps huvudkontor för att bekämpa Kazuya, och Kazuya bjuder in honom till taket där de planerar att slåss mot döden. Där avslöjar Akuma Kazuya att hans mamma räddade sitt liv och att för att återbetala sin skuld måste han döda Kazuya och Heihachi.

Tekken 7 - Akuma Defeats Heihachi

Du måste kämpa Kazuya två gånger som Akuma. Första gången är i hans normala form och andra gången i hans djävulform. Tänk på att första gången inte är så illa men hans djävulform kommer att förlita sig på hans laserögon, så se upp för det.

När striden är avslutad kommer en annan film att spela där världen får leda till att tro att Mishima Zaibatsu förstörde Kazuya och den allmänna opinionen börjar tumla för G Corporation efter det har avslöjats att Kazuya är en djävul.

Kazuya dog dock inte av satellitsprängningen och använder sina laserögon för att förstöra Heihachis satellit.

Den satellit som sprängdes anklagades på Zaibatsu, vilket ledde till att Mishimas konglomerat tappade opinionen efter att satelliten kraschade in i en stad och dödade många i processen.

Journalisten försöker utpressa Zaibatsu, och Heihachi går med på att träffa honom.

Heihachi berättar för journalisten att han kommer att berätta allt för honom om han går med på att berätta för världen allt han säger till honom.

Heihachi berättar hur Kazumi och varit trainee under hans far Jinpachi. Hur Kazumi och han hade tränat ihop och så småningom blev kär och hade ett barn, Kazuya. Heihachi avslöjar dock att Kazumi en dag försökte döda honom och avslöjade att Hachijo-blodlinjen alltid hade försökt att förstöra dem som Mishiumas.

Kazumi gifte sig med familjen Mishima i hopp om att förstöra dem från insidan ut.

Under deras kamp var Heihachi tvungen att döda Kazumi efter att hon blivit in i hennes demonform.

Heihachi förklarar journalisten att efter Kazumi försökte döda honom försökte han testa om Kazuya också var en demon genom att släppa honom av en klippa. Heihachi bevisades korrekt och insåg att Kazuya var en demon. Han beklagade att han inte hade dödat Kazuya när han hade chansen.

Detta leder så småningom att Heihachi och Kazuya möter ytterligare en gång i groparna i en eldflod. Du måste slåss mot Kazuya flera gånger som Heihachi i en episk showdown.

Efter att Kazuya och Heihachi kämpat, klarar Kazuya äntligen bäst honom och dödar honom med ett sista slag i hjärtat. Han dumpar sedan Heihachis kropp i eldfloden.

I epilogen berättar journalisten hur allt tycktes oföränderligt att han förlorade allt i krig inte mellan människor, men mellan demoner och djävlar.

I en postkreditscene är Lars, Alisa och Lee på taket och erkänner att kriget fortfarande inte har slut, ens med att Heihachi äntligen är död.

Lars säger att det äntligen är upp till Jin att återupprätta freden, och Jin lovar att använda sina djävulkrafter för att äntligen bryta kontrollen över G Corp från Kazuya och döda honom för gott.

I en efter-kredit-scen ser vi att Akuma har spårat Kazuya till vulkanöen och kämpar honom en gång till. Utom denna tid förvandlas Kazuya till djävulen för att bekämpa Akuma och slår honom nästan. Men Akuma driver upp och de två skjuter eldbollar och lasrar på varandra, vilket resulterar i att hela ön exploderar.


TL; DR: Heihachi gifte sig med en barndomsälskling Kazumi. De hade en son, Kazuya. Kazumi försökte döda Heihachi eftersom det var en del av hennes djävulblodslinje (identisk med Iori Yagami och Kyo Kusanagis rivalitet). Heihachi dödar sin fru istället och kastar sin son från en klippa eftersom Kazuya bär Kazumis blod. Kazuya dör dock inte och kommer istället tillbaka för att hämnas. Denna blodfusk fortsätter i flera år. Akuma, som räddades av Kazumi vid ett tillfälle i sitt liv, är skuldsatt för henne att utföra uppgiften att döda Heihachi och Kazuya. Han lyckas nästan göra det men avbryts av en satellitsprängning. Heihaichi och Kazuya möts äntligen en sista gång för att slåss i en vulkan, och Kazuya dödar Heihachi en gång för alla. I post-kreditscenen lovar Jin Kazama, Kazujas son, att döda sin far för att avsluta kriget för gott.

 

andra media