Hur var artikeln?

1457462cookie-checkYonder: Cloud Catcher Chronicles Gameplay Walkthrough
Blogg
20 juli 2017

Yonder: Cloud Catcher Chronicles Gameplay Walkthrough

Prideful Sloth's Yonder: The Cloud Catcher Chronicles är ett 3D-äventyrsspel som ofta har jämförts med The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Den nya titeln är en öppen världstitel som låter dig skapa en karaktär och ge dig ut i världen för att rädda landet från mörkret. För er som letar efter lite hjälp finns det en genomgång tillgänglig.

Spelet börjar med att spelare kan välja sin karaktär. Det finns alternativ mellan man och kvinna, och du kan välja din hårfärg, din hudfärg och din kroppsform. Så Prideful Sloth såg till att alla är täckta. När du är klar med att skapa din karaktär får du en kort introduktion till spelets berättelse och resan till ön Gemea.

"Där borta

Om du spelar på PC har du möjlighet att spela med tangentbord och mus eller med en spelkontroll. Mycket liknande Legend of Zeldakan du prata med NPC: er genom att springa runt och prata med dem med hjälp av 'X' -knappen på Xbox-kontrollen eller Square på DualShock 4. Du kan se hur spelet är och kolla in mekaniken med en guidad videogenomgångsserie från YouTuber Aavak.

Efter att ha fått en grundläggande uppdragsinformation från Aaerie om att hitta sin familj, hamnar du i en grotta med ett vrak.

Om du undersöker det glödande vraket i mitten av grottan hittar du en fe-sprite som heter Lumie.

Du behöver Lumie för att komma ut ur grottan genom att ta bort murken.

Använd på den digitala dynan för att använda kompassen för att hitta var du behöver gå för att slutföra en quest.

Det finns ett antal artiklar och resurser du kan samla på vägen. En av de saker du kan göra i spelet är att plocka upp saker på marken och utöka ditt kompendium genom att undersöka saker runt om i världen. Om du ser ett exempel kommer det vanligtvis en prompt som dyker upp. Interagera med prompten så lägger du till objektet i din dagbok och fortsätter genom titeln.

Tryck på 'Y' på Xbox-styrenheten eller Triangeln på DualShock 4 för att öppna menyn för utrustning och utrustning.

RFFykWu

Du möter ditt första verktyg för resursinsamling från NPC Sly Mc'Wiley, som ger dig en ljå. Du kan använda den för att slutföra en sökning efter Mc'Wiley och tjäna Scythe.

Du kan cykla mellan verktyg och vapen med hjälp av vänster och höger stötfångare på Xbox eller DualShock-kontrollenheten.

Om du går till den lilla byn kan du vila och återställa din statistik efter att ha pratat med Master Low, som kommer att erbjuda dig utrymme och ombord och några nya kläder.

En sak som är annorlunda i Där borta jämfört med andra spel är att det finns ett byteshandelssystem på plats så istället för att bara skaffa valuta och köpa saker, kan du skaffa varor och handla vissa mängder föremål för andra artiklar.

Du måste också gå till East Docks för att hjälpa en av dockarbetarna att återställa bryggorna och sedan kan du skaffa dig sprite Lock, som sedan kan hjälpa dig att ta bort mer av Murk från världen.

När du har fått en hammare kan du äntligen bryta trälådor. Du kan skaffa ytterligare resurser som kol och andra mineraler som kan användas för både hantverk och byteshandel.

Gå tillbaka till staden Fairmont och prata med Hugh, som kommer att leda dig genom processen med byteshandel och hantverk. I grund och botten måste du först upptäcka ett recept och samla in lämpliga artiklar innan du kan skapa saker.

Du kan också komma åt nya områden som du kanske har missat på tidigare genom att bryta ner barrikader eller dörrar.

Du kan gå tillbaka till din startpunkt och efter att ha skapat fem saker pratar du med Sage Stone och du låser upp möjligheten att gå till huvudnavet som låter dig komma åt de olika biomen i Där borta.

PiRMdaa

När du har slutfört de grundläggande uppdragen under handledningsfasen, inklusive crafting quests och hämt uppdrag, prata med Bushel och han öppnar nästa segment av spelet: jordbruk.

Gården kommer att låsa upp ett antal nya craftables, inklusive pennor, tråg och några andra prydnadsföremål. Du kan lägga ner objekten med hjälp av Big Book som ligger precis inom gården.

Du hittar också en annan sprite i höstacken i hörnet av gårdsområdet. Grumble kommer att ligga längst till vänster på gården, helt enkelt gå dit och interagera med den för att skaffa spriten.

Nu om du vill redigera din South Field Farm, kan du gå i interaktion med den stora boken. Detta gör att du kan lägga ner strukturer på din gård. Använd vänster och höger stötfångare för att rotera objekten, som visas i videon nedan.

När du har lagt ner djurpennan kan du tämma djur och ta tillbaka dem till din penna. Bushel ger dig recept på Celiumfrö, som du då kan använda för att mata Groffles och sedan locka dem till din gård genom att ge Celiumfrö till någon närliggande Groffle.

När groffeln har hjärtan som avger från sitt huvud, kommer den att följa dig till djurpenna, där du blir frågad om du vill adoptera djuret eller inte. Du kan också rekrytera andra djur genom att mata dem nödvändiga föremål när du uppmanas att göra det.

Gå och prata med Mästare Låg i Fairmount när du fyller i alla de grundläggande uppgifterna och han kommer att rikta dig till
Cinderton att förvärva mer malm.

Glöm inte att du också kan fortsätta att ta bort Murk efter att ha fått tillräckligt med Sprites för att ta bort den från landet.

Du kan också få en fiskespö från Theodore nära en liten sjö.

Det finns en tutorial för att lära dig att fiska när du pratar med Theodore och han ger dig en gammal fiskespö. Du måste skaffa en Nackle Fish för honom att slutföra fiske tutorial quest.

"Där borta

Du hittar den röda Nackle Fish nere vid stranden nära vraket där ditt skepp kraschade. Följ helt enkelt uppdragspekaren till det angivna området på stranden och fortsätt att delta i fiske-minispelet tills du äntligen lyckas locka en lite stor fisk på din linje, som blir den röda Nackle Fish.

"Där borta

Glöm inte att plantera frön över hela världen för att ytterligare fullfölja uppdrag och återställa Gemea-landet.

Du kan också hitta hacka genom att prata med Cleat in the Grasslands. Han är placerad på vägen på en liten campingplats under ett hus på en ås i den sydvästra delen av kartan. Du hittar Cleat i området markerat på kartan nedan.

QVAHw20

En av de andra huvudsakliga uppdragen handlar om att hitta de skeppsmän som förlorade fallande skeppsbrottet. Uppdraget är ganska enkelt att följa med tanke på att det kommer att rikta dig på var du ska gå och hur du kommer dit genom att följa kompassen eller använda minikartan längst ned till vänster på skärmen.

Övriga nyheter