Hur var artikeln?

1459260cookie-checkMedia attackerar William Shatner för att kritisera SJW, kallar honom Alt-Right 2017
arg Assault
5 augusti 2017

Media attackerar William Shatner för att kritisera SJW, kallar honom Alt-Right 2017

Skådespelare William Shatner, känd för att spela James T. Kirk på Star Trek, har kommit under brand från media och Social Justice Warriors efter att han kritiserat dem online.

Daily Mail chronicled händelsen, där det började efter att någon anklagade skådespelaren för att använda akronymen "SJW" (som står för Social Justice Warriors) som en slur. Han svarade genom att ifrågasätta varför SJWs försöker anpassa sig till de sociala reformaktivisterna från 1960s medborgerliga rättigheter.

Som noterades av Daily Mail, gick det inte bra med Twitter Social Justice Inquisition. Några av Shatners mer liberala tankar följde honom för sitt språk, medan media tog saker ett steg längre.

NeoGAF var snabb att lambast Shartner, gillade en artikel från Gizmodo som skrev upp ett stycke med titeln "William Shatner Attacks Snowflakes, Social Justice Warriors, och Misandrists"

Gizmodo var inte ensam i att ta Twitter-drama och metastasera det i en bitformad bit av tabloidrämning för outrage-konsumenter att förtära. Mary Sue hade också ett stycke med titeln "Kirk Got Redpilled": William Shatner Snurrar ut på "SJWs" och "Snowflakes" i Twitter Attacks "

Det var show, men som tog saker ytterligare ett steg, ifrågasatte om Shatners arv blev raderad från att kritisera SJW, och att han använde "helt rätt" nomenklatur.

Det slutade dock inte där. Advocate.com penned en bit en dag efter de första stora bloggarna rullade ut nyheterna genom att tweaking rubriken och gå all-in genom att hävda att användningen av orden "SJW" och "Misandry" hissade Shatner i kategorin att använda "Alt-Right Language ”. Deras rubrik läser bokstavligen "William Shatner använder Alt-Right Language i Twitter Fight With Outlander Fans".

Trots rubrikerna som ansåg Shatner att kalla människor "SJW" och "snöflingor", var en sak som NeoGaf hämtade upp som andra tycktes sakna, att det inte nödvändigtvis skulle vara den verkliga William Shatner Star Trek och Boston Legal berömmelse att skicka ut tweetsna.

Enligt tweets publicerad den Juli 31st, 2017, en viss Tristan Cooper, en redaktör på Dorkly, noterade att Shatner inte alltid är den som tweetar från sitt konto, men Paul Camuso är.

Det är sant att Camuso jobbar med William Shatner på "The Shatner Project", ett digitalt internetprojekt. Han är också en ivrig fläkt av Outlander och hävdar regelbundet med fandom shippers på Twitter.

a9NyXaA

De tweets som förmodligen kommer från Shatner skedde från ett argument med Outlander fläktar.

Antingen är Shatner också ett stort fan av Outlander, eller Camuso kan ha använt Shatners Twitter-konto för att göra kommentarer.

Men med tanke på att det har varit en vecka och tweets från Shatner fortfarande är uppe, kan det vara att den verkliga William Shatner faktiskt stöder vad som läggs upp.

Oavsett vem som gjorde tweetsna har media massivt attackerat Shatner för att använda "SJW" och "Snowflake" och försökte märka honom som att anta Alt-Right-terminologi och beteende, trots att Shatner är judisk. Daily Mail noterar också att William Shatner har varit en förespråkare och aktivist för att kämpa för lika rättigheter i flera år.

Media har dock använt sin plattform för att tysta och rikta mobbattacker mot människor som inte tår en specifik politisk partilinje, vilket var vad som hände när de organiserade en smutskampanj mot den tidigare Oculus -grundaren Palmer Luckey och hävdade att han var en del av Alt-Right och en Donald Trump-supporter, trots att Luckey var en anhängare av Libertarian Gary Johnson. Utstrykningen tvingade Luckey ur sin roll på Oculus.

Trots alla media hoopla, blekade det ganska snabbt för Shatner och han är nu tillbaka till skämt och ha kul med sina anhängare på Twitter.

Annat arg överfall