Hur var artikeln?

1540940cookie-checkFreedom Planet 2 Video Previews Nya Battlesphere Modes
Media
20 December 2017

Freedom Planet 2 Video Previews Nya Battlesphere Modes

GalaxyTrail släppte en fyra minuters speluppspelningsvideo som visar några av de nya nivåerna och de olika typerna av spelmekanik som kommer att finnas i titeln.

Videon är drygt fyra och en halv minut lång, men börjar med en varning om att spelet fortfarande är under utveckling. Vi ser att Lilac börjar med hjälp av några meleeattacker och kör sedan en raket förmodligen i rymden.

En av de stora nya förändringarna som vi ser i handling är zoomeffekten. Under CQC-ögonblick där spelare är intimt involverade i att bekämpa fiender, kommer kameran i närheten så att du korrekt kan se dina attacker eller tid för att räkna för fiendens attacker. Du kan kolla in det i videon nedan.

Vi ser sedan Carol på sin cykel, racing genom stadierna medan hon använder några av hennes nya meleeattacker. Till skillnad från i det första spelet verkar det som om Carol blir mycket effektivare till fots. Tidigare, om du tappade cykeln var det extremt svårt att försöka komma igenom stegen som Carol eftersom hon var svag, långsam och ineffektiv när det gällde att få saker gjort utan motorcykeln.

Vi får också se Milla och den nya spelbara karaktären, Neera Li, i aktion.

Vi ser hur Neera kan använda sin ispersonal för att inte bara göra enorma skador på fiender utan också frysa föremål och använda isblocken för att skala upp miljön och nå platser som hon normalt inte skulle kunna nå.

Chefsstriderna visas också kort och vi kan se hur strategierna för att besegra cheferna varierar mycket från att vara snabba och energiska till strategiska och taktiska.

Dt6edtk

Nära slutet av släpvagnen får vi en glimt på fyra av de nya spellägen som görs tillgängliga via Battlesphere, ett sekundärt läge förutom historien och arkadläget.

I Battlesphere kommer spelarna att kunna delta i Arena Battles, Boss Battles, ett Home Run-läge och en Race.

Vi får kort för att se hur dessa utmaningskartor kommer att erbjuda spelarna en rad olika reflex-style utmaningar att övervinna. I Arena Battle måste du slåss mot en massa fiender i ett derby, medan Home Run-läget ser dig försöka slå bollen över scenen.

Vi får inte se tävlingsläget, men jag misstänker att det kan komma i en av de framtida förhandsvisningarna.

Du kan hålla reda på Frihet Planet 2 genom att besöka Ångbutik webbplats.

andra media