Hur var artikeln?

1523730cookie-checkShadow Of The Tomb Raider Avsluta Förklarad
Guider
14 September 2018

Shadow Of The Tomb Raider Avsluta Förklarad

Frisläppandet av Shadow of the Tomb Raider hände med nästan knappt en titt. Spelet är bokstavligen mer av samma sak från Rise of the Tomb Raider men bestämmer sig för att slutligen sluta trilogin av den nya Lara Croft. För dem som undrar hur allt slutar, kommer den här artikeln att förklara slutet.

Kärnan i spelet centrerar kring att hitta ett doldt tempel som ligger i peruanska djungeln. Allt börjar med Lara Croft och hennes vän Jonah utforskar ruiner i Centralamerika. Efter att Lara förvärvar en sällsynt dolk innan Dr. Pedro Dominguez och resten av Trinity kan förvärva den, utlöses en tsunami och byn torkas ut. Dr. Dominguez lyckas förvärva dolk och flyger till Peru för att hitta en dold stad.

Tomb Raider Shadow - Ix Chel Amaru

Lara och Jonah försöker slå Trinity till staden, men deras plan går ner i en storm och piloten äts då levande och rippas ihop av manägande jaguarer.

Lara och Jonah lyckas fly från jaguarna efter att Lara dödar de två djuren, och sedan hjälper han ut några av lokalbefolkningen innan han springer Trinity till gräset i det dolda templet.

Lara sniglar genom Trinitys läger och upptäcker att deras huvudplan är att rekrytera henne i veckan och förvärva all information som de kan från Lara om Richard Croft, hennes pappa.

Med hjälp av en lokal som heter Abby Ortez, navigerar Lara och Jonah genom de tjocka peruanska djunglerna och in i det dolda templets hjärta.

Längs vägen upptäcker de att Trinitys legosoldater jagas av en annan kannibal stam.

Lara övervinner andligguidernas försök för att fortsätta vidare in i den dolda staden Paititi, vilket leder henne till skingrande möte mellan kultister och vissa bybor.

Tomb Raider - Paititi

Lara sparar en av byborna, som visar sig vara son till drottning Unuratu, rebellledaren för de boende i Paititi.

I staden upptäcker Lara att Dr. Pedro Dominguez faktiskt heter Amaru, och han var ursprungligen uppvuxen i Paititi. Det visar sig att Amaru / Dominguez var bror till Unuratus man, som dödades.

Dr Dominguez planerar att återvinna den andra artefakten, en låda, för att utföra ett offer högst upp i templet så att han kan omforma världen.

Tomb Raider skugga - Queen Unuratu

Drottning Unuratu har ledt rebellerna mot Trinity, som har varit närvarande i Paititi i århundraden och är kända i dessa delar som "kultister". De är i grunden en lågt hyra version av Templars från Assassin 's Creed.

Kultisterna har offrat kroppar genom åren för att behaga gudarna.

Kultisten fångar Unuratus son, men Lara hjälper till att få honom fri endast för Unuratu att få fångas. Djupare i djungeln möter hon ett annat dolt tempel i den dolda staden som har lådan. Dock är lådan skyddad av vissa kannibaler - samma varelser som har dödat Trinitys soldater, känd som Yaaxil.

Tomb Raider skugga - Varelser

När Lara försöker hämta lådan upptäcker hon att den saknas. Det visar sig att lådan stulits flerahundra år tidigare av en missionär och gömd utanför Paititi för att förhindra att Trinity kommer åt lådan.

Samtidigt som man försöker riva den gamla kungens grav för en annan ledtråd för att återställa solen och förhindra att Trinity omvandlar världen, dödas Queen Unuratu av Commander Rourke.

Unurato överlåter Lara med att se till att Etzli blir rättighetsfull arit för Paititi.

Tomb Raider skugga - Döden av drottningen

Jonah och Lara försöker spåra ledtrådar i en liten stad i Peru. Dock blir duoen attackerad av en helikopter.

Efter en våldsam vägen av Trinity, med Lara som genomgår en psykotisk PTSD-paus och mordar alla på ett raffinaderi, når både Jonah och Lara äntligen det kristna uppdraget och äntligen upptäcker platsen för lådan.

Tomb Raider Shadow - Lara Crying

Jonah och Lara hämtar lådan, Ix Chel, men Dominguez och Rourke lyckas stjäla lådan från dem och orsaka en jordskred i byn.

Dominguez avslöjar också för Lara under sitt möte att han hade fadern dödad eftersom hennes pappa var på väg att upptäcka Paititi och att ha världsresan till den dolda staden, som Dominguez inte kunde tillåta.

Lara återvänder till Paititi och arbetar med ledare för kannibalerna Crimson Fire, för att stoppa Commander Rourke. Kannibalernas kvinnliga ledare dödar Rourke, för en kvinna skulle uppenbarligen döda den raka vita mannen.

Tomb Raider Shadow - Crimson Fire

Lara spår ner Dominguez och vänder sig mot honom innan han kan slutföra ceremonin och döda honom i processen. Dominguez säger i sina döende ord att Lara skyddar Paititi, vilket verkligen är allt han försökte göra.

Lara har till uppgift att återställa solen till Paititi genom att bli gud, det gör hon genom att absorbera kraften från kniven. Ledaren för Yaaxil, Crimson Fire, tar kniven och försöker stötta Lara som ett offer. Kniven stöttar inte Lara, och en vit ljus strålar ut ur hennes kropp istället.

Tomb Raider Shadow - Lara Sacrifice

Efter att ha sparat Paititi Lara hjälper dem att bygga om och sedan heads tillbaka hem till hennes herrgård där hennes butler serverar hennes te. När efterkredit scenen slår ut, får vi ett skott av en gammal ritning från när Lara var ett barn, som visar en pyramid med en dinosaur, som är en påskäggsreferens till den ursprungliga trilogin från PSX-eran.

Tomb Raider Shadow - Ix Chel<


TL; DR: Dr. Pedro Dominguez växte upp i en hemlig, gammal by som kallas Paititi. Det skars av från resten av världen. Det fanns profetior som byn skulle en dag bli förstörd. Dominguez hade efter att ha vaknat runt i världen när han blev äldre, oroade sig för att kolonisatorer, naturkatastrofer eller invaders skulle förstöra Paititi, så han kände sig tvungen att uppfylla en annan profetia om att omforma världen för att skydda Paititi och hans folk från omvärlden. För att göra det krävs en speciell låda och en mytisk dolk. Lara Croft försöker stoppa Dominguez eftersom hon inte vill att han ska omforma världen, och hon arbetar med två stamdroner för att ta ner sina män, döda Dominguez och slutföra ritualen själv. Spelet slutar med Lara njuter av livet tillbaka på hennes herrgård efter att ha orsakat massiv förstörelse och död mot Paititi.

Andra guider