Hur var artikeln?

1468461cookie-checkVoidol låter dig livströmmar med hjälp av söta anime röster och det är tillgängligt på iTunes
Media
4 April 2019

Voidol låter dig livströmmar med hjälp av söta anime röster och det är tillgängligt på iTunes

Om du använder ett antal 3D -livecasting -mjukvarutjänster så att du visuellt kan förkroppsligas av en söt animeflicka, till exempel Live3D, kan du vara glad att veta att Crimson Technologys Voidol låter dig syntetisera din röst så att du kan låta som den söta waifu du alltid velat skildra.

Enligt DTM Station, gör det möjligt för programvaran att anpassa den digitala utställaren så att du kan använda programvaruverktygen för att ändra modulering, frekvens, intonation och böjning av anime-rösten.

I grund och botten fungerar det så här: du talar in i mikrofonen och mjukvaran gör alla tunga lyft så att ljudet från rösten låter som en anime -karaktär.

Det fungerar både för män och kvinnor, vilket gör att könet kan låta som det andra. Det finns även en demonstration av hur det fungerar, vilket du kan kolla nedan.

Som visas i skärmdumparna på DTM Station märker du att du kan ändra mikrofoninmatning, ingångsvolymnivåer, ducking, blandningsnivåer, reverb, avstånd, bruslucka och konverteringsmodell.

Alla dessa tweaks tillåter dig att mixa och matcha inställningarna för att skapa den typ av anime-röst som matchar din livecasting 3D-modell. Detta skulle till sist tillåta dig att liveströmma spel med hjälp av ett fullt gjord 3D-tecken och ändra röst genom Voidol-programvaran, så det kommer inte bara att visas för abonnenter och fans som ett 3D-anime-tecken, men du låter som en också.

DTM Station noterade att det var lite latent, så mycket att de mötte upp till 50ms vid omvandlingsförseningar. Jag tror inte att det skulle vara fruktansvärt besvärligt för de flesta liveströmare, men det skulle skapa lite avvikelse när man hade konverteringar med en annan livestreamer under en simulcast.

Du kan se ett exempel på hur det kan fungera om du kombinerar ett Vtube-animerat tecken med Voidol-programvaran.

Det var också en ganska cool demonstration av programvaran som efterliknade Freddy Mercurys röst som de visade hur det skulle vara som att försöka ändra din röst för att matcha en viss kändis. Demonstrationen presenterade "Bohemian Rhapsody", med en snabb jämförelse av hur man kan få någon att låta som Mr. Mercury.

Den minutlängda demonstrationen var faktiskt ganska imponerande, som du kan kolla nedan.

Såsom noteras i artikeln kan det också mycket väl öppna vissa allvarliga juridiska konsekvenser beroende på hur mjukvaran används.

Utvecklarna arbetar för närvarande med en Windows-version, som beror senare i år. För tillfället kan du hämta en kopia av programvaran från iTunes App Store för Mac för $ 7.99. Priset på appen kommer att diskonteras hela vägen fram till juli.

(Tack för nyheterna Rala Cloft)

andra media