Hur var artikeln?

852221cookie-checkIndien arresterar 21 barn för att spela PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG)
Nyheter
29 May 2019

Indien arresterar 21 barn för att spela PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG)

Olika distriktsregioner i Indien har förbjudit PlayerUnknown's Battlefields. Människor är bokstavligen förbjudna att spela spelet på PC eller mobila enheter. Denna verkställighet har varit i kraft sedan den 9 mars 2019. Jo, sedan förbudet infördes har polisen i Gujarati delstaten Indien arresterat människor, mestadels barn, för att ha spelat PlayerUnknown's Battlefields.

Enligt Asia One, nyheterna om gripandena kom efter en journalist som besöker staden Juhapura i Gujarat för att prata med några av pojkarna som hade arresterats för att spela PlayerUnknown's Battlefields efter att spelet hade ansetts vara olagligt.

Problemet lyckades fånga YouTubers uppmärksamhet TheQuartering vem gjorde en video på den svåra situationen för de unga spelarna i Indien.

Som påpekat av Asia One har polisen citerade påståenden att spel gillar PlayerUnknown's Battlefields ökar våldet bland ungdomar. Ett liknande påstående framfördes också av tjänstemän i Irak som hävdade att spel gillar PlayerUnknown's Battlefields ökad aggression och hjälpte till att "tända våld" i ungdomen.

Nepal hade också ett liknande dekret men deras högsta domstol var lite mindre entusiastisk över att hoppa över pistolen för att förbjuda ett spel baserat på moralisk panik och hysteri. Faktum är att domstolarna avbröt begäran från telekommissionen som ursprungligen ville förbjuda spelet i Nepal.

I Indien tycks de dock inte vara angelägna om att ge förmåner för dem som spelar PlayerUnknown's Battlefields, spelar ingen roll hur tuffa resonemanget för förbudet är. De senaste anhållningarna är dock inte helt chockerande, men sedan i mars i 2019 Indian Express hade rapporterat att polisen i Gujarat hade arresterat 10-personer för att spela spelet. Så det låter som om de har ständigt arresterat fler människor sedan dess, eventuellt som en varning till ungdomar för att sluta spela PlayerUnknown's Battlefields.

Verkligen spelare är den mest ofarliga gruppen som förtryckas under Clownens ålder. Vi vill bara spela videospel och vara ensamma; men tyvärr fiender av kul och underhållning kommer inte att tillåta det att hända.

(Tack för nyhetsspetsen MaverickHL och J. Black)

Lämna ett svar

Övriga nyheter

det här är det här