Hur var artikeln?

1471510cookie-checkFacebook: s samordnade censur av Milo, Alex Jones, Louis Farrakhan kritiserad för överklagande
Industry News
3 May 2019

Facebook: s samordnade censur av Milo, Alex Jones, Louis Farrakhan kritiserad för överklagande

Milo Yiannopoulos, Alex Jones, Laura Loomer, Paul Joseph Watson och Paul Nehlen har alla blivit bannade från Facebook och Instagram. Förbudet var en samordnad affär som organiserades mellan Facebook och utvalda medier, inklusive The Washington Post, The Atlantic, The Verge och CNN, enligt en rapport från Buzzfeed.

Den verkliga nyheten här är inte att alla ovannämnda individer blev förbjudna från Facebook för vad företaget betecknade som "farligt", men snarare att det var en samordnad push från Facebook och media.

Det är dessutom att förbuden faktiskt gick ut EFTER de tillkännagavs.

Detta uppmanades av Buzzfeeds Ryan Mac, som var live-tweeting medan meddelandena ägde rum. Några av de personer som var förbjudna informerade sina anhängare om det på sina konton på Facebook och Instagram innan kontona stängdes permanent.

Den här typen av hundsvängande censur flydde inte ens granskningen av de på vänster.

Direktör för tvister vid Hamilton Lincoln Law Institute, Ted Frank, påpekade samordningens uppenbarhet, liksom några av de misstag som är förknippade med samordningen. I en mångsidig del Twitter-trådenFrank skrev ...

"Varför kallar alla Farrakhan" långt till höger "? Jag har ingen inbyggd information, men det som hände är ganska uppenbart och lätt att omvända, om du har sett korv som görs i kriskommunikation.

”Facebook har ett PR -problem: alla är galna på det eftersom Alex Jones -typer använder webbplatsen lönsamt. Anställda är nog ännu mer galna om det internt än det yttre trycket från politikerna.

"Således samlar Facebook möten och beslutar att ha en rensnings-rätt policy. Någon kommer upp med en lista, kanske avlägsnad från SPLC (men inte oavsiktligt gör några spotcnecks) och annan dålig publicitet, kanske interna klagomål.

"Medieförbindelser konstaterar att politiken löser ett PR-problem som de har haft, så utfärdar en embargoed briefing till en massa journalister som ger dem en uppfattning att de kommer att förbjuda många högra högerkanten konton.

"Samtidigt påpekar en token konservativ på en av Facebook-mötena att FB också får sorg från republikaner om fördomar, och att förbjuda ena sidan av gången kan skapa andra politiska problem. Så FB finner ett tecken för att också förbjuda vem som inte är ansluten till rätten, väljer Farrakhan och pluggar honom in i listan. Men den interna politiken är fortfarande "rena längst till höger", och det är hur det förklarats för kommunikationspersonalerna som i sin tur förklarar det för media.

"Kommunikationspersonalerna befinner sig i sin egen Kalifornienbubbla och ändrar inte briefingens ståndpunkt, även efter att Farrakhan har infogats i listan som en redigering.

"Mediet har bråttom och tar beskrivningen till ett nominellt värde och papegojor pressmeddelandet utan att ifrågasätta det eftersom det är snabbare än att göra verklig rapportering, och förutom varför skulle du förbyta någon som inte är långt till höger, eftersom alla rätt vingers är onda?

"Lägg till slarvig kopioredning och bingo, flera mediautgivningar publicerar samtidigt historier och tweets och rubriker som kallar Farrakhan" långt till höger ". Var glad att ekkokammaren kom ihåg att också förbjuda Farrakhan som en sop att låtsas att det inte fanns fördom i det ursprungliga beslutet .”

Frank är korrekt.

Ett perfekt exempel på detta är The Washington Post felaktigt märkning Louis Farrakhan som "Far-Right". De måste senare rätta till detta förhastade misstag när de utfärdade en retraktion.

Men det är inte bara samordningen och mediernas mycket uppenbara syn på samverkan som har oroat människor, det är det faktum att vi så oförskämt ser hur medierna stöder storteknik för att tysta politiska dissidenter till den vanliga berättelsen.

En Facebook-talesman sa till och med CNN de grupper, fan-sidor och individer som uppmärksammar beröm och stöd för de utestängda individerna kunde också tas bort, med CNN Business Reporting ...

"I vissa fall, när Facebook förbjuder en enskild eller organisation, begränsar den också andra från att uttrycka beröm eller stöd för dem på sina plattformar, sade talesman och tillade att företaget fortsätter att se sådan åtgärd som rätt tillvägagångssätt. Den politiken gäller kanske inte för någon eller alla personer som förbjuds torsdag.

"Talspersonen tillade att Facebook kommer att ta bort grupper, sidor och konton som skapats för att representera de utestängda individerna när det vet att den enskilde deltar i ansträngningen."

Detta händer redan.

Journalisten Nick Monroe har täckt nedfallet och noterat att många fan sidor eller relaterade sidor för de som berörs av förbudet har också tagits bort.

Nedfallet från dessa förbud har påverkat lite mer än andra.

Monroe kopplade till en tweet från Jon Levine, mediaredaktör vid The Wrap, som noterade att Laura Loomer verkar ha uttryckt självmordstankar mot honom i ljuset av att han digitalt stämdes av stora sociala medier.

Tweeten leder till en artikel om The Wrap med citatet från Loomer, som skrev ...

”Vad är meningen med livet längre? Jag bor i en digital gulag. Igår skrev jag en artikel om hur jag levde i en digital gulag på Förintelsens minnesdag. Och idag, även om jag är sionist och har ägnat mitt liv åt att bekämpa judens hat, förbjöd dessa i Silicon Valley mig under Yom Hashoah med vidriga judiska hatare som Louis Farrakhan och Paul Nehlen. Det är äckligt. Men jag förväntar mig inget mindre av dessa människor som vill att jag ska dö. De vill döda mig, men jag vill hellre döda mig själv än att låta dem ta segervarvet. ”

Den verkliga delen av allt är att detta står i direkt motstånd till Facebook: s tidigare hållning att de tog förra året i juli 2018 när de sa att de inte skulle förbjuda sidor för att helt enkelt dela "konspirationsteorier" eller "falska nyheter".

Det finns andra som har föreslagit att flytta till andra sociala medier plattformar efter att ha avyttrats från de stora, med blogger och författare Mike Partyka försöker rallya människor till Gab i ansiktet av Facebooks nedbrytning av tal.

I grund och botten kan big tech göra det så att du inte har någon röst i den digitala tiden. Om du är journalist kan de censurera dig så att ingen vet om de nyheter du täcker. Om du är en pundit kan de undertrycka ditt tal så att ingen vet vad du måste säga. Och om du är en politisk dissident kan de censurera dig så att du är praktiskt död för alla som lever livet genom digitala medier.

I det här fallet gör Facebook det bekant att de gör allt de kan för att kväva självständiga röster med stora följder utanför det vanliga som ett sätt att skicka ett meddelande om att inget tal är säkert om de går ut ur anslutningen till den sociopolitiska ideologin som styr nu världen genom den okontrollerade politiken av teknokrater.

(Tack för nyheterna Nikos)

Andra branschnyheter