Hur var artikeln?

847040cookie-checkHuffington Posttryck Sniper 3D Assassin Dev In Censurering Level Involvering Killing Journalist
Blogg
22 May 2019

Huffington Posttryck Sniper 3D Assassin Dev In Censurering Level Involvering Killing Journalist

Huffington Post pressade en oberoende utvecklare att censurera sina skjutspel, Sniper 3D Assassin: Shoot To Kill, som innehöll en nivå där spelaren var uppgift att döda en journalist. Utvecklaren samtyckte till Huffington Posts tryck och tog bort nivån från spelet.

Splinteringen plockade upp nyheterna från en bit som publicerades i maj 18th, 2019 över på Huffington Post, där författaren Sebastian Murdock skrev ...

"Uppdraget med titeln" Breaking News "uppmanade spelaren att genomföra en journalist för att briba en polis. Uppdraget börjar med ljudet av en vapenspänning. Genom riflans räckvidd kan spelaren se en polis som håller en röd portfölj och närmar sig en journalist i en gul hatt. Crosshairs flytta till journalistens huvud. När spelaren brinner, träffar en slow-motion-kula journalisten i huvudet och spjuter blod. "[...]

"Dödshot mot journalister har ökat stadigt de senaste åren, och i juni 2018 öppnade en beväpnare på Gazette-pressrummet i Maryland och dödade fem personer och skadade två andra. Förenta staterna rankar för närvarande 48 från 180-länder för pressfriheter, enligt Reportrar Without Borders. "

Du kan se uppdraget i fråga med videon nedan, med tillstånd av iGamesView.

Och ja, Sniper 3D Assassin är fem år gammal. Spelet kom tillbaka i 2014, men eftersom journalister inte spelar spel hade de ingen aning om att spelet fanns tills en New York Times journalist stötte på spelet när hans brorson spelade den på en mobil enhet.

Huffington Post lägger sedan ett tryck på utvecklaren, som svarade genom att säga att de tog bort nivån från spelet.

Michael Mac-Vicar, CTO of Fun Games gratis, berättade för Huffington Post ...

"Vårt spel Sniper 3D Assassin är fiktivt och är avsett för mogna publikgrupper. På TFG arbetar vi för att skapa spel som ger roligt och underhållning till användare över hela världen. Som sådan tar vi väldigt seriöst feedback från våra spelare. Efter att ha lyssnat på vår gemenskap idag har vi bestämt oss för att ta bort uppdraget "Breaking News" från spelet. "

Detta drag var inte väl mottaget av spelgemenskapen som blev gjort medveten om det.

Medan uppdraget i slutändan var försumbar i storskalan av saker, verkade det faktum att tunnskinniga journalister kunde få ett helt uppdrag borttaget från ett skjutspel var oförlåtligt. Även YouTuber Tim Pool tog Huffington Post till uppgift för censurförfarandet.

Denna typ av censur har varit ett pågående och bestående problem inom spelområdet.

Många spelare har blivit upprörda över tanken att så många studior viker under det tryck som de stora medierna lägger på dem, men allt började med sådana som experter som Anita Sarkeesian, som fick mycket stöd och buffertar från butiker som Kotaku och Polygon, och sedan kulturkommunismen utvidgades bortom bara kritik och kritik och blev bokstavlig censur, vilket framgår av Sonys censurpolitik och Valves ideologiskt drivna curation.

Oavsett hur många fall av censurytor, men casuals fortsätter att motivera och rymma dekonstruktion av kreativitet inom ramen för interaktiv underhållning.

(Tack för nyhetsspetsen KIA2)

Övriga nyheter