Hur var artikeln?

1499280cookie-check8chan-ägaren Jim Watkins begärde att dyka upp före kongressen
arg Assault
7 augusti 2019

8chan-ägaren Jim Watkins begärde att dyka upp före kongressen

8chan har klandrats för massförskottet som ägde rum i Dayton, Ohio och El Paso, Texas, trots att Ohio-skytten var en vänstern Antifa-anhängare. Även ändå försökte ordföranden för hemförsäkerheten Bennie G. Thompson och rankingmedlem Mike Rogers att be 8chans ägare, Jim Watkins, att dyka upp för kongressen för att svara på frågor om varför han inte censurerar 8chan enligt politikernas nyckfullhet.

Den officiella House Homeland Security Committee publicerade brevet från Thompson och Rogers den augusti 6th, 2019, och bifogade brevet till tweeten.

Om du inte kan läsa det lilla trycket i brevet inom tweeten, står det ...

“Kära Mr. Watkins:

”Som ordförande och rankingmedlem i utskottet för hemlandssäkerhet skriver vi i kölvattnet av den inhemska terroristattacken i augusti 3, 2019 i El Paso, Texas. Denna attack resulterade i onödiga dödsfall av 22 människor och den meningslösa sårningen av 24 andra. Enligt medierappor skrev mördaren ett manifest som beskrev hans anti-invandrare, vita supremacistiska övertygelser och verkar ha publicerat det på din webbplats, 8chan, några minuter före skjutningen.

”Tyvärr är detta åtminstone den tredje handlingen av vitt supremacistiskt extremvold som är kopplat till din webbplats i år. I april verkar mördaren som mördade en judisk gudstjänst och sårade tre andra i en synagoge i Poway, Kalifornien, ha visat sig ha publicerat ett antisemitiskt och rasistiskt öppet brev på 8chan kort innan han genomförde massförskottet. I mars verkar mördaren som mördade 51 muslimska dyrkare och sårade 49 mer vid två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland, ha lagt ut på 8chan ett manifest på 74-sidor som beskriver hans rasistiska, vita supremacistiska, anti-invandrare tro, såväl som en länk till en livestream på massakern på Facebook.

"På augusti 5, 2019, din nätverkstjänstleverantör, Cloudflare, kallade 8chan en" cesspool of hate "innan du avbryter tjänsten. Fredrick Brennan, grundare av 8chan, kallade sajten "ett komplett negativt för alla utom de användare som är där." Och krävde att 8chan skulle stängas av. Experter har beskrivit 8chan som en plattform för att förstärka extremistiska åsikter, vilket leder till radikalisering av dess användare.

”Amerikaner förtjänar att veta vad, om något, du som ägare och operatör gör för att hantera spridningen av extremistiskt innehåll på 8chan.

”För detta ändamål begär utskottet för hemlandssäkerhet respektfullt din närvaro för att ge vittnesmål om 8chans ansträngningar att utreda och mildra extremisternas innehåll, inklusive vit supremacistiskt extremistiskt innehåll, på din webbplats.

"Ge kommittén aktuell fysisk kontaktinformation för dig eller din auktoriserade representant i USA så att du kan få meddelanden från kommittén. [...]”

Brevet från Thompson och Rogers är fylld med citat från The New York Times, Chicago Tribune och blogginlägget från Cloudflare.

Dessa webbplatser har beslutat att smeta 8chan eftersom det är en av de sista bastionerna med fritt yttrande på internet, särskilt efter att 4chan började förbjuda och censurera vissa ämnen och diskussioner som de liberala moderatorerna inte gillade.

Watkins svarade dem och postade sitt e-postmeddelande via Twitter, som du kan läsa nedan.

Dessutom, som rapporterat av Återvinna nätet, Jim Watkins gjorde en video som beskrev hur den ursprungliga El Paso, Texas skyttens manifest laddades upp på Instagram före 8chan.

Detta ledde till att människor klokt frågade House Homeland Security Committee: s Twitter -konto om de skulle ha cheferna från Instagram och Facebook dyker upp före kongressen sedan El Paso, Texas shooters manifest uppträdde på Instagram före 8chan.

Emellertid CNET försökte debunkera Watkins påstående genom att nå ut till Facebook, där de rapporterade ...

”En taleskvinna för Facebook sa att den inaktiverade ett Instagram-konto som var bundet till den misstänkta pistolmannen på lördag. Kontot hade inte varit aktivt i mer än ett år, sade hon.

"Instagram arbetar med brottsbekämpning, sa hon, och hon riktade eventuella ytterligare frågor till Federal Bureau of Investigation. FBI vägrade att kommentera. ”

FBI kan ha avböjt att kommentera eftersom de kan ha varit ansvariga för att publicera manifestet på 8chan.

Även om det kan låta som en vild konspirationsteori, inblandade FBI sig felaktigt i synagogans skytte genom att lägga ut en post på 8chan, göra löjliga påståenden och äga för att främja skjutningen för att fånga någon som gör ett inkriminerande inlägg på tavlan.

Ofta kanalerna skämt om FBI-agenter som stod i trådarna och kallade dem "fedposters", men i fallet med synagogskytte som ägde rum i Poway, Kalifornien, var de direkt involverade i att försöka beta användare på brädet.

Denna typ av organiserade försök att få 8chan -avstängning - vilket resulterade i att Cloudflare och Voxility drog sig ur webbplatsen och tvingade dem att använda en Zeronet.io hash för att fortsätta verksamheten - är bara ytterligare ett steg av både big tech och regeringen för att tystna yttrandefriheten på internet.

(Tack för nyhetstipset lucben999)

Annat arg överfall