Hur var artikeln?

1499460cookie-checkX-Men Dark Phoenix vaknade och gick sönder i kassan
Funktioner
7 augusti 2019

X-Men Dark Phoenix vaknade och gick sönder i kassan

Att berätta tvingande berättelser med karaktärer som är riktiga till sin serietidning var den sista saken i produktionslagets sinne på 20th Century Fox med släppet av X-Men Dark Phoenix. Det var en lat, ointressant film som cobbled ihop en återförsäljning av serietidningssaga med fokus på Dark Phoenix (Jean Gray) med en budget på $ 200 miljoner (exklusive marknadsföring) och en all-star roll. Men de tidiga varningssignalerna om att filmen vaknade stängde av de döda hårda fansen, och kritikerna som lustade filmen för att inte vara tillräckligt vaknade stängde av de avslappnade vänstern och lämnade en nonchalant mellangrund av konsumenter som också beslutade att inte ta Fox's bete, vilket resulterade i att det bombades vid kassakontoret.

Enligt The Wrap filmen tankade sig på kassan, kom fram till att bryta jämnt och var ännu längre från att publicera en vinst. Filmernas dåliga prestanda både inhemskt (där det samlade $ 65.8 miljoner) och internationellt (där det tog in $ 252 miljoner) räckte inte för att kompensera för produktionsbudgeten plus marknadsföringen, där en film måste fördubbla vad som krävdes för att göra det för att åka skridskor efter break-even-märket, och det måste fördubblas för att betraktas som en häpnadsväckande framgång.

Det hände inte med Dark Phoenix.

Filmen bidrog till en rörelseförlust på $ 170 miljoner för Fox-filmbranschen, med Disneys VD, Bob Iger, som förklarar för investerare ...

”En av de största frågorna vi mötte under kvartalet var utvecklingen av Fox filmbranschen. Det var långt under vad det hade varit och långt under vad vi trodde att det skulle vara när vi gjorde förvärvet. ”[...]

”Jag vet vad som händer när ett företag köps. Vanligtvis stoppar verksamhet och beslutsfattande. Vi undvek det när vi förvärvade Pixar och Lucasfilm, men detta var en mycket annan position för Fox. ”

Något innan Disney gjorde nyheten officiell, Dark Phoenix var på en bana för att ha kraschat och bränt vid biljettkassan när den praktiskt taget bombade direkt ur porten.

Många människor försöker avvisa de "vakna" aspekterna av en film som bidrar till dess dåliga prestanda på kassakontoret, men det binds alla till vad som kunde ha gjort filmen bättre om den hade inte varit vaken.

Till exempel var det inte som Ghostbusters 2016 sprutade feministisk ideologi varannan linje för att den skulle vakna. Det var det faktum att den byggdes kring feministisk ideologi och hade en marknadsföringskampanj som i princip var Misandry 101 som fick den att vakna.

I fallet med Dark Phoenix, filmen själv var inte knä djupt i könsidentitetspolitiken som vissa filmer, men det räckte fortfarande för att få potentiella filmgare att stöna med den tediuminducerade besvären som kommer från allt detta kulturkrig nonsens.

Medan centrister kommer att försöka hävda att ”Filmen inte var vaken, dock!” verkligheten talar annorlunda. Ett bra exempel är att Jennifer Lawrence återgivande av Mystique fick mycket mer en heroisk roll när serien utvecklades än vad hennes karaktär var i serien. De förvandlade henne i grunden till en ridderlig medlem av teamet istället för att vara den anti-skurk som hon skulle vara. Detta drevs i skratt när de hade hennes föreläsning Charles Xavier om kvinnomakt och förvandla X-Men till X-Women.

Att ändra karaktärerna, omorientera historiens riktning och offra plottkontinuiteten för att antingen främja en viss typ av ideologisk inställning eller undvika vissa troper är exakt vad "bli vaken" betyder.

I fallet med X-Men: Dark Phoenix, de kunde ha berättat en mer komisk noggrann berättelse men det hade troligtvis behövt sträcka sig över två filmer, det skulle ha krävt utskärning av Mystique's heroism, och det skulle ha krävt en mer ärlig skildring av Dark Phoenix-sagan, något Fox eller Simon Kinberg var ovilliga att förbinda sig och de betalade priset för det.

Inga bekymmer, men X-Men: Dark Phoenix bestämde sig för att vakna och resulterade i att det gick sönder. Det är nu bara en av många fastigheter som har lagts till i den ständigt växande Get Woke; Go Broke Master List.

(Tack för nyheterna WhiteGuitarBoy)

Övriga funktioner