Hur var artikeln?

1572260cookie-checkWorld Of Warcraft kommer under eld från kongressledamoten Lou Correa för "rasism"
Blogg
8 November 2019

World Of Warcraft kommer under eld från kongressledamoten Lou Correa för "rasism"

Närhelst icke-spelare får en liten doft spel spelar de nitpick på vad de kan hitta för att förvärra problemet genom att sända det i hela sociala medieuniverset, vilket är exakt vad som hände när den demokratiska kongressledamoten Lou Correa siktade sig på World of Warcraft.

On Oktober 31st, 2019 Correa publicerade följande tweet på nätet.

Nyheterna lyckades hitta sin väg in i rännan på Vices nyhetsflöde, och det blev en berättelse där nyhetsuttaget utnyttjade möjligheten att lambaste spela ännu mer än de brukar göra.

Ben Makuchs artikel publicerades November 6th, 2019, och är fylld med alla möjliga laddade språk, där Makuch skriver ...

"Spelaren, som driver en rasistisk, antisemitisk guild kallad" Enclave ", hade sin avatar klädd i vita klädnader och en vit huva - en uppenbar hänvisning till klädet i Klu Klux Klan - med två avatarer som framträdde som slavar bredvid honom (en med namnet "Jesse Jackson", med hänvisning till medborgerliga rättighetsledaren.) Spelaren kommenterade "nästa stopp Charlottesville" i en skärmdump som tagits av en personal och postad av Correa, med hänvisning till 2017 vita nationalistiska rally i Charlottesville där en vit nationalistisk terrorist dödade en antirasistisk demonstrant med sin bil under protesten.

"Correa, som har tagit en stark ställning mot den senaste vita överlägsna terrorismen i USA och har krävt att brottsbekämpningen ska titta närmare på frågan, sa att den rasistiska kostymtävlingen bara var ett annat exempel på radikalisering inom spel."

Guilden i fråga var fotot härstammar från heter The Enclave, som har funnits sedan 1998, enligt Vice. De är en politiskt oriktig guild som älskar vilda skämt och tar bort filtret från kommunikation, vilket innebär att de är sanna fritt ytringsförtalare.

Västra värderingar som yttrandefrihet är saker som demokraterna hatar, och därmed har Correa fäst ett e-postmeddelande som attackerade spelindustrin för att låta spelare vara kreativa och engagera sig i den typ av politiskt oriktig humor som vänstern vill censurera.

Correa skrev ...

”Det användargenererade innehållet som finns i World of Warcraft är bara ett exempel på hur extremhögra extremister infiltrerar onlineplattformar och videospel. Genom att låta vita supremacists tillflykt skapar företag oavsiktligt säkra hamnar som extremister kan utnyttja för att rekrytera och indoktrinera andra människor samtidigt som de försämrar njutningen av sina egna fans, ”[…]

”Jag uppmanar branschen att göra bättre på att hantera och moderera sina samhällen. Dina spelare och fans vill spela dina spel, inte slåss med vita supremacister. Sparka ut de dåliga skådespelarna - för allas skull, ”

Så vem är då en "vit supremacist"? Någon som säger ett vittigt skämt? Någon som klär sin karaktär i en vit mantel? Någon som tar pottbilder på POC: er?

Vem får avgöra vem som löper av vänsterns tävlingsbana?

Till och med Vice var tvungen att notera att guilden i sig inte bygger på att vara uppenbart rasistisk, skriva ...

"Även om guilden inte är helt rasistisk i sina rekryteringsposter, har dess rasism varit välkänd i samhället i minst nio år."

Så varför hoopla?

Det är allt bröstpustande och rökblåsande från de typiska haranguehecklers som fäster sina avskräckningar på andras kulturplattor och tvingar alla att äta det.

Vice-artikeln avslutas med att notera att Enclave hittills inte har bestraffats, och de är fortfarande kvar, men med tanke på Blizzards förkärlek för att anta social rättvisa ortodoxi, var inte förvånad om guilden (eller guildledaren) slutar upp att bli förbjuden.

(Tack för nyhetstippet dk max och QuickShooterMK2)

Övriga nyheter