Hur var artikeln?

1566170cookie-checkAzur Lane tar bort Hisasis Belfast- och Azuma -konst från EN, JP och CN [Uppdaterad] 2020
Media
28 December 2019

Azur Lane tar bort Hisasis Belfast- och Azuma -konst från EN, JP och CN [Uppdaterad] 2020

[Uppdatering:] Timmar efter att denna artikel publicerades, tjänstemannen Azur Lane Twitter-kontot informerade den bredare publiken att Hisasis laddningsskärmkonstverk nu är tillbaka i spelet efter att de hävdade att de felaktigt synkroniserade uppdateringen med de andra servrarna.

[Originalartikel:] Laddningsskärmskonst med Belfast och Azuma från den japanska konstnären Hisasi har tagits bort från Yostars Azur Lane. Den här gången är det dock inte bara borttagningen från den engelska versionen av spelet, utan också från den japanska och kinesiska versionen.

Som vanligt upptäcktes borttagningen av a reddit användaren, men moderna var snabba att stänga tråden och hävdade att det inte var censur på uppdrag av de engelska lokaliserarna. Modens nedlåtande post bekräftar också att konsten har tagits bort från den japanska och kinesiska versionen av Azur Lane också.

Kortet

Innan tråden stängdes användarna Dimbreath och Rangin Aswati delade informationen om att laddningsskärmen togs bort från både den kinesiska och den japanska versionen av spelet.

En bild av fillistan laddades upp så att du kan se att tillgångsnamnet för Hisasis laddningsskärm, som låg under filnamnet Bg_4 (står för bakgrund 4), ersattes med helt annan konst.

Som påpekades av Dimbreath ändrades bakgrunden under en hot fix-patch mellan version 3.1.87 och 3.1.90.

Vissa användare misstänker att det kan relatera till den tweet som gjorts av det officiella engelska Twitter-kontot för Azur Lane som antydde att fixa några "bildresurser", som inte var ordentligt klargjorda men vissa antyder att det kan vara relaterat till Hisasis konstverk.

Några personer frågade dem om varför konstverket lades till och drogs sedan snabbt under hot fixen.

Om du var osäker på hur konstverket ser ut kan du se hela bilden nedan.

Azur Lane - Hisasi Laddar skärmillustration

Som du kan se är det inte mer eller mindre risque än resten av laddningsskärmarna i spelet. Men eftersom konsten togs bort från den kinesiska och japanska versionen, tillsammans med den engelska versionen, kan vi utesluta att det berodde på det engelska lokaliseringsteamet. Detta innebär dock inte att några censurskulder fortfarande kan vara på gång, särskilt eftersom teamet har visat sig ägna sig åt censur tidigare av mindre än noggranna skäl.

Andra misstänker att Hisasi kanske blev otydligad av någon anledning och bad om att hans konstverk skulle dras.

Några misstänker att kanske rotationen för konsten var fel och ett misstag gjordes.

Tyvärr får vi inte ett officiellt uttalande om ärendet förrän den 30 december 2019 på måndag.

[Uppdatering:] Vi kan utesluta att Hisasi inte ville ha hans konstverk i spelet. I en tweet som publicerades under tiden för artikeln som publicerades avslöjade Hisasi att konstverket var tänkt som en firande av det nya året, och även om det togs bort från spelet delade han det på Twitter.

(Tack för nyhetstips Anachronistic Phylactery, Prince Villasor och substratose)

andra media