Hur var artikeln?

1560550cookie-checkStreet Fighter V Champion Edition har skivlåst innehåll
Media
17 februari 2020

Street Fighter V Champion Edition har skivlåst innehåll

Allt DLC för Street Fighter V Champion Edition finns på skivan men den är låst tills du använder en kupong för att låsa upp innehållet när du går online. Detta innebär att alla som köper en återförsäljningskopia av Champion Edition kommer inte att kunna komma åt någon av de tecken som inte ingick i den ursprungliga vaniljversionen av Street Fighter V.

Twitteranvändare Voice of Fanservice länkade till en video postad på YouTube av Chrono-Geek.

Vad är viktigt med videon? Tja, jag handlar om att avboxa den fysiska versionen av spelet på PS4, och den innehåller en kupong med en digital kod som måste lösas in för att få tillgång till allt innehåll på skivan.

Det är bara knappt fyra och en halv minut och verifierar att alla teckenfiler finns på skivan men otillgängliga tills du använder kupongkoden, som påminner om Street Fighter X Tekken för Xbox 360, PS3 och PC, som kom ut 2012.

Som du ser är det bara standardtecken från vaniljversionen av Street Fighter V finns tillgängliga. Om du försöker välja något av DLC-tecknen utan att använda kupongen visas ett felmeddelande under teckenvalet som säger "Ditt urval är för närvarande inte tillgängligt."

Vi vet att modellerna finns på skivan eftersom när han bläddrar igenom karaktärslistan laddar en av de senaste karaktärerna, Urien, sig i slutet av videon.

Detta är andra gången som Capcom har dragit bedrägeriet med att inkludera alla karaktärer på skivan och ladda hela priset för spelet, men ändå begränsa åtkomsten till nämnda tecken om du inte har kupongkoden.

För er som inte kommer ihåg, Street Fighter X Tekken skisserat 12 tecken som redan finns på skivan men du var tvungen att betala för att låsa upp dem.

När hackare fick reda på det samlade de upp upplåsningsguider för att hjälpa människor att komma åt karaktärerna på skivan utan att behöva betala för dem. Då gillar många YouTubers Angry Joe tog också Capcom till uppgiften för att låsa allt innehåll på skivan, ha en separat prislapp för DLC på en skiva som du redan betalade $ 60 för.

Det verkar som om Capcom kommer tillbaka till sina gamla stompningsområden genom att ta ut fullt pris för den fysiska detaljhandelsversionen av Street Fighter V Champion Edition även om du inte kan komma åt någon av DLC utan kupongen. Nu är den goda delen för dem som köper den ny att paketet åtminstone levereras med kupongen. Den dåliga delen är att du måste vara online för att komma åt innehållet.

Vad detta betyder är att använda kopior av Street Fighter V Champion Edition är desamma som vaniljversionen av Street Fighter V, och ännu värre är det att om servrarna någonsin går ner kommer du inte att kunna komma åt något av innehållet därefter. Din detaljhandelsskiva är inte riktigt ett dalbana men det är säkert att det är tillräckligt nära.

Street Fighter V Champion Edition är tillgänglig just nu på PS4. Räkna med att de vanliga misstänkta kommer att springa till Capcoms försvar, även om det verkligen inte finns något att försvara här.

(Tack för nyhetstips MSD)

andra media