Hur var artikeln?

1559890cookie-checkTruNews förbjuds permanent från YouTube
Funktioner
22 februari 2020

TruNews förbjuds permanent från YouTube

Den 20 februari 2020 meddelade Twitter-kontot för TruNews att YouTube permanent hade förbjudit sitt konto från videodelningstjänsten.

De hade en uppföljningstweet och noterade att även om de torkades bort från YouTube kan du fortfarande hitta deras videor på officiell TruNews webbplats.

Det är inte helt klart vad som ledde till förbudet den här gången, men Newsweek har en partisk och inflammatorisk berättelse om kanalen och hävdar att de gjorde anspråk mot judarna, när de i själva verket bara delade en åsikt om att anläggningen hellre skulle hålla undertryckt.

Kanalen skapades av Flowing Springs Church pastor Rick Wiles från Vero Springs, Florida. Newsweek menar att förbudet var en del av ett tillslag från YouTube efter Wiles kommentarer från november 2019, där han uppgav att riksrätten mot Presidenten Donald Trump var en del av en judisk kupp. I artikeln citerade de ett uttalande från den nu borttagna videon där Wile sa ...

”Det är så judarna arbetar. De är bedragare. De planerar, de ljuger, de gör vad de behöver göra för att uppnå sin politiska agenda. Denna impeach Trump-rörelse är ett judekupp. ”

Den speciella videon, tillsammans med allt kanalens innehåll har tagits bort från YouTube.

BjU7tjc

Ursprungligen tog YouTube helt enkelt bort videon i december 2019, efter klagomål från de vanliga misstänkta, men valde att inte förbjuda TruNews, som rapporterat Oberoende.

Det är emellertid inte svårt att se varför YouTube sprang sin häxajakt mot TruNews. I mitten av januari 2020, skröt ADL om en annan häxjakt mot TruNews som resulterade i att de förbjöds från PayPal, Bloomerang och Spreedly.

Bara en månad senare och YouTube beslutade att dra i kontakten på kanalen. Det tog inte ens 24 timmar innan Google torkade bort alla länkar från sökmotorn, vilket gjorde det svårt att hitta några referenser till kanalens innehåll.

Enligt Sociala blad de hade mer än 196,000 1.3 prenumeranter och mer än XNUMX miljoner videovisningar.

(Tack för nyhetsspetsen durka durka)

Övriga funktioner