Hur var artikeln?

1474860cookie-checkNya Zeeland COVID-19 Bill beviljar verkställande totalitära behörigheter utan teckningsoptioner
arg Assault
14 May 2020

Nya Zeeland COVID-19 Bill beviljar verkställande totalitära behörigheter utan teckningsoptioner

Nya Zeelands parlament spårade snabbt COVID-19-lagförslaget för folkhälsoåtgärder genom lagstiftning, vilket gav parlamentet obegränsad tillgång och tillstånd för verkställighet utan att kräva teckningsoptioner eller lagligt pappersarbete för att invadera hem, "verkställa" parlamentariska order eller söka och gripa under grunder för ”Rimlig” misstank för brott mot obligatoriska säkerhetsåtgärder i samband med hälsa eller relaterade kriser.

Du har nu möjlighet Nya Zealand Herald gjorde en artikel som påpekade hur räkningen röstades in via 63 yay till 57 neay vote.

Vad gör räkningen så farlig? Tja, en snabb blick genom det över på law.govt.nz sajten avslöjar några häpnadsväckande ändringsförslag som kan hamna lätt missbrukas av parlamentet eller utnämnda "verkställare".

Till exempel, under "Handling", avsnitt 20 "Power of Entry", läses underavsnitt 1 - 5 ...

”En verkställande direktör kan komma in, utan en befästning, i mark, byggnad, hantverk, fordon, plats eller sak om de har rimliga skäl att tro att en person inte uppfyller någon aspekt av en 11 §-order.

”Underavsnitt 1 gäller dock inte ett privat bostad eller mara.

”En konstabel får komma in i ett privat bostad eller mara utan berättigande endast om de har rimliga skäl att tro att människor har samlats där i strid med en beställning av 11 § och inträde är nödvändigt för att ge en vägledning enligt 21 §.

”En konstabel som utövar en tillträdesmakt enligt detta avsnitt kan använda rimlig kraft för att genomföra inresa i eller till marken, byggnad, hantverk, fordon, plats eller sak om en närvarande person efter en begäran vägrar inresa eller inte tillåta inträde inom rimlig tid.

”Varje konstabel som utövar en garantifri tillträdesbefogenhet enligt detta avsnitt måste lämna en skriftlig rapport om utövandet av den befogenheten till kommissionären eller en polisanställd som utsetts att ta emot sådana rapporter av kommissionsledamoten så snart som möjligt efter utövandet av makten. ”

På vanligt engelska kan alla utsedda "verkställare" eller konstabel bryta in i ditt hem, göra en sökning eller utföra andra uppgifter, och sedan bara efter att handlingen är rätt att redigera en rapport om det.

Du kommer också att märka att det finns ett undantag för maoriska hushåll på grund av att Moriirådet begär att ha maorifolket utom sådana auktoritära åtgärder.

Artikeln påpekar med rätta att olika sekter inte har varit angelägna om att stödja lagförslaget, med Humans Rights Commission som uttryckte oro över lagförslaget och bristen på granskning som gick till lagstiftning av lagförslaget, medan Nationalpartiet öppet motsatte sig propositionen.

Barrister Gillian Dempsey fördömde också öppet undertecknandet av lagförslaget och kallade det "totalitärt styre".

A Change.org upprop har redan spridits för att kiwierna ska underteckna, och mer än 44,000 XNUMX människor har redan undertecknat framställningen i hopp om att få den upphävd.

Men vi vet alla att framställningar som denna är fruktlösa ansträngningar inför det auktoritära regelverket. Med lagförslaget redan på plats har regeringen redan vidtagit åtgärder för att realisera den dystopiska framtiden i filmer som Jämvikt or Fästning.

(Tack för nyhetsbrevet Ebicentre)

Annat arg överfall