Hur var artikeln?

1475160cookie-checkPatriot Act Bestämmelse tillåter FBI åtkomst till din surfhistorik utan garanti
Blogg
15 May 2020

Patriot Act Bestämmelse tillåter FBI åtkomst till din surfhistorik utan garanti

Den amerikanska senaten höll nyligen en omröstning för att förnya vissa skydd och ändringar i Patriot Act, en av de mest okonstitutionella handlingarna som någonsin har undertecknats i lag. En av bestämmelserna skulle göra det möjligt för federala utredare att kamma igenom din webbhistorik ... utan garanti.

TechSpot plockade upp nyheter från Registret, som rapporterade att endast två senatorer valde att motsätta sig den nya bestämmelsen genom att kämpa för att göra det obligatoriskt att en befäl skulle krävas innan några brottsbekämpande myndigheter bara kunde börja snäva in din surfhistorik.

Oregon-senator, Ron Wyden och Montana-senator, Steve Daines, var de två som gjorde motstånd mot Patriot Act: s övergrepp i medborgarnas surfande integritet, men omröstningen för deras ändringsförslag kom till kort i senatens omröstning ... faktiskt en röst kort.

59 röster räknades, men fyra senatorer röstade inte, inklusive Nebraskas Ben Sasse, Washingtons Patty Murray, Tennessee's Lamar Alexander och Vermonts egna Bernie Sanders.

Ja, Bernie Sanders var delvis ansvarig för att ytterligare undanröja dina rättigheter.

Som förklarats av registret ...

”Enligt avsnitt 215 kan regeringen samla nästan vad som helst så länge det är relevant för en utredning. Detta kan inkludera privata register över oskyldiga, laglydiga amerikaner. De behöver inte ha gjort något fel. De behöver inte misstänkas för någonting. De behöver inte ens ha varit i kontakt med någon som misstänks för något. ”

Var inte förvånad om detta används för att hjälpa till att demonisera eller måla vissa patrioter som ”onda” i mediernas ögon när det är dags för regeringen att börja göra åtgärder för att antingen avväpna medborgare eller försöka undertrycka upproret från gräsrotsrörelse ledare i en milis.

Dina friheter blir mindre garanterade av dagen, och du kommer att vara lycklig att fly med några av dem vid årets slut.

(Tack för nyhetsspetsen LupinIII)

Övriga nyheter