Hur var artikeln?

1473060cookie-checkFramställan ber Sony att på ett riktigt sätt gjuta Jill Valentine för återuppbyggda onda filmer
Underhållning
7 May 2020

Framställan ber Sony att på ett riktigt sätt gjuta Jill Valentine för återuppbyggda onda filmer

De av er som har följt filmnyheter kanske är medvetna om att Screen Gems, ett dotterbolag till Sony Pictures, startar om Paul WS Andersons live-action Resident Evil serie. Några av de första bitarna av castingnyheter som kom ut om filmen noterade att Hannah John-Kamen hade erbjudits rollen som Jill Valentine för ett multibildavtal, trots att Hannah John-Kamen är afroamerikan och Jill Valentine är ska vara fransk-japansk.

Suzy A., inledde en framställning på nytt Change.org och ber Sony att kasta någon som verkligen ser ut som Jill Valentine från Capcoms Resident Evil i stället för att gå med race-swap som enligt uppgift kommer att äga rum för den kommande live-action-omstarten.

Kärnan i meddelandet läser ...

”[...] Önskan om inkludering är ett stort ämne just nu i Hollywood och bör tas upp, men det finns bara en fråga: Jill Valentine är redan en minoritet! Canonically är hon en fransk-japansk amerikansk karaktär, skapad av Shinji Mikami och Isao Ohishi för mer än tjugo år sedan! Inte bara introducerades hon som en stark, icke-objektiv kvinna som spelaren kunde välja att spela på lika villkor med sin manliga motsvarighet, utan representerade också etniciteten hos Capcom-anställda som väckte henne till liv. Jill Valentine förtjänar att bli representerad i det verkliga livet av en skådespelerska som kan leva hennes asiatiska och franska arv till liv. Asiatiska amerikaner är inte bara underrepresenterade i film, utan de har också varit tvungna att hantera att de är direkt ersatta om inte allmänheten gjort sina känslor kända. Folk var upprörda över att se asiater spela av icke-asiater i filmer som Aloha och Ghost i skalet, och såg det nästan hända i Teenage Mutant Ninja Turtles och Hellboy, men de två senare filmerna lyssnade på fansen - och studionerna som gjorde detta nya Resident Evil-serien kan också! Vänligen hedra Jill Valentines släkt och kasta en skådespelerska som kan få henne till liv exakt! ”

Det är intressant eftersom det var en kvinna som inledde framställningen, inte en "arg vit hane som bor i sin mors källare" som media gillar att framställa som skurken i dagens samhälle.

ccQn8XD

Detta visar att alla blir trötta på identitetspolitiken som har gått hårt över medieunderhållningsindustrin.

Med tanke på att Sony har gått långt ifrån den djupa änden med att attackera sin egen fandom, drabbas av copyright på YouTubers och försöka begrava alla nyheter om Den sista av oss 2 läcker, medan du också åker på det vakna tåget med filmer som 2016-utflykten Ghostbusters, Jag brukar tvivla på att de kommer att lyssna på förnuftet från det faktiska Resident Evil fandom, men åtminstone Suzy försöker.

Om du ville underteckna framställningen kan du göra det på Change.org-sidan.

(Tack för nyhetstipset LiliesForLife)

Annan underhållning