Hur var artikeln?

1474510cookie-checkKickstarter's Comics Gatekeeper Camilla Zhang lade av
Funktioner
12 May 2020

Kickstarter's Comics Gatekeeper Camilla Zhang lade av

Olika serietidningsprojekt har avvisats av Kickstarter under de senaste två åren, vilket resulterade i att divisionen förlorade massor av intäkter och bidrog till den totala nedgången i prestanda med en minskning på 35% över året för företaget 2020 jämfört med 2019. Nåväl, den person som ansvarar för serietidningen, Camilla Zhang, har avskedats.

Ethan Van Scivers ComicbrevPro Secrets-konto fångade nyheten när den spriddes ut den 11 maj 2020.

Länken leder till en Newsrama artikel om hur Camilla Zhang var en av de 40% av personal som permitterades vid Kickstarter för att kompensera för det enorma intäktsfall som företaget upplevde under det senaste året.

Zhang, själv, publicerade en tweet på sitt Candor Cam Twitter-konto med ett öppet brev till samhället om hennes avgång från crowdfunding-tjänsten.

Efter två år med Kickstarter har hennes tjänstgöring avslutats som Comics Outreach Lead.

Tyvärr lämnar Zhang inte helt komikerbranschen.

I sitt brev till samhället förklarade hon ...

”[…] Jag är mycket glada över att se de återstående medlemmarna i förhandlingsenheten vinna sitt allra första kontrakt. Jag önskar bara att jag kunde vara där för att få det att hända. Under de närmaste månaderna kommer jag att sitta vid sidan av Kickstarter United, men jag kommer inte att förbli en främling för serierna. Jag tar några månader för att fokusera på min roman och grafiska roman, men jag kommer också att starta mitt eget nyhetsbrev där jag kommer att erbjuda gratis crowdfunding-utbildning. Mitt hopp är att jag kan fortsätta att hjälpa skapare genom att sänka inträdesbarriären. Jag jobbar också med att skapa en Patreon-sida så att jag kan dela mitt eget kreativa arbete. Jag kommer så småningom att vara tillgänglig för konsultation, så vänligen håll dig uppdaterad! ”

Den goda delen är att de flesta #ComicsGate-supportrar helt enkelt behöver undvika allt Zhang är förknippat med för att undvika alla agendaer eller politik.

Som påpekats av Clownfish TV tillbaka i mars hade Kickstarter lagt politiken framför vinst genom att ha någon som Zhang över serietidningsavdelningen.

Olika projekt stoppades i deras spår eller hindrades från att gå live på plattformen som inte stämmer överens med crowdfunding-företagets sociopolitiska agenda. Därför varför böcker gillar Lonestar konserverades för att hjälten kämpade mot MS-13 och Kickstarter fann att det var diskriminerande.

Den verkliga frågan är om Kickstarter kommer att ersätta Zhang med en annan Social Justice Warrior eller om de kommer att försöka komma tillbaka på rätt spår för att faktiskt generera intäkter genom att anställa någon som inte täras av den liberala progressiva sjukdomen?

(Tack för nyhetstips Reina Todoroki och Clownfish TV)

Övriga funktioner