Hur var artikeln?

1476320cookie-checkXbox Game Pass har fem gånger så många prenumeranter som PlayStation nu
Industry News
19 May 2020

Xbox Game Pass har fem gånger så många prenumeranter som PlayStation nu

Xbox Game Pass har 10 miljoner prenumeranter PlayStation Nu nyss nyss 2.2 miljoner prenumeranter. Nyheten var en del av en jämförelse i en rapport av GamesIndustry.biz, som noterade att trots lansering tre år efter PlayStation Nu har Xbox Game Pass lyckats femdubbla Sonys strömmande insatser.

Artikeln täcker hur PlayStation Now har funnits sedan 2014, genomgått ett antal oroande och innehållsanemiska försök och tester innan de fullständigt genomfördes 2015.

Tjänsten kämpade kraftigt för att behålla någon form av medlemskap på grund av det faktum att de lanserades med möjligheten att betala månads- eller årliga abonnemangsavgifter för spel som endast var tillgängliga på PlayStation 4 och därmed besegra syftet med tjänsten, som skulle erbjuda alla av Sonys bakre katalog med spel från tidigare system till ett fast premiumpris. Först år senare blev ordentligt stöd för äldre konsoler tillgängliga, och fyra år efter utgivningen fick möjligheten att spela spel offline läggas till i rörledningen.

Under tiden kom Xbox Game Pass in på scenen 2017 och lyckades helt stänga av Sony när det gäller abonnentnummer.

GamesIndustry.biz noterar att medan Sony kämpade för att träffa 1 miljon prenumeranter, och först i april 2020 lyckades de äntligen täcka 2.2 miljoner prenumeranter på tjänsten, men Xbox Game Pass har lyckats 10 miljoner abonnenter från april 2020, enligt en separat rapport från utloppet.

Detta är inte att säga att Microsoft är en bra kille i allt detta, det är helt enkelt att påpeka att Sony bunglade en potentiell bakåtkompatibilitetstjänst med dyra alternativ, inte tillräckligt med spel och en tunn programuppsättning som knappt repade ytan på det berömda biblioteket med ikoniska och klassiska PlayStation-spel.

Förvänta dig inte att saker och ting blir bättre med tanke på att Sony är mer intresserad av att fastna i juridiska strider med YouTubers och censurera memes som hånar deras liberala progressiva propaganda snarare än att fokusera på att ge spelare innehåll med inköp.

Men det här är i alla fall en tvätt eftersom den helt digitala framtiden inte är något som någon borde kämpa för. Endast digitala prenumerationer är ett recept för katastrof på lång sikt, och vi ser redan hur företag gillar Netflix och Disney censurerar klassiker via retroaktiva redigeringar. Förvänta dig att samma sak börjar hända med klassiska klassiska spel också, och inte bara med remaster eller remakes.

(Tack för nyhetsspetsen Guardian EvaUnit02)

Kommentarer är stängda.

Andra branschnyheter

det här är det här