Hur var artikeln?

1479902cookie-checkSteam-användare tappar åtkomst till spelbiblioteket efter att Valve Perma-förbjuder honom för "extrem rasism"
Blogg
9 juni 2020

Steam-användare tappar åtkomst till spelbiblioteket efter att Valve Perma-förbjuder honom för "extrem rasism"

En rysk Steam-användare som går vid handtaget lcompote befann sig permanent förbjuden från Steam-gemenskapen och från att komma åt sitt spelbibliotek efter att Valve tappade hammaren på honom för "extrem rasistisk spam".

Under flera år, som går tillbaka till 2017, lcompote (vem brände Ånga skärmnamn på president Trump) gjorde olika kommentarer och delade kritik om vissa spel utan att hålla tillbaka hur han kände.

Du kan se hela albumet som innehåller de gånger Steam-moderatorerna tog bort hans kommentarer eller vidtog åtgärder mot hans konto, vilket så småningom ledde till ett permanent förbud, och hans oförmåga att få åtkomst till alla spel som han hade förvärvat på hans konto under åren. Medan några av moderatorkommentarerna är på kyrilliska, är kommentarerna som han gjorde i trådarna på engelska.

Perma-förbjudet för extrem rasism - OAG

Som du kan se från skärmdumparna, blev lcompote mestadels bestraffad för att svara till andra användare i trådar om spel han spelade, allt från Ring av Elysium och Draugen till Counter-Strike: Global Offensive och Döende ljus: Dåligt blod. Hans inkludering av blöden utlöste moderatorerna något hårt.

Efter hans senaste run-in med Steam-support befann sig lcompote sig fram och tillbaka med supportrepresentanten, och de förbjöd inte bara honom från Steam-gemenskapen utan blockerade också honom från att logga in på sitt konto eller komma åt sitt spelbibliotek tillbaka den 28 februari 2020.

uciPvDC

När han försöker logga in på sitt Steam-konto får han följande felmeddelande.

4XCWGCw

Han förklarade att ifrågasättande stöd om samhällsförbudet är vad som ledde till det permanenta kontoförbudet, skriva ...

"Som ni ser några [kommentarer] går tillbaka till 2017 Uppenbarligen räknar de alla till i dag och sammanfattar till ett förbud."

Detta var inte ett troll som ständigt spammar Steam-forumen.

Det här var inte en kille på en vendetta för grävling eller hound down utvecklare.

Det här var inte någon som tillbringade hela dagen och natten i samhället och tappade lurid språk eller profane kommentarer.

Han sa helt enkelt några saker under tre år som Steam-stödet inte gillade och beslutade att permanent förbjuda honom från att få åtkomst till hans konto över dessa kommentarer.

Han kan inte längre spela några av de köpta spelen eller logga in på sitt konto till sin statistik eller profil. Han kan inte ens spela i offline-läge eftersom han måste logga in på Steam för att komma åt offline-läge, och de har förbjudit honom att logga in.

I huvudsak använde Valve ett slags socialt kreditsystem för att förbjuda honom baserat på att kulminera hans överträdelser.

Det finns inget omnämnande på Steam-abonnentavtal om verkställighet relaterad till brott som resulterar i ett permanent förbud. Det enda de nämner när det gäller kontonavslutning finns i avsnitt 9, underavsnitt 'C', som lyder ...

“Valve kan avbryta ditt konto eller någon särskild prenumeration när som helst om (a) Valve upphör att tillhandahålla sådana prenumerationer till liknande belägna prenumeranter i allmänhet, eller (b) du bryter mot villkoren i detta avtal (inklusive eventuella prenumerationsvillkor eller användarregler). I händelse av att ditt konto eller en viss prenumeration avslutas eller avbryts av Valve för brott mot detta avtal eller felaktig eller olaglig aktivitet, kommer ingen återbetalning, inklusive eventuella prenumerationsavgifter eller av outnyttjade medel i din Steam Wallet, att beviljas. ”

Även Steam Online -uppförande som abonnentavtalet hänvisar till nämner inte hur många gånger du kan uppröra en Steam-moderator innan ditt konto är permanent förbjudet.

De nämner faktiskt inte vad som skulle leda till ett permanent förbud och / eller förlust av tillgång till ditt konto alls i antingen deras uppförandekod eller abonnentavtalet.

Vissa spelare föreslog att lcompote stämmer Valve, medan andra uppgav att det de gjorde var olagligt. Men eftersom användaren kommer från Ryssland, gör det saker lite svårt eftersom de måste följa lagstiftningen för att skydda konsumenterna i Ryssland. Tyvärr verkar Rysslands digitala konsumentskyddshandlingar inte tygfodral som det som involverar det som Valve gjorde mot denna Steam-användare, men kanske om det uppmärksammas av myndigheterna kan man göra något åt ​​det.

Sony gjorde också något som liknade en PSN -användare, när de förbjöd honom att komma åt sitt eget digitala bibliotek på PlayStation 4 eftersom de hävdade att han använde "hatprat". Det är ganska skrämmande att tänka att att uttrycka din åsikt i ett offentligt forum som gnuggar anställda i ett företag på fel sätt kan leda till att du förlorar hela tillgången till ditt digitala spelbibliotek, men här är vi.

[Uppdatering:] lcompote skrev en kommentar om sina planer på att bekämpa Steams förbud och skrev ...

”Bara för att ge det ett fullständigt sammanhang för alla. Jag fick ett 3 månaders communityförbud i augusti (Ion Fury Post). Att hänvisa till mina rättigheter och den ryska lagen (konsumenträttsskyddslag. De har ingen rätt att införa talregler när de säljer en licens eller produkt) till supporten ledde till ett förbud på 1 månad som helt förhindrade att kontakta supporten. Nästa i februari ledde ytterligare 2 kommentarer till ett 1 år långt samhällsförbud. Gå till stöd och blalblab igen mina rättigheter och den ryska lagen, de slog mig med ett permanent förbud för gemenskapen och 1 månaders förbud för att kontakta supporten. när jag gjorde det, hotade någon ångsupport mig att inaktivera mitt konto om jag fortsätter att störa dem. Han använde mitt riktiga namn som jag aldrig gav bortsett från visumformuläret. Så alla på Valve ner till en kackerlacka har tillgång till denna information. Det överensstämmer inte med deras integritetspolis eller den ryska lagen. Naturligtvis slutade jag inte så de inaktiverade mitt konto.

Jag stämmer företaget. Jag har redan anmält mig till den ryska vakthunden som handlar om konsumenträttsskyddslagen. Jag väntar tills granskningen är klar. Det borde ta hand om det på statlig nivå. Böter eller vad inte.

Jag kommer då att skicka ett olagligt meddelande till företaget. Om de inte accepterar mina krav på att återställa mitt konto, kompensera mig och ändra deras regler enligt den ryska lagen, jag tar dem till domstol. Jag kommer att kasta den franska domstolens beslut om att sälja de produkter du äger för gott. Det faktum att de uppdaterar sitt Steam -avtal och inte kan säga nej om du inte vill förlora dina spel.

Den ryska konsumentskyddslagen fungerar som magi här. Jag har använt det många gånger tidigare. Det är det enda som fungerar ordentligt i detta land hahaha Inget företag kan införa talregler när de säljer en licens och en produkt. ”

(Tack för nyhetstips Ruski)

Övriga nyheter