Hur var artikeln?

1485000cookie-checkArmy Of Two The 40th Day Retro Review: A Manly Co-op Game From A Bygone Era
Blogg
30 juni 2020

Army Of Two The 40th Day Retro Review: A Manly Co-op Game From A Bygone Era

Titel: Army of Two: 40th Day
Genre: Tredje Person Shooter
spelare: 1 - 2 (co-op online eller split-screen)
plattformar: Xbox 360, PS3
Utvecklare: EA Montreal
Utgivare: Electronic Arts
Utgivningsdatum: Januari 12th, 2010

De gör dem verkligen inte så här längre. Som några av er vet har jag gått tillbaka till att spela och granska äldre spel eftersom nästan alla nya AAA-titlar är fyllda med dunkande degeneration och vänsterpropaganda. Nu medan jag inte har mycket bra att säga om Army of Two Den 40: e dagen, som är en uppföljare till 2008-utflykten av Armé av två, Jag kan lätt säga att det är en testosteronfylld tredje person som skjuter som sitter hemma som en anständig (om inte måttligt underhållande) Gears of War klon som kom ut under storhetstidens brun-och-grå palettmonopol.

Berättelsen är praktiskt taget obefintlig, och majoriteten av spelet är lite mer än en anledning för konstlaget att bokstavligen spränga Shanghai och riva byggnader till vänster och höger medan de slår in i deras inre Michael Bay, men allt fungerar som en drivkraft för att ge spelare en anledning att passa som två härdade legosoldater som heter Tyson Rios och Elliot Salem.

Army of Two: 40th Day

Fördelar:

+ Manligt spel med två badass legosoldater
+ Anständiga anpassningsalternativ för vapen
+ Undertryckningsbrand är avgörande för taktisk flankering
+ Fiende AI försöker pressa dig från flera sidor
+ Fiende AI kan hjälpa till att hjälpa sina egna fallna kamrater
+ Massor av explosioner och testosteron
+ Ingen Social Justice Warrior BS eller pozzed innehåll

Nackdelar:

-Kort spelets längd på cirka 6 timmar
-Historia är meningslöst
-Main skurk är inte utflödad alls
-Vapenvalet är sparsamt
-Nivåer är ganska linjära
-Bildhastigheten sjunker under 30 bilder per sekund under kraftiga eldstrider
-Låste upp ett par gånger under det andra genomspelet

Army of Two: The 40th Day - Val

Light On Story, Heavy On Action

Berättelsen handlar om att Rios och Salem måste inaktivera några fyrar i Shanghai tillsammans med en tredje legosoldat som du kan välja att antingen spara eller döda. Saker och ting går snabbt söderut och Salem och Rios fastnar i Shanghai medan en legosoldatgrupp, känd som The 40th Day, ledd av den mystiske general Jonah, orsakar kaos i hela staden. Kärnan i spelet är Salem och Rios, tillsammans med deras handläggare Alice Murray, försöker fly från Shanghai och järngreppet från 40 -dagars legosoldater.

Spelet klockar in var som helst mellan sex och åtta timmar, beroende på din kompetensnivå. Det är spridd över en handfull kapitel som tar duon genom olika delar av Shanghai, inklusive explosiva trasiga gränder, raserade sjukhus, en utblåst zoo, ett köpcentrum som fungerar som en satellitstation, en ockuperad hamn och ett tempel förvandlas till en militärbas.

Ovannämnda "moraliska" val visas sällan under hela spelet, ibland öppnar de nya vapenalternativ för dig, andra gånger stänger de vapenalternativ för dig. På grund av dessa val har utvecklarna på EA Montreal utformat dem så att spelarna uppmuntras att spela igenom historien ett par gånger för att fatta olika beslut, låsa upp nya vapen och skaffa nya uppgraderingar och delar.

Army of Two: The 40th Day - White Tiger

Moralska val uppmuntrar uppspelbarhet

Det är ett anständigt incitament att uppmuntra till återspelningsbarhet, även om de flesta valen har dumma resultat eller inte påverkar spelets övergripande inriktning så mycket i slutändan. Det finns också bara två slut, så det är inte som att det finns en oändlig mängd möjligheter.

Kött av Army Of Two Den 40: e dagen är i sina segmenterade tredje personers skjutnivåer, där två spelare kan slå sig samman antingen via online-spel eller lokal split-screen och ta ner fiender tillsammans.

Tyvärr är drivkraften att gå framåt genom spelet i bästa fall.

Ditt huvudmål är mestadels att flytta från ett scenario till nästa medan du tar ner 40 -dagars soldater/legosoldater. Längs vägen har du möjlighet att befria kinesiska civila från den 40: e dagen, vilket kommer att belöna dig med moralpoäng. Det enda det ändrar är att i slutet av spelet, om ditt moralbetyg är tillräckligt högt, kommer några av de civila du räddade att ta vapen och hjälpa dig att attackera Jonas fäste.

Army of Two: The 40th Day - Doc and the Boy

Du kan uppnå moraliska poäng genom att antingen rädda civila från avrättning, eller genom att gripa fiendens soldater, avväpna dem och knyta dem. Jag tyckte att om du lyckades få fallet mot fiender kan du säga till dem att släppa sina vapen och låta de andra närliggande soldaterna ge upp. Det påminde mig om Eidos Reservoir Dogs på OG Xbox och PS2, där du kan berätta för polisen eller vakterna att backa upp genom att ta tag i och hota en civil gisslan.

Tyvärr i Army of Two Den 40: e dagen gisseltagandet fungerar inte alltid, och ibland när du tar tag i fiender kommer hans kompisar att öppna eld och döda sin lagkamrat eller någon närliggande civila. Jag vet inte om spelet bara glickade eller om AI bara var fin, men gisslan-funktionen var ingenstans nära så solid eller pålitlig som det borde ha varit, särskilt eftersom det ofta resulterade i att fiender bara sköt vilt även om du försökte ta dem.

Om det inte är din kopp te att försöka spela diplomati, svett inte det. Spelet förvirrar dig med otaliga möjligheter att bara skinka fienderna och spränga allt du kan se.

Army of Two: The 40th Day - Weapons Locker

Efterliknar Gears Of War

Kampen består av standardavgifterna från andra tredje personer Gears of War kloner. Du kan springa, vägg-krama, lepra över midjan höga barrikader, blind-fire, precision mål, snäppa, närsträcka attack fiender, eller ta tag i dem om du kommer tillräckligt nära.

Om jag hade ett grepp om stridsmekaniken så var det att för att kunna använda sekundärfunktionen för ett gevär, till exempel en granatskyttare eller underslag hagelgevär, måste du dra upp vapenhjulet med triangeln och sedan vapens riktningskudde för att slå på eller stänga av den andra funktionen. Det var ett allvarligt besvärligt genomförande jämfört med andra spel, särskilt spel som Dåligt företag 2 där du bara knackade på den digitala dynan för att byta till ett vapens sekundära funktion.

För att hjälpa något separera Armé av två från andra tredje person skyttar där ute, har du saker som aggro meter, där en spelare kan absorbera aggro genom att skjuta mot fiender och dra uppmärksamheten. Detta är användbart för att låta den andra spelaren smyga sig bakom fiender eller flankera dem från sidan. Aggro-mätaren visualiseras både som en mätare och som en flammande effekt på spelaren som är "het" med aggro, eller som en spöklik gris för spelaren som inte har någon aggro.

Two of Army: The 40th Day - Infiltration

Spelaren utan aggro ges möjligheter att smyga sig runt och utföra stealth-död, vilket fungerar särskilt bra om du är utrustad med ett tyst tyst vapen. Du kan också ibland låtsas att överge dig och snabbt dra på en fiende om de kommer för nära. Alternativt, om du har för mycket aggro, kan du tappa din död genom att knacka på vänster och höger stötfångare, vilket kommer att tvinga fiendens uppmärksamhet mot den andra spelaren, vilket fungerar bra om du ska dö och du måste ta bort värmen från dig.

När det gäller vapen ... spelet har flera handfull värden av vapen och explosiva vapen att välja mellan, men de totala erbjudandena är mycket smalare än jag förväntade mig.

Till exempel finns det bara tre pistoler i spelet, en G18, typ 77 och Desert Eagle. Inga revolver, inga 9 mm Beretta, inga FN-Seven, inga .45 pistoler eller 1911-variationer. Det är minst sagt nedslående.

Army of Two: The 40th Day - Tacky

Vapenanpassning

Anledningen till den glesa vapencachen beror på att de återställde alla konsttillgångar för Army of Two Den 40: e dagen från botten och upp. Inte nog med att Rios och Salem fick alla nya modeller (och mycket bättre röstaktörer) alla vapen gjordes om också. Jag föreställer mig att den korta turnaround -utvecklingscykeln på bara två år fick laget att kämpa för att klippa mycket av vad de kan ha planerat för spelet, med tanke på att det att börja från början med nya tillgångar nästan liknar ett helt nytt spel från marken -upp.

På uppåtsidan kan du utrusta var och en av pistolerna med en mängd olika ljuddämpare eller nosmodifieringar, tillsammans med en bred cache av mest hemska liveries som sträcker sig från grundläggande militära camo -lock till prickar eller zebramönster. Livserierna är mer varierade än vad du får i originalet Armé av två, men de är ingenstans nära så coola ut. Till exempel saknar de de speciella gravyren eller specialanpassade grepp från det föregående spelet, vilket gör att pistolmönstren känns intetsägande och oinspirerade i uppföljaren.

Det finns faktiskt tre kategorier av utrustning, det primära vapnet, det sekundära vapnet (pistoler) och specialvapen. De speciella vapnen inkluderar sniper rifles och explosiva vapen, såsom RPG-7or MK Grenade Launcher, eller fem olika sniper rifles.

Army of Two: The 40th Day - Alice Didn't It

De speciella vapnen erbjuder inte lika många anpassningsalternativ som de andra primära vapnen, men de är användbara för ögonblick i spelet där du tar på dig speciella fiendens enheter som tungt pansrade hagelgevär, granater, mini-gun mercs eller flamethrower fiender .

De primära vapnen är där köttet från din tid kommer att läggas på att anpassa vapnen. Varje nytt vapen du låser upp - antingen genom att fylla i ett kapitel eller skaffa vapendiagram som strös över nivåerna - kommer vanligtvis att lägga till den delen till anpassningsbordet. Så om du låser upp en M4 får du alla M4 -delar, inklusive lager, fat, mottagare och nosparti.

Detta är förmodligen det enda området i vapenkategorierna som är en förbättring jämfört med det första spelet sedan upplåsning av nya vapendelar i originalet Armé av två tillät inte att de kunde användas omväxlande med andra typer av vapen.

Army of Two: The 40th Day - The Russian

Du kan också köpa vapen från menyn om du har tillräckligt med dos att spara.

Varje vapen och vapendel har sin egen statistik, så du kan blanda och matcha delar för att skapa den typ av vapen som bäst passar din spelstil. Så om du gillar strid på nära håll kan du fokusera på att klippa ut ett hagelgevär som är kraftfullt men som inte har bra hantering. Alternativt kan du ändra en AK-47 så att den har lång räckvidd och stor skada genom att utrusta den med en lång pipa, en hård ljuddämpare, ett omfång och ett lager för att minska rekyl.

Delalternativen är något varierade, men huvudfrågan är att de flesta av anpassningsdelarna är begränsade per vapenkategori och vapenkategorierna är inte särskilt omfattande. Så till exempel kan alla hagelgevärdelar endast användas med hagelgevär, eller alla gevärdelar kan bara användas med gevär, eller SMG-delar flyttas till SMG.

Ett par delar kan bytas ut oavsett kategori, men mest är det bara för lager och ljuddämpare.

Army of Two: The 40th Day - Tystnad

Brist på vapenvariation

Om det fanns fler vapen och vapenkategorier tror jag att anpassningen hade varit mycket mer beroendeframkallande, men när du klarar ditt andra genomspel kommer du att inse att det inte finns så mycket mer till anpassningen och det begränsade utbudet av vapen hämmar verkligen vad som annars var en ganska cool funktion. Att ha en handfull vapen per kategori innebar att de flesta gånger du kommer att hålla fast vid det som fungerar, och för möten på nära håll kommer AA-12 alltid att vara din bästa insats ... när det inte kraschar spelet.

Jag nämnde tidigare att spelet låstes under det andra genomslaget. Detta hände ett par gånger, och endast när man använde hagelgeväret AA-12. Första gången var när Salem och Rios måste göra back-to-back-segmentet där de avskräcker fiendens soldater medan de sänks ner på en kran av deras bystiga asiatiska hanterare, Alice.

Andra gången som spelet frös upp var under den sista scenen där Jonah talade, precis innan spelare kan göra det slutliga valet i spelet. Efter att ha spelat upp segmenten utan AA-12 fanns det inga problem och spelet fungerade bra.

Army of Two: The 40th Day - Jonas

Ramfrekvens och frysning

Jag kollade in flera PlayStation -forum online och fick reda på att andra hade exakt samma problem som jag, och i liknande delar också. De sa inte vilket vapen de använde när spelet frös, utan bara en heads-up: du vill nog inte använda AA-12 under kransektionen eller under slutområdet innan Rios och Salem träffar Jonah. Jag vet inte exakt vad problemet är men tydligen stötte PS3 på några minnesproblem med den pistolen?

Verkar konstigt att EA skulle låta spelet gå guld utan att fixa ett så stort fel.

Army of Two: The 40th Day - The Mall

Återigen spelar spelet bara ganska dåligt på PS3 totalt, särskilt under de två sista kapitlen i hamnen och i templet.

Hamnen är något acceptabel, men spelet sjunker ofta under 30 bilder per sekund. Detta var som att bli utsatt för någon slags tortyr i Hades eftersom jag spelade spelet efter att ha spelat Slagfält: Dåligt företag 2 på PC och de olåsta bildhastigheterna på Dåligt företag 2 med 4x MXAA fick spelet att se skarpt ut och röra sig så smidigt som en varm kniv genom smör. Army of Two: 40th Day under tiden knappt lyckats hålla 30 bilder per sekund de flesta gånger och under tempelstadiet blir det nästan outhärdligt ibland eftersom inte bara ramarna faller ner i de låga 20-talet utan det påverkar också inmatningslatiden, vilket gjorde att skottningarna var mycket svårare att komma igenom än de annars skulle ha haft FPS inte tankat.

Army of Two: The 40th Day - The Harbour

Detta var dock ett vanligt problem i eran. 360 och särskilt PS3-spel upprätthåller sällan 30fps, varför utvecklare under Xbox One och PS4-tiden skulle offra 60fps för ett 30fps hard-lock, vilket åtminstone skulle garantera att spelen inte sjönk lägre än 30fps i motsats till studs fram och tillbaka mellan 30fps och kanske 45fps eller 50fps. Även om jag inte är ett fan av bondens bildhastigheter, tar jag en 30fps hårdlås vilken dag som helst över stammande röra i ett spel som faller under standard silver-screen FPS.

Om detta var ett spel i öppen värld tror jag att jag hade varit mer tolerant mot ramfrekvensfrågorna, men Army of Two: 40th Day är ett extremt linjärt Unreal Engine 3-driven spel. De flesta skottlossningarna äger rum på trånga gator, röriga korsningar eller trånga korridorer. Detta får mig att tro att utvecklingscykeln nära slutet av spelet avbröts och att laget inte hade tid att optimera tempelscenen på PS3.

Two of Army: The 40th Day - The Temple

Anständig fiende AI

Även om jag uppåt och uppe måste jag ge rekvisita till AI-sökningsingenjörerna för att se till att fienden är aggressiv och uppriktig med att ta initiativ till att spola ut och döda spelaren. De är också villiga att lägga ned undertryckningsbrand och springa ut och ta en nedslagen fiende om de har skadats.

Medan de är skadade kan fiender fortfarande dela ut fiender till spelarens karaktärer, och vice versa. Om en spelare är nere kan de också fortfarande skjuta på fiender med hjälp av en pistol som en sista insats i väntan på att bli botad eller medan han blöder ut. Om en nedslagen spelare inte läker innan de blöder ut, är spelet över och du måste starta om från den sista kontrollpunkten.

Detta tvingar spelare att behöva använda ett visst mått av lagarbete och titta på varandras rygg medan de vandrar genom de krigsherjade gatorna och byggnaderna i Shanghai.

Army of Two: The 40th Day - A Little Help

Delad skärm för att rädda

Det finns också ett kontrastläge där du kan spela mot andra spelare online, eller ett extraheringsbonusläge som fungerar som ett slags Horde-läge, men lycka till att hitta människor som fortfarande spelar ett decennium gammalt spel som det här online.

Sammantaget tänkte jag Army of Two Den 40: e dagen var okej. Skulle jag spela det igen? Det är en toss-up. Jag föredrar fortfarande Gears of War 2 som den definitiva co-op-kampanjupplevelsen. Mitt största grepp om Army of Two's berättelsen var att Jonas motivation inte klargjorde förrän i slutet av spelet, så din huvudsakliga motivation för att engagera fienden och spela igenom spelet är bara att komma ut från Shanghai.

Historien får praktiskt taget noll sammanhållning eller sammanhållning fram till det sista steget, vilket gjorde att hela saken verkade vara ett enormt slöseri. Jonas resonemang för att inleda en attack mot Shanghai är också ganska grunt. Om han var en bonde för en mycket mer olycklig fiende som bankade 40-dagen, kan det ha gjort berättelsen mer övertygande, men totalt sett stod jag kvar och skrapade i huvudet och försökte ta reda på var Jonah fick all sin finansiering från och varför Shanghai specifikt?

Army of Two: Den 40:e dagen - Shanghai under belägring

Hur som helst, trots spelets brister, är det fortfarande bättre ligor än någon av AAA -trippen vi får dessa dagar. Rios och Salem är härdade tuffa killar som inte är rädda för att göra de svåra valen. De ser ut som genom-och-genom badasses och har personligheter att matcha. Skämtet mellan de två under hela spelet är roligt och skojigt, även om den övergripande historien var ganska saknad. Vapenvalet är häftigt, trots att det är sparsamt, det finns klassiska fusk som kan låsas upp och ett par alternativa kostymer för hjältarna också. Det är den typen av spel du kan spela med en kompis under en helg med några öl.

Övriga nyheter