Hur var artikeln?

1485922cookie-checkArch Warhammer svartlistad från sponsring genom spelverkstad
Industry News
4 juli 2020

Arch Warhammer svartlistad från sponsring genom spelverkstad

Den populära elocutionisten Arch Warhammer är nu precis känd som Arch efter att den juridiska avdelningen från Games Workshop slog honom med en upphovsrättsstrid för att ha åsidosatt Warhammer varumärke, även om fastigheten finns på Traitors of America -mästarlistan.

YouTuber gav en mycket kort sammanfattning av situationen Ace1918, som inte bara täckte situationen med Arch Warhammer, utan också vilken typ av konsekvenser detta kan få på alla andra YouTube-kanaler där ute som innehåller Warhammer innehåll medan du tjänar pengar.

Efter att ha fått upphovsrättsfallet och brevet från Games Workshop, följde Arch Warhammer. Hans YouTube-kanal är nu känd som helt enkelt Arch.

Detta innebär också att andra YouTubers eller innehållsskapare som delar material online som är monetiserade baserat på Games Workshop-innehåll kan stöta på liknande problem. Jag undrar också vad det här skulle betyda för projekt Astartes?

Men problemen för Arch slutade inte där.

Arch gjorde en uppföljningsvideo och noterade att Games Workshop inrättade en svartlista mot honom när det gäller sponsringavtal relaterade till Warhammer.

Den korta grunden till det är att Games Workshop och Wargaming hade ett partnerskap tillsammans med krigsfartyg från Warhammeroch Wargaming hade sponsrat en del av Arch Warhammer innehåll. Men när Games Workshop fick reda på det, ville de se till att Arch var svartlistad från sponsringstjänster relaterade till Warhammer produkter eller innehåll.

Svartlistan bekräftades via en tweet som publicerades av Världen av krigsfartyg Twitter konto på Juli 2nd, 2020, där de svarade på någon som kritiserade Wargamings sponsringavtal med Arch Warhammer.

Du kan kolla in den ursprungliga tweeten nedan.

Om du inte kan läsa meddelandet i tweeten står det ...

“Dear World of Warships-spelare och Warhammer-fans,

”På grund av ett mänskligt misstag från vår sida var en ganska kontroversiell figur i Warhammer-gruppen, Arch Warhammer, involverad i vår marknadsföringsverksamhet för World of Warships och World of Warships: Legends. När vi arbetade med vårt Warhammer-samarbete varnades vi specifikt av Games Workshop att inte arbeta med denna influenser, och vi gick med på det. Således slutade vi med att sponsra den person vi inte vill vara knuten till och misslyckades med att uppfylla en viktig och rättmätig begäran från vår partner.

”Vi tar fullt ansvar för denna incident och ber om ursäkt till dig och till Games Workshop för att vi har gjort det. [...]”

Observera att de medger att de övertalas att svartlista någon som inte är relaterad till Games Workshop. Detta är faktiskt en överträdelse mot förtroende.

Enligt Federal Trade Commission, de förklarar ...

"Alla företag kan på egen hand vägra att göra affärer med ett annat företag, men ett avtal mellan konkurrenter om att inte göra affärer med riktade individer eller företag kan vara en olaglig bojkott, särskilt om gruppen av konkurrenter som arbetar tillsammans har marknadsstyrka."

Detta är ett tydligt fall av svartlista eftersom Wargaming på ett slumpmässigt sätt har medgivit att svartlista Arch Warhammer från sina sponsringavtal utan någon annan anledning än för att Games Workshop berättade för dem.

Men med tanke på att Arch, Games Workshop och Wargaming inte finns i USA, (även om YouTube är det) kan det vara svårt att involvera FTC.

Det finns verkligen skäl för en utredning.

(Tack för nyhetsspetsen durka durka)

Andra branschnyheter