Hur var artikeln?

1491520cookie-checkPatreon förlorar rättegång som kostar företagets miljoner
Utrustning
2 augusti 2020

Patreon förlorar rättegång som kostar företagets miljoner

Om du inte har följt nyheterna, som rapporterat om Cernovich.com, här är en kort sammanfattning av händelser som har lett till att Patreon förlorat en domstolstrid och nu tvingas att inleda skiljedom med över hundra stödmän: Allt detta började när Patreon beslutade att deformera den konservativa komikern Owen Benjamin.

Benjamin föreslog sina fans stämma / gå in i skiljedom med Patreon för att ha förbjudit honom från plattformen utan att honom bryter mot någon av deras tjänstevillkor. Över hundra av hans fans tog upp saken och flyttade för att inleda skiljedom när Patreon vägrade och tog dem till domstol för att förhindra att någon skiljedom skulle inträffa.

Efter en serie ansökningar försökte Patreon att skrämma de sökande genom att motverka dem. Under hela rättegångarna kastades alla Patreons förslag ut, inklusive ett försök att tillämpa nya servicevillkor mot de sökande retroaktivt.

"Du får inte väcka ett krav mot oss för att ha stängt eller avslutat en annans konto, och du samtycker till att du inte kommer att väcka ett sådant krav. Om du försöker väcka ett sådant krav är du ansvarig för skadorna, inklusive advokaters avgifter och kostnader. Dessa villkor förblir i kraft även om du inte längre har ett konto. "

Patreon stötte på två problem med denna förändring. I lagens relevans gäller endast villkor som är aktiva vid tiden vid överläggningar. Det här är bra eftersom det betyder att regeringen inte retroaktivt kan göra dig till en brottsling och sedan åtala dig för att ha gjort något som var lagligt vid den tidpunkt då du gjorde det. För Patreon och andra företag innebär detta att de inte kan omdefiniera sina tjänstevillkor för att komma ur tvister eller skiljedom.

För det andra innebär den här revideringen på lång sikt att Patreon har tagit bort användarnas kapacitet - vare sig de är skapare eller prenumeranter - för att få avhjälpande mot Patreons beslut. Inom politikens område motsvarar detta att regeringen beslagtar tillgångar, mark eller företag och säger till dig att gå i pund. Utan säkerhet drar människor tillbaka sina investeringar från nationer och plattformar. Tid, ansträngning och social interaktion är alla investeringar som Patreon har visat att de kan och kommer att ta bort utan botemedel. Skickar efterklang genom skapargemenskapen, som i allt högre grad ser Patreon som en skuld.

Om de överlever den inkommande skiljeförfarandet kommer de osannolikt att överleva flykten av talanger och stödjare.

Som ingen överraskning bestraffade domaren Patreons tillbakadragande verkställighet av tjänstevillkoren. Det resulterar i att företaget beordrades genomgå skiljedom med över hundra stödmän. I Kalifornien kostar skiljedom upp till 10,000 XNUMX dollar per instans, och det är innan skiljedomen avslutas.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Under skiljeförfarandet kan det avgöras att Patreon engagerade sig i tortyrstörningar och de sökande kan tilldelas skadestånd och straffskada. Det senare är extra pengar som beviljas för att desincentivera andra från att genomföra liknande åtgärder.

På det minsta ser Patreon ut att förlora över en miljon dollar för att inrätta skiljedom och miljoner i juridiska avgifter för att få sina advokater att skiljedom på deras vägnar. Detta är faktiskt fördömande för företaget; det kommer osannolikt att få företaget på knäna om inte betydande belopp tilldelas under skiljedom.

Liksom alla konvergerade företag, förvänta sig inte att detta kommer att förändra deras pågående censuriska beteenden, tills Patreon har gått helt i styck.

(Tack för tipset: Kyoji Shirakani)

Kommentarer är stängda.

Övriga funktioner

det här är det här