Hur var artikeln?

1493950cookie-checkBlack Myth: Wukong, Vindictus-Style Next-Gen Hack-and-Slash meddelade
Media
22 augusti 2020

Black Myth: Wukong, Vindictus-Style Next-Gen Hack-and-Slash meddelade

Kinesiska outfit Game Science Studios tillkännagav att de arbetar på ett nästa generations hack-and-slash-actionspel för PC och eventuellt hemkonsoler som heter Svart myt: Wukong. Det är förmodligen det enda AAA-snygga spelet som har tillkännagavs under senare tid, vilket är tråkigt med tanke på att västerlänningar har varit så överflödade av mångfaldsanställda att ingen av dem kan göra ett spel som ser bättre ut än en sen PS3 om deras liv var beroende av den.

Svart myt: Wukongemellertid är ett mörkt tag på den klassiska kinesiska folklore Resa till väst, med huvudrollen Monkey King. Bara den här gången finns det två Monkey Kings, och berättelsen kretsar om berättelserna om den verkliga kungen som vänder mot den falska kungen. Det intressanta med det är att spelare inte vet om de spelar den riktiga kungen eller den falska kungen. Förhandsgranskningen av spelet på 13 minuter gör ett bra jobb med att lägga ut de grundläggande spelmekanikerna och funktionerna samtidigt som de visar lite användarkontroll på hög nivå. Du kan kolla in videon nedan med tillstånd av IGN.

Det är uppenbart att ingen från IGN eller något västerländskt spelmedia spelar spelet eftersom den som kontrollerar Wukong använder några reflexer och hardcore-diskar på nästa nivå.

Du kan tydligt se att en riktig spelare kontrollerar Wukong och spelar med det uttryckliga syftet att visa upp hur tekniskt och flytande stridssystemet är.

I själva verket är strid mycket lik Vindictus, den mycket underskattade devCat-resan från vägen tillbaka 2010.

Spelet förbises på något sätt av den mer populära men mindre funktionsrika PS3 exklusiv från FromSoftware som heter Demons själar, som senare omvandlades till Dark Souls serien, tillsammans med spinoff blodburna.

Vindictusemellertid innehöll liknande bosskämpar som Soulsborne-spelen - stora, högvarvande varelser med oändbar styrka och andra världsförmågor som du skulle behöva undvika och motverka.

Vad gjorde Vindictus bättre är att du kan manipulera miljön och fysikbaserat skräp för att skada, snubbla, klämma ner eller hindra rörelser hos chefer, vilket inte är något du får göra i många andra spel.

Men mycket som Svart myt: Wukong, utanför bosskampen var du tvungen att ta på dig flera fiender i snabba hack-och-snedstrider hela tiden Vindictus' instanserade nivåer. Svart myt: Wukong tar det ett steg längre genom att undanröja förekomsten och öka mängden fiender på skärmen. Du kan tydligt se att det finns nästan tusen arméer Dynasty Warriors känna till vissa scenarier, där fiender kommer att tränga omkring dig och istället för att fokusera på att blockera och motverka måste du lita på att svepa fienden och hålla dem på avstånd så att de inte svärmar dig från alla sidor.

Black Myth Wukong - skärmdump4

Bekämpa åt sidan, Svart myt: Wukong ser underbar ut. Mo-cap-arbetet är särskilt anmärkningsvärt med tanke på hur smidiga karaktärerna rör sig och hur uttrycksfulla de är i mycket små detaljer, det är något du inte ser ofta i de senaste västerländska spelen, eftersom de flesta mångfaldshyrningar inte har någon aning om hur man animerar verklighetstrogna karaktärer, som tydligt med Mass Effect: Andromeda.

Svart myt: Wukong är dock långt ifrån frisläppandet. Game Science anställer för närvarande för att fylla i studion och inrikta sig på PC för release. Var inte förvånad om Tencent smyger in för att finansiera hela saken och det slutar som en tidsbestämd exklusiv på Epic Games Store.

Hur som helst, för mer information om Svart myt: Wukong, Vara noga med att besöka officiell hemsida.

andra media