Hur var artikeln?

1495090cookie-checkApple tillkännager procentstruktur för småföretag
Blogg
19 November 2020

Apple tillkännager procentstruktur för småföretag

Apple har gjort rubriker med tillkännagivandet av två viktiga förändringar som kommer till deras Appstore. I januari kommer Apple att lansera ett mindre företagsprogram som implementerar ett nytt procentsatsprogram för sin Appstore. Apples VD utfärdade följande uttalande med tillkännagivandet av det nya programmet.

”Små företag är ryggraden i vår globala ekonomi och hjärtat av innovation och möjligheter i samhällen runt om i världen. Vi lanserar detta program för att hjälpa småföretagare att skriva nästa kapitel om kreativitet och välstånd i App Store och för att bygga den typ av kvalitetsappar som våra kunder älskar. App Store har varit en motor för ekonomisk tillväxt som ingen annan, skapat miljontals nya jobb och en väg till entreprenörskap som är tillgänglig för alla med en bra idé. Vårt nya program fortsätter framåt - hjälper utvecklare att finansiera sina småföretag, ta risker med nya idéer, utöka sina team och fortsätta att skapa appar som berikar människors liv. ”

Utöver det uppenbart uppenbara PR-talet gjordes dessa förändringar sannolikt för att motverka den växande offentliga och politiska uppfattningen kring flera pågående antitrustprocesser. Som Riley från Boondocks uttryckte det, ger de inte tillbaka. Det är bara kostnaden för att göra affärer.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kSztKjYNb7Y]

Detta blir tydligare när man tänker på hur Tim Sweeneys hela meddelanden har varit hur han tävlar för mindre företag som direkt kommer att dra nytta av det nya programmet. Exakta detaljer utarbetas enligt uppgift och kommer att avslöjas i december. Apple News sammanfattade programmet enligt följande.

- Befintliga utvecklare som tjänade upp till 1 miljon dollar 2020 för alla sina appar, liksom utvecklare som är nya i App Store, kan kvalificera sig för programmet och den reducerade provisionen.

-Om en deltagande utvecklare överskrider tröskeln på 1 miljon dollar kommer standardprovisionsräntan att gälla resten av året.

-Om en utvecklares verksamhet faller under tröskelvärdet på 1 miljon dollar under ett framtida kalenderår kan de rekvalificera för 15 procent provision året efter.

Tim Sweeney, VD för Epic Games, företaget för närvarande inlåst i en juridisk kamp med Apple, tog till Twitter för att ta kredit för denna vändning från Apple. Genom att göra detta har han insinuerat en jämförelse mellan sig själv och Martin Luther King Jr. och hävdat att hans handlingar liknar medborgerliga rättighetsrörelser.

https://platform.twitter.com/widgets.js

En timme senare, när han uppmanades till det absurda i sitt påstående, gick Sweeney tillbaka i stället och sa att mycket kunde läras av medborgerliga rättigheter i denna fråga.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Sweeney verkar inte uppskatta att Jim Crow-lagar var en systemuppsättning av regeringsstyrda regler som ersatte tre medborgerliga handlingar. Även om du inte var överens med lagen skulle du drabbas av böter och potentiell fängelse om du inte följde den. Det var en fråga som alla kom tillsammans för att motsätta sig eftersom det var oundvikligt och orättvist.

Martin Luther King Jr ville ha en framtid där hans barn skulle bedömas utifrån deras karaktär, inte hudfärg. Tim Sweeney vill ha en framtid där han inte behöver betala en skatt på 30% för att existera inom Apples ekosystem.

Övriga nyheter