Hur var artikeln?

1494841cookie-checkPS5-problemet med överhettning återkommer, Console halverar sitt minne och inget expansionsstöd vid lanseringen
Blogg
17 November 2020

PS5-problemet med överhettning återkommer, Console halverar sitt minne och inget expansionsstöd vid lanseringen

För en hel generation, Xbox dominerade branschen inom mjukvaruförsäljning och exklusiva. Men den framgången övertygade Microsoft om att de inte kunde detroniseras, att konsumenterna inte skulle överge sina stora bibliotek och konton för att hoppa till en annan plattform. Denna attityd ledde till 2013 års tillkännagivande av Xbox One med en mängd antikonsument och uppenbarligen inte genomtänkta beslut som i slutändan kostar Microsoft en hel generation.

Sonys lansering av PS5 utstrålar samma exakta mentalitet. Säg ingenting om de ryktade överhettningsproblemen att få ett andra ben med en bild som cirkulerar av en displaymodell som överhettas. Naturligtvis bör det noteras att enheten inte ventilerades ordentligt som i ett vitrin, men hur många användare kommer att stöta på samma problem genom att sätta den i ett TV -stativ?

Även med föregående generationens och nuvarande generationens konsoler skulle mitt TV-stativ bli otroligt hett efter en betydande längd av spelet, vilket ledde till att jag satte ett litet bord bredvid min TV för att lindra eventuella värmeutluftningsproblem. Många människor har inte lyxen av utrymme för att tillgodose detta problem, så deras PS5 kommer att vara i en liknande situation. Innan konsolen är i allas hand är det omöjligt att mäta hur utbrett problemet kommer att vara, men det är osannolikt att det är ett sällan uppstått problem.

På tal om lansering, Sony har bekräftat att endast 667.2 gigabyte minne finns tillgängligt för spel och applikationer. Med många konsumenter som byter till allt digitalt eller en blandning av fysiskt och digitalt är detta en chockerande liten mängd utrymme som snabbt kommer att fyllas. Min terabyte-hårddisk blir rutinmässigt fylld av de olika 80-100+ GB-spelen som skickar mig på en helig rengöringssession för att öka mitt tillgängliga minne.

Naturligtvis är lösningen bara att suga upp den och köpa en expansion, men Sony har sagt att deras SSD-expansioner inte kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen. Expansionsplatsen kommer att inaktiveras vid lanseringen, enligt Gränsen. De PS5 kommer inte heller stödja spelarnas förmåga att flytta spel till en extern hårddisk och tillbaka igen för att spara utrymme.

På den motsatta sidan av konsolkriget erbjuder Series X 802 GB och kommer att stödja dyra utvidgningar vid lanseringen. Dessutom kan spelare avstå från att köpa en kostsam expansion och använda en extern hårddisk för att hantera utrymme. Allt detta ger mig intrycket av att vi ser lanseringen av den senaste generationen spela omvänd.

Övriga nyheter