Hur var artikeln?

1495690cookie-checkCDPR har ingen rätt att klaga på backlash
arg Assault
16 December 2020

CDPR har ingen rätt att klaga på backlash

Innan man börjar måste det sägas att denna artikel inte alls rättfärdigar dödshot, riktad trakasserier eller hot på något sätt. Även om det kommer att hävdas baserat på marknadsföringsval att CDPR bjöd in detta beteende åt sig själva, gör det inte beteendet lämpligt eller acceptabelt på något sätt.

Bara för att det finns illvilja från något segment som kommer att diskuteras, ogiltigförklarar inte den legitima kritik som företaget får över det ledsna tillståndet spelet har lanserat i. CDPR hade flera möjligheter att presentera spelet eftersom det skulle fungera på varje plattform. Att låta spelaren bestämma om de ville förbeställa spelet med kunskapen att det skulle se fruktansvärt ut på baslinjen PS4 och Xbox One.

På samma sätt uppgav CDPR ökänt att det inte var deras ansvar att kommunicera vilka funktioner som hade skurits från utvecklingen ordentligt. Att lägga bort juridiska argument för falsk annonsering och rättsliga skyldigheter, som företag, kan de inte klaga på när människor är arg efter att ha köpt spelet och förväntar sig funktioner X, Y och Z. Funktioner som de sa skulle vara i spelet, sedan klippa eller avsätta för DLC och avslöjade bara detta faktum i en obskyr intervju eller i en tweet mest missade.

Några vid lanseringen förväntade sig fortfarande kunna köpa flera lägenheter eftersom det var en ursprungligen annonserad funktion och en häftklammer för den öppna världsgenren. Senare klippte de in funktionen med hänvisning till problem som det skulle orsaka med berättelsen, att de var villiga att skriva om för att ta bort pronomen, och nämnde det bara i några obskyra intervjuer. Funktioner som affärsinvesteringar och masstransitering beskrivs och tas bort från spelet. Även om det finns en obskur anmälan har jag ännu inte stött på den. Istället tog många sin tystnad som en bekräftelse på att de avlägsnades.

CDPR, som företag, kan inte förvänta sig att bete sig på ett sådant sätt och inte få blowback. Om lagen inte var flera decennier efter när det gäller videospel, skulle de bli klagade med flera bedrägerier och falska reklamundersökningar i flera länder för deras beteende. Med tanke på att Sony utfärdar fullständiga återbetalningar är det osannolikt att företaget skulle segra i dessa utredningar.

Det är naturligtvis den motiverade motreaktionen. En annan grupp, som ägnats av sådana som Reset Era och media, har tagit mål för att trakassera CDPR-personal över vad de ser som missbruk av transpersoner. Förvänta dig inte något förnuftigt från dessa människor. En grupp säger att de är skyldiga eftersom det inte fanns tillräckligt med transpersoner i spelet. Med det andra segmentet som sa att de utnyttjade transidentiteten genom att ha någon i spelet.

Vissa människor som trakasserar utvecklarna studsar fram och tillbaka mellan dessa två, så det här är inte exakt konsistenta människor.

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.jsDessa människor har trakasserat seniordesignern Andrezej Zawadski till den punkt att han frivilligt har återkallat sig från sociala medier i några dagar för att dekomprimera och fokusera på hans mentala hälsa.

eViuZws

De är dock människor som CDPR uppvaktade fram till släppet av sitt spel. Det här är människor som CDPR avfyrade sin personal över, skrev om manuset och tog bort pronomen för och panderade kraftigt till att tro att det skulle öka deras försäljning. I det avseendet är dessa grupper inte fel. CDPR bryr sig inte om deras agenda eller ideologier. De betraktade dem som ett fordon för att öka försäljningen, som de flesta företag gör. De betalade läppjärn för att undvika trakasserier, så på ett sätt är de skyldiga till anklagade klagomål.

Det är inte lätt att sympatisera med ett företag som bjöd in dessa människor till sin publik trots upprepade uttalanden från dessa människor som tyder på att de inte skulle köpa sitt spel. Det här är människor som kallade skaparen av Cyberpunk 2077 rasist trots att han var svart. Ingen motivering kan erbjudas för att frivilligt bjuda in dessa människor till din demografi, men CDPR gjorde det och måste nu hantera den toxicitet de medför.

Samtidigt orsakas deras lidande av deras hybris och pandering. Det gör inte dödshot, riktad trakasserier, doxing eller andra extremt avskyvärda saker som tas ut för att vara motiverade. Kanske kommer CDPR att dra lärdom av detta. Att de ska kommunicera tillräckligt med sina kunder och låta dem veta att funktioner skärs eller att vissa byggnader inte kommer att se snyggt ut som andra. En praktisk lektion, men ännu viktigare, nästa gång CDPR kommer att lära sig att inte gå till en grupp giftiga samhällen som har mindre intresse av att köpa sina produkter än de representerar deras respektive demografi.

Annat arg överfall