Hur var artikeln?

1495730cookie-checkVGAs hade meddelanden klippt
Blogg
18 December 2020

VGAs hade meddelanden klippt

Överraskande bara ett fåtal var VGA återigen en massiv dud. Ändå ledde in till evenemanget, insiders tog till Twitter och Reset Era för att avslöja mycket annat än att de hade hört Sony och Microsoft båda skulle ha stora tillkännagivanden för showen. Inte bara de två juggernautsna, men Konami och From Software sägs båda visa upp sina senaste spel, men ingen gjorde ett utseende.

Till skillnad från många rykten hade dessa faktiskt en beviskärna för sitt namn. Venture Beat: s redaktör avslöjade att han hade förberett en artikel som beskriver ett av Microsofts stora tillkännagivanden, ett nytt Perfect Dark-spel.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Under SpelBeat Decide Grubb fortsatte att diskutera vad han hade hört om Elden Rings kommande marknadsföring. Att höra något jämfört med att ha en beredd artikel är en annan sak, men med tanke på källans etablerade trovärdighet kan hans ord inte heller avfärdas lätt.

Avsedd att framträda drogs Elden Ring av ospecificerade skäl. Ivrige fans kommer inte behöva vänta länge. Elden Rings nästa stora avslöjande kommer att inträffa förr snarare än senare, med en schema som ställs in de närmaste veckorna till månaderna.

Om man tar dessa rykten till nominellt värde, uppstår frågan varför alla dessa meddelanden klippte? Det finns tre troliga svar på den frågan. Den första och största elefanten i rummet var showens engagemang för att marknadsföra Sonys The Last of Us 2. Kampanjen för spelet blev så genomgripande att det dolda de andra vinnarna. Orsakar en motreaktion mot showen av spelare som är trötta på de upptåg som visas i showen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=REer6s5x_Rc]

Tillfälligt har alla ryktade schemaläggningar som har dragits band till Microsoft. Microsoft själva är inte svåra att räkna ut. Inget tänkbart sätt skulle företaget få sina produktsignaler att öka Sonys spel. Elden Ring har åtminstone ett annonsavtal med Microsoft, och det är möjligt trots rykten om band till Sony att Konami har stängt, den nya Silent Hill delar liknande band.

Sedan är det frågan om utseendet till Brie Larsen och AOC. Den förstnämnda är en stjärna som ryktas vara lika impopulär på scenen som hon är offentligt, och den senare är nästan inte alls gillad av alla utanför hennes demografiska kärna.

En magisterexamen i affärer är inte skyldig att känna till grunderna i att inte engagera sig i politik eller det impopulära. Vad skulle några av de inblandade företagen få ut av att marknadsföra sina spel under showen? AOC och Brie Larson, tillsammans med Sony, får sitt namn förstärkt och extra berömmelse från föreningen. Å andra sidan står Microsoft, From Software och Konami för att vinna ingenting och förlora kunder på grund av negativ koppling.

I slutändan, om inte en läckare vill komma fram, kanske vi aldrig vet varför dessa företag drog sina titlar från showen. Inte för att vi är kvar utan en potentiell orsak. Vi har gott om dem, även bortom ovannämnda frågor.

Övriga nyheter