Hur var artikeln?

1496180cookie-checkEn snabbguide till OSRS Fremennik-försök
Blogg
14 januari 2021

En snabbguide till OSRS Fremennik-försök

Allt du behöver veta för att slutföra uppdraget

En mängd användbara saker väntar som belöningar för dem som tappar Old School Runescape Fremennik-försök. Efter att ha fullgjort denna uppdrag blir nya platser och utrustning tillgängliga. Det låter dig också slutföra en handfull andra uppdrag. Det nämns inte ens all erfarenhet du får för flera färdigheter. Budgeta ditt OSRS-guld för den här uppdraget.

Kraven

färdigheter:

 • 25 Fläckning
 • 40 Träsnitt
 • 40 Hantverk
 • Som ett alternativ för ovanstående, tillräckligt med stridsnivåer för att besegra Lanzig flera gånger för en lyra
 • Tillräckligt med stridsnivåer för att besegra nivå 69 NPC
 • Obeväpnade stridsförmåga (inga trollformler, vapen eller rustningar)
 • 48 Agility

artiklar:

 • 5,252 OSRS guldmynt
 • 1 öl (du kan få en under uppdraget)
 • 1 Raw Shark, Raw Manta Ray eller Raw Sea Turtle (ta med så många som lyren du planerar att göra / ladda)
 • Elddon
 • För att göra lyren: 
  • Träklippande yxa (välsignad yxa fungerar inte)
  • Kniv
  • Potatis
  • Lök
  • Kål
 • Rustning och ett vapen utan avstånd
 • Bönens drycker
 • Uthållighetsdrycker
 • Mat
 • Super Combat Potion eller Super Set
 • 7 Ring av rekyl

Teleporter:

 • Camelot Teleport
 • Rellekka Teleport eller Teleport to House (om huset ligger i Rellekka)

Stegen:

Tala med Hövdingen Brundt, belägen norr om ingången till Rellekka. Du måste tjäna rösten för 7 rådsmedlemmar för att betraktas som en del av klanen.

De 7 du behöver imponera på är:

 • Uppenbararen Manni
 • Olaf the Bard
 • Jägaren Sigli
 • Köpmannen Sigmund
 • Swensen navigatören
 • Thorvald krigare
 • Peer the Seer

Du kan göra dem i valfri ordning, men vi rekommenderar att du gör Peers sista.

Uppenbararen Manni

Du kan hitta Manni, som föreslagits av hans titel, frossa i långhallen bredvid hövdingen. Imponera på honom genom att slå honom i en dryckesutmaning. Starta utmaningen med att ta fat öl och en tankard av baren inuti. Eftersom du inte kan slå honom rättvist (du kommer att förlora oavsett vad) måste du lura honom att bli imponerad.

Gå tillbaka till byn Seer och köp en låg alkoholkärl från en giftförsäljare. Köp också en öl om du inte grep tanken under din första utmaning. Ge öl eller tankard till rådets arbetare vid slutet av bron till Rellekka. Han ger dig en körsbärsbombe. Tänd och plantera den på byggnadens utsida, i ett rör på östra sidan av den.

Tillbaka in i baren, ta en annan ölkärl och använd lågalkoholkatten på den som finns i ditt lager. Körsbärsbomben exploderar, distraherar Manni och låter dig byta fat. Prata med honom igen när du har gjort det. Drick fatet med låg alkohol, så ger han dig sin röst efteråt.

Olaf the Bard

Du hittar honom precis utanför baren, nära där du planterade körsbärsbomben. Han ber dig uppträda på longhall, men du behöver en lyra. Du kan få en på två sätt.

tillverka

Du måste ta en potatis, kål och lök från grönsaksplåstret i staden. Gå sedan österut från portarna, där svängande träd rör sig med vinden. Klipp av en gren av den och använd kniven på grenen.

Efter det behöver du en sträng. Sydost om där du hittade trädet hittar du några gyllene får och ett gyllene träd. Trollet Lalli vakar över flocken i närheten. Om du ber honom om ullen, kommer han att säga att han gav den till en annan människa.

Hitta den andra människan, Askeladden, nära ingången till longhall i Rellekka. Han ger dig en husdjursrock att lura Lalli med. Trollet gillar inte husdjuret, så erbjud dig att göra det till soppa istället. Använd potatis, kål och lök som du plockade, liksom klippan, på grytan utanför hans hem. Efter att ha njutit av grytan ger han dig fleece. (Om du vill ha mer fleece, använd drop trick för att få mer, annars betalar du 1k OSRS-guld och köper det efteråt.)

Du måste snurra på den, så gå tillbaka till Seers Village för att göra det. Använd kulan av ull på lyren.

slåss

Lanzig, Borrokar, Lensa eller Freidir kan tappa lyren när de besegras. Lanzig är dock det enklaste med den högsta droppfrekvensen. Han är den enda bland de fiender med strategier för säker plats och svar på 18 sekunder.

När du har fått din lyra måste du förtrolla den. Gå till den konstiga altaren sydväst om Rellekka med en rå haj, Manta Ray eller havssköldpadda. Fossegrimen verkar förtrolla din lyra. Gå tillbaka till Olaf, spela i longhall och prata med bard igen för att få din röst.

Jägaren Sigli

Han ber dig hitta och besegra Draugen, som strömmar runt i området. Han ger dig en talisman som du kan använda för att hitta den. Du kanske också märker en fjäril som följer den runt som är en annan indikator för dess läge. Oavsett om du försökte spåra det eller slog läger på en plats kommer det att visas och du måste slåss.

Varna för att den är särskilt motståndskraftig mot attacker från olika håll, så en polearm rekommenderas för att hålla den borta. Efter sitt nederlag absorberar talisman sin väsen. Gå tillbaka till Sigli för att få hans röst.

Köpmannen Sigmun

Allt han ber om är en exotisk blomma. För att få blomman, prata med dessa människor som sedan ber dig att göra en tjänst för dem först.

 • En sjöman på andra bryggan från vänster ger dig blomman om du ger honom en romantisk ballad
 • Olaf kommer att komponera balladen om du ger honom ett par nya stövlar
 • Yrsa i klädaffären (start på Agility-kursen) gör skorna om Brundt sänker skatten
 • Brundt kommer att göra det om Sigli ger honom en karta över rekommenderade monsterjaktplatser
 • Sigli vill ha en skräddarsydd bowstring gran
 • Skulgrimen i hjälmbutiken (norr om longhall) kan ge dig en bågsträng om du ger honom den sällsynta fisken som fiskaren fångade
 • En fiskare i norra änden av bryggan väster om hjälmbutiken (nära Torfinn) vill ha en karta över fiskens bästa fiskeplatser
 • Swensen, som finns söder om marknaden, kan ge dig det men vill ha en väderprognos
 • Peer, nordväst om Swensen, kan ge en prognos om du får Thorvald att gå med på att vara hans livvakt
 • Thorvald (i hjälmbutiken) går bara med om du får honom plats i longhall.
 • Manni lämnar sin plats om Thora gör honom till en cocktail
 • Thora ber om en signerad anteckning från Askeladden
 • Askeladden ger dig anteckningen för 5000 OSRS-guld

Efter att ha fått anteckningen är det bara att gå tillbaka till listan med OSRS-objekt/ favoriter de ville ha. Du hamnar tillbaka med Sigmun med blomman, och han ger dig din röst.

Swensen navigatören

Hans rättegång får dig att navigera genom en labyrint av portaler. Om du tar fel kommer du tillbaka i kvadrat ett, så gör inte ett misstag. Gå in i labyrinten genom en stege i sydväst om hans hus. Tricket är i hans namn. Ta portarna söder, väst, öst, norr, syd, öst och sedan norr i ordning. Se till att din minimap är rätt inriktad. Gå ut ur labyrinten och tjäna hans röst.

Thorvald krigare

Han kommer att ställa dig mot en fiende som blir starkare varje gång du besegrar den. Slå det minst tre gånger för att få hans röst. Fångsten är att du inte kan bära några vapen och rustningar eller använda runor för att göra det. 

Det finns ett alternativ att bankera allt du har före striden. Om du vill behålla några saker, släpp dem först innan du pratar med Peer. Du kan ta med mat, drycker, böner, gudböcker och lite tillbehör till källaren, så behåll vad du kan för att öka dina odds. Vi rekommenderar att du tar med Rings of Recoil eller Ring of Suffering (ri) samt HAM-redskap för denna kamp.

Lager upp dina varor och gå ner till källaren. Koschei visas inte omedelbart, så vänta bara lite. Hans första form är inte mycket av ett problem. Du kan ha problem med den andra. Den tredje formen är besvärlig om du inte hanterar dina bönpoäng. Hans fjärde form är den svåraste.

Sluta inte efter att ha besegrat den tredje formen. Det återställer dina framsteg, vilket gör att du gör det hela igen. Förlora i fjärde omgången och du kan få en omspel senare. Hur som helst är det tillräckligt att slå Koschei tre gånger för att tjäna dig Thorvalds röst.

Peer the Seer

Peer vill att du går in i hans ytterdörr och går ut vid bakdörren. Det skulle vara enkelt om hans hus inte är fyllt med pussel och gåtor att lösa. Han ber dig också sätta in allt du har. Om du gör den här prövningen sista kommer du att spara från att springa till och från banken.

För att komma in i hans hus måste du svara på en gåta. Han ger en ledtråd för varje bokstav och själva ordet. Svaren kan vara tid, sinne, liv, vind, eld, magiker eller träd. Inuti huset hittar du en gammal röd skiva, en träskiva, en röd sill, en tom kanna och en tom hink.

Du behöver fyra liter vatten för att öppna bröstet. Fyll skopan för att få exakt detta nummer. Häll vattnet i kannan och töm sedan kannan. Häll kvarvarande vatten i skopan i kannan. Fyll skopan igen och häll lite vatten i kannan. Det finns nu fyra liter vatten i skopan.

Nu när du har vasen behöver du locket. Koka sill på sortimentet och använd den kvarvarande goopen på träskivan. De två röda skivorna passar in i väggmålningen längs östra stegen. Placera skivorna för att ta emot vaslocket.

Fyll vasen med vattnet i kannan och sätt i locket. Använd den förseglade vasen på det frysta bordet uppför stegen. Tina den resulterande nyckeln i tillagningsområdet. Gå ner öststegen närmast det frysta bordet, annars riskerar du att upprepa några steg. Använd nyckeln på dörren och få peers röst.

Gå tillbaka till hövdingen för att slutföra uppdraget.

Belöningarna

Du får:

 • 3 Questpoäng
 • 2,812 XP i följande färdigheter
  • Rörlighet
  • Attack
  • tillverka
  • Försvar
  • Fiske
  • Fjädringen
  • Träffpunkter
  • Styrka
  • Tjuv
  • Träsnitt
 • Tillgång till Miscellania, Etceteria, Neitiznot, Jatizso och andra anläggningar i Rellekka
 • Förmågan att bära Fremennik-hjälmar 
 • Fremennik Achievement Diaries
 • Fossegrimens Lyre Enchantment-tjänst
 • Gratis resa till Waterbirth Island

Ytterligare anmärkningar

Lyres kan inte bytas, så du kan inte göra OSRS-guld som säljer dem. Du kan skapa multiplar för alt-tecken. Den förtrollade versionen av OSRS-artikeln kan teleportera dig till platser så länge den är laddad, så det är mycket användbart. Med rätt mängd rå fisk kommer Fossegrimen att fylla på lyren och ge den oändlig laddning. 

Du kanske vill köp OSRS guld för detta, eftersom kostnaderna kan nå upp till 2.9 miljoner guld. Om du kan vänta med att göra eliten OSRS Fremennik Diary-utmaningar kan detta gå ner till 592k guld, vilket är mycket billigare.

Om du glömde att ta med mat eller slut, kan du börja Peers rättegång och laga sill du kan hitta i hans hus. Släpp goopen och använd den inte på disken, annars får du inte mer sill.

Det är det för den här guiden om OSRS Fremennik-försök. Njut av belöningarna!

Övriga nyheter