Hur var artikeln?

1496240cookie-checkHur du förlänger livslängden på din externa hårddisk
Utrustning
21 januari 2021

Hur du förlänger livslängden på din externa hårddisk

En extern hårddisk kan vara en av de bästa tilläggen för din dator. När allt kommer omkring är det här platsen där du hittar det utrymme som krävs för att lagra alla dina personliga foton och videor eller använda det för professionellt bruk. Externa hårddiskar erbjuder användarna ett praktiskt alternativ för datalagring. De kan hålla i flera år, är bärbara och är ett billigt alternativ jämfört med SSD-enheter. Det är ingen överraskning varför marknaden erbjuder ett brett utbud av alternativ för användare som föredrar specifika specifikationer för hårddiskens datakapacitet, storlek och stil.
Även om det inte finns någon specifik siffra för externa hårddiskars förväntade livslängd kommer de ändå säkert att skadas över tiden. Hårddiskar kan enkelt krascha, misslyckas och dö eftersom de är gjorda av rörliga komponenter som är känsliga för mekaniska och fysiska fel. I genomsnitt är en hårddisks förväntade livslängd ungefär 6 år. Om hårddisken misslyckas innan den kan det ibland vara tillverkarens fel. Men uppenbarligen beror det i de flesta fall på vårt dagliga beteende. Så länge vi behåller ordentligt underhåll av enheten och flikar för externa hot kan vi enkelt förlänga dess livslängd.

1. Hantera försiktigt:

Som vi vet är det snabbaste och vanligaste sättet att hamna på en misslyckad hårddisk fysisk skada. När de utsätts för till och med den minsta störningen kan de rörliga delarna i hårddisken fungera felaktigt. Följaktligen, för användare av stationära datorer, bör du inte vid något tillfälle ta bort hårddisken från datorhöljet själv när den har installerats. Dessutom bör du vara försiktig när du hanterar enheten oavsett om du använder en bärbar dator eller stationär dator. För bästa försiktighet, håll den på en plats borta från möjligheterna till fysisk skada.

2. Kontrollvärme:

Att hålla de fysiska skadorna åt sidan är överhettning en annan fråga som kan orsaka hårddiskfel. Oftare än inte kan ökande temperatur uppstå på grund av otillräcklig ventilation, extremt väder, överhettning och så vidare. Alla datorkomponenter, inklusive enheten, är utrustade med exakta temperaturintervall. När enhetens temperatur överskrider räckvidden är den benägen att skadas. För att skydda hårddisken från stigande temperaturer kan du vidta åtgärder från två sidor. Den ena är för att säkerställa tillräcklig ventilation för din dator. Den andra är att ofta kontrollera och rensa dammansamlingen i datorn så att fläktarna fungerar normalt.

3. Stäng inte onödigt av din externa hårddisk:

De flesta människor har intrycket att det är ofarligt för den externa enheten att stänga av den när den inte används. Men i verkligheten kan det göra mer skada än nytta att sätta på och stänga av det ofta. Karaktäristiskt fungerar en extern hårddisk i ett spin down-läge. När du stänger av och på din enhet kräver du dock att den ska värmas upp och svalna. Om du gör det alltför ofta belastar hårddisken, vilket minskar livslängden och dataarkiveringsförmågan.

Att ta hand om din hårddisk kan hjälpa dig att öka hårddiskens livslängd. Men du vet aldrig när din hårddisk kan misslyckas oväntat och att förlora data är en av de mest frustrerande upplevelserna som en företagsägare kan ha. Från skadade filer till hårddiskkrascher är oförmågan att komma åt viktiga dokument på din dator eller bärbara enhet både oroande och tidskrävande. För att återställa dina data, kontakta dataåterställningsexperter för Adata Data Recovery.

Kommentarer är stängda.

Övriga funktioner

det här är det här