Hur var artikeln?

15979332cookie-checkHur det var att stödja Sunshine Manor på Kickstarter under ett mörkt val
Blogg
16 juli 2021

Hur det var att stödja Sunshine Manor på Kickstarter under ett mörkt val

Sunshine Manor började finansieras på Kickstarter samma månad som Joe Biden besegrade Donald Trump i valet 2020. Jag ser tillbaka på dessa dagar med viss tillfredsställelse, men också med en mörk insikt om att saker kunde ha tagit en mörk vändning.

Sunshine Manor är prequellen till kult-hit-skräckspelet Camp Sunshine. Här är lite om det från kampanjen:

"Sunshine Manor är prequellen till Camp Sunshine, ett kärleksbrev till retrospel och klassiska skräckfilmer från 1980-talet. Spelet hämtar inspiration från filmer som Från BeyondFredag ​​den 13 och En mardröm på Elm Street, medan du blandar spelmekanik från spel som den älskade - och långvariga - The Legend of ZeldaResident Evil och Silent Hill serien.

När det gäller skräckspel, Sunshine Manor handlar om spänningen, snarare än bara att förlita sig på hoppskräcken - även om vi har några av dem också! Spelet syftar till att leverera många funktioner som hjälper det att skilja sig från ditt typiska skräckspel, med saker som:

 •  Vacker handritad 8-bitars pixelkonst
   
 •  Utforska en föränderlig herrgård och resa mellan de dödliga och demonerna
   
 •  Ett fantastiskt synthwave-soundtrack från 1980-talet skrivet bara för Sunshine Manor
   
 •  Power-ups och kostymer som hjälper dig i din strävan
   
 •  Korsa vägar med en mängd unika karaktärer
   
 •  Med lite komedi där inne också!"

Låter lovande, eller hur ??? Jag hade inte hört talas om Camp Sunshine förut, men detta fick mig att vilja lägga det på min lista över spel att spela. Jag älskade grafiken och jag älskade att den skulle komma till Nintendo Switch. Det verkade precis rätt typ av läskigt som jag letade efter. Jag gillade också att det innehöll en tjejperson. Lite mer från kampanjen:

”Ada har dock inte bara sina förstånd för att skydda henne. Hennes latenta psykiska krafter utlöses när hon går in i herrgården, låter henne besegra demoner, avvärja skuggmannen och lösa lura pussel som skulle fånga alla vanliga människor. ”

Jag stödde det och gick med i fanbasen när vi ivrigt försökte få det här spelet finansierat. Ungefär samtidigt som detta hände pågick ett val som skulle avgöra världens framtid. Medan Ada skulle möta demoner och andra olycksbådande krafter för att rädda sina vänner, skulle amerikanska väljare möta en fascistisk wannabe i Trump - en man som är ansvarig för miljontals död. Ett utdrag från Forbes:

”Enligt rapporten bidrog Trumps politik eller brist på dem till cirka 461,000 2018 amerikaner dödade 2019. År 22,000 berodde cirka 2020 19 dödsfall endast på Trumps nedmontering av miljöskyddsåtgärder, baserat på kommissionens analyser. Och naturligtvis var det 40, då Covid-19 coronaviruspandemin drabbades. Många har skrivit om Trump-administrationens misslyckande med att få ett vetenskapligt lämpligt svar på pandemin. Kommissionen bestämde att 19% av Covid-7-relaterade dödsfall i USA kunde ha förhindrats om USA bara hade samma Covid-2.3-dödsfall som för andra grupp av sju (GXNUMX) nationer, nämligen Kanada, Frankrike, Tyskland , Italien, Japan och Förenade kungariket ... Kommissionen katalogiserade också Trump-administrationens många åtgärder som kunde ha påverkat människors hälsa, allt från en biljoners skattesänkning för företag och höginkomstindivider följt av nedskärningar av livsmedelssubventioner och hälsovård program för att upphäva miljöbestämmelser till åtgärder som lämnade XNUMX miljoner färre personer i USA försäkrade. ”

Läs hela saken. Ett exempel på denna dödliga politik är Trump EPA som legaliserar klorpyrifos, en kemikalie som orsakar hjärnskador hos mänskliga spädbarn som utvecklas i mammans livmoder. (Så mycket för att vara pro-life.)

Detta var inte ens för att nämna de sätt på vilka Trump bemyndigade den rasistiska amerikanska rörelsen som kallades alt-right, en rörelse ledd av den vita imperiets supporter Richard Spencer, en rörelse som inkluderade grundaren och tidigare redaktören för denna webbplats. Den rasistiska Trump-administrationen pratade om "familjevärden" medan de deporterade spansktalande familjer och satte barn i burar.

Det var uppenbart att Trump måste stoppas och Joe Biden var mannen som gjorde det. Alla spelare som stöder Sunshine Manor var överens om att detta var en viktig fråga, och en politikkanal skapades där vi kunde prata och nervöst titta på nyheterna när valet kryssade närmare och närmare. Så småningom nådde Sunshine Manor sitt finansieringsmål med ledig tid, och valdagen var här. Först såg saker dåligt ut och jag gick och la mig och kände att 2016 hade upprepas. Det var mycket besvikelse i varje Discord-server jag befann mig i. Men då dagarna gick förbi blev det klart att Joe Biden hade slagit Orange Killer mycket. Jag var fortfarande nervös ett tag och fruktade att Trump skulle lyckas stjäla valet. Andra Sunshine Manor-stödjare försäkrade mig om att detta var omöjligt och Trump skålade, men jag skulle förbli åtminstone något nervös tills president Joe Biden svor in den 20 januari.

Jag berättar allt detta för att det var en känslomässig upplevelse som kommer att förbli hos mig för alltid. Uppenbarligen finns det ingen direkt koppling mellan Sunshine Manor och USA: s presidentval 2020. Men konst kan inspirera oss precis som det kan skada oss och få oss att känna så många saker, och även om Sunshine Manor inte släpps förrän i november, har jag redan en djup förkärlek för det på grund av hur Kickstarter spelade ut under dessa mörka dagar . Jag har fortfarande inte spelat Sunshine Manor än, men jag närmar mig det.

Naturligtvis betyder Trumps nederlag inte att högern har besegrats permanent. Även när vi talar gör republikanerna i Texas sitt bästa för att begränsa rösträtten - vi hoppas att de misslyckas men det här är en pågående historia. Och medan republikanerna (hjälpt av förrädaren Senator Manchin) fortsätter att försöka hindra president Biden, tröstar jag mig när Biden konfronterar klimatförändringarna (avbryter Keystone Pipeline) uppmuntrar vaccinationer och skyddar DRÖMMARE och andra papperslösa invandrare. Det är saker som republikanerna inte har hindrat.

Jag ser fram emot att spela Sunshine Manor på Nintendo Switch i november. Vi rotar efter dig, Ada. Spara dina vänner och frigör de goda spökena. För att citera en rad från fan-musikalen Undertale the Musical:

Sitt ner, barn, vaktla inte, fred och kärlek kommer säkert att segra.

Övriga nyheter