Hur var artikeln?

1601162cookie-checkSpooky's Jumpscare Mansion är ett perfekt skräckspel
Okategoriserad
20 juli 2021

Spooky's Jumpscare Mansion är ett perfekt skräckspel

Spooky's Jumpscare Mansion är ett ganska unikt skräckspel. Om någon skulle berätta för mig att de ville ha rekommendationer från skräckspel som liknar Resident Evil, kunde jag lätt komma med flera liknande spel inom estetik, spel och historia. Om någon bad mig om en lista med spel som liknar FNAF, kunde jag enkelt lista ett gäng FNAF-kloner och liknande stilspel. Jag säger detta för att inte lägga ner dessa spel, bara för att betona den punkten att jag inte kan göra det så enkelt med Spookys Jumpscare Mansion. Det finns definitivt spel som det, men jag kan inte tänka på något just nu, och jag är för närvarande på jakt efter att hitta liknande spel. (Kanske Sunshine Manor kommer var en?)

Spookys Jumpscare Mansion är faktiskt ganska enkelt. Om du spelar från ett förstapersonsperspektiv måste du navigera i 1,000 rum i ett hemsökt slott. Det finns mycket kontroller, bara dina rörliga knappar (och en att springa), en interaktionsknapp och en knapp för att svänga din yxa när du kommer en sent i spelet. Ett nummer i det övre vänstra hörnet på skärmen visar ditt aktuella rumsnummer. Det finns säkra utrymmen (markerade med ett lila kors i en hiss) en gång var femtio, sedan vart hundra rum.

Spelets estetik är söt och charmig, och till en början tror många spelare att det inte kommer att vara så läskigt alls. Min favoritdel av slottet i huvudspelet är en olycklig restaurang med Arbys vibbar. Men långsamt blir saker skrämmande bit för bit när du stöter på främmande och främmande saker, och ändå försvinner spelets charm aldrig. Du upptäcker också anteckningar från en äventyrsälskande romantiker, som du kommer att rota efter och undrar vad som hände med henne. Det finns anteckningar av många andra också.

Du styrs av en söt blå spökflicka. Hon är spöklik och kommer ibland in för att ge dig lite uppmuntran, och ibland kommer hon att ha en liten överraskning åt dig som du kanske eller kanske inte gillar. Hennes bakhistoria är kopplad till berättelsen om detta slott, något som du upptäcker mer av i DLC: erna.

De två DLC: erna är Dollhouse och Karamari Hospital. Det är okänt om huvudpersonen i dessa utvidgningar är samma huvudperson som i huvudspelet (men jag tror att detta är osannolikt med tanke på hur huvudspelet slutar) eller om det är två eller en ny karaktär. Karamari Hospital är enligt min mening det läskigaste av de tre spelen - det är också där du kan hitta min favoritkaraktär: Ume Ito. (Hon är avbildad högst upp i den här artikeln.) Att rädda henne var något jag blev 100% engagerad i, men jag säger inte mer för att undvika spoilers. Dollhouse avslutar historien med det sanna goda slutet, och det är hjärtvärt.

Det finns också ett oändligt läge och en kommande anpassa din egen herrgård. Medan jag skulle vara glad för en uppföljare är jag också nöjd med slutet på Dollhouse.

Spooky's Jumpscare Mansion finns på Steam nu. Om du inte har spelat det och om det här låter intressant för dig är jag säker på att du kommer att älska Spooky's Jumpscare Mansion.


Neira är författare till YA fantasy / skräckroman Ravens dröm.

Annat Okategoriserat