Hur var artikeln?

1618930cookie-checkeFootball PES förutspår Superstjärnan Lionel Messis avgång från Barcelona 2021?
Blogg
20 augusti 2021

eFootball PES förutspår Superstjärnan Lionel Messis avgång från Barcelona 2021?

Den virtuella världen och fotbollen har nyligen chockats av Lionel Messis avgång från Barcelona efter 19 år. Inte överraskande har legenden försvarat klubben så att han blev en del av den spanska klubben.

Messis avgång från Barcelona har chockat många människor och har blivit ett samtal i olika sociala medier. Även om det bara hände nyligen, är Konamis senaste fotbollsmatch, eFootball aka PES, verkar ha förutspått detta.

Lionel Messi är känd för att vara varumärkesambassadör (BA) för en av de mest populära fotbollsspel i världen idag. När han blev täckpojke för eFootball i år verkade det som om han inte hade en Barcelona -uniform alls.

Fansen tycker också att det kan vara ett tecken på att argentinaren inte längre kommer att vara med Barcelona den här säsongen.

Lionel Messi i eFotboll.

Bortsett från detta kan Messis avgång från Barcelona ha varit känd av Konami som utvecklare av eFootball. Det är känt att Barcelona fortfarande har ett kontrakt med Konami fram till minst 2023. Kanske gav folk från Barcelona en läcka om spelarens avgång från Barcelona.

Det är intressant att diskutera teorin om Messis avgång från Barcelona. Men alla ovanstående spekulationer är faktiskt bara en slump. Detta kan ses hos en annan varumärkesambassadör från eFootball, nämligen Neymar.

När han framträdde som en av varumärkesambassadörerna för eFootball verkade Neymar inte bära uniformen för sin klubb PSG. Trots det är Neymar fortfarande en spelare från franska ligaklubben.

Faktum är att Messi delade med Barca på grund av den högsta lönegräns som de spanska fotbollsmyndigheterna har satt. Detta tvingade honom och Barcelona att gå med på att separera och inte arbeta tillsammans igen.

Förutom att vara en BA från eFootball, noteras Messi också att ha dykt upp på omslaget av spelet när han fortfarande kallades Pro Evolution Soccer. Han har varit omslaget till 2009 års upplaga av spelet, 2010, 2011 och 2017.

Förutom att vara med i spelet som gjorts av Konami, har Messi också varit omslagspojke för fotbollsspelet som gjorts av EA Sports, FIFA, i 2013-2016-upplagan.

Varför lämnade Lionel Messi Barcelona?

Den dåliga ledningen av Josep Maria Bartomeu -regimen var en av anledningarna till att Lionel Messi lämnade Barcelona. Bartomeu har begått ett antal "synder" för att göra Barças fäste i den finansiella avgrunden. Barcelona har officiellt meddelat att de avslutar sitt partnerskap med Lionel Messi.

Messi, vars kontrakt löper ut den 30 juni 2021, har också sagt adjö till Barcelona, ​​klubben han försvarat i 17 år, på söndagen (8/8/2021). Det största problemet som gör att Barcelona måste släppa Messi är deras lönebelastning som fortfarande är för hög.

LaLiga har fastställt att gränsen för löneutgifter mot inkomst är 70 procent. Samtidigt ökade Barcelonas löneutgifter med nästan 50 procent under perioden 2017-2020. Innan Lionel Messi höll en presskonferens för att ta farväl förklarade klubbpresident Joan Laporta att Barcelonas nuvarande lönebelastning nådde 95 procent av inkomsten.

Detta har hindrat Barca från att registrera spelare för LaLiga-tävlingen 2021-2022 på grund av lönebegränsningar. I själva verket, om Messi är villig att spela utan att få betalt, är Barcelonas lönebelastning fortfarande för stor för att uppfylla LaLiga -reglerna.

- Klubben är över allt, även över de bästa spelarna i världen, säger Laporta. ”Vi nådde en överenskommelse (med Messi) men kunde inte formalisera det på grund av klubbens ekonomiska situation, vilket innebar att vi inte kunde registrera spelare på grund av lönebegränsningar.

”Utan Messis lön skulle lönen (bördan) nå 95 procent av Barcelonas inkomst. Under tiden bör den helst inte överstiga 70 procent. Så det finns mycket kvar att göra, säger Laporta. Så varför kan Barcelonas ekonomiska tillstånd vara så dåligt? En av anledningarna var en misstag av Barcelonas tidigare president, Josep Maria Bartomeu.

Bartomeu som ledde Barcelona från 2014 till 2020 gjorde ett antal felaktiga steg som gjorde Barcelonas balansräkning obalanserad. Bartomeus synd när han blev Barcelonas president handlade dock inte bara om ekonomisk förvaltning.

Övriga nyheter