Hur var artikeln?

1622151cookie-checkFrostpunk Review, ett spel som testar moral och samvete
Omdömen
26 augusti 2021

Frostpunk Review, ett spel som testar moral och samvete

När du måste bli ledare för den sista mänskliga civilisationen, vad ska du göra inför den oändliga vinterkatastrofen? Hur förhindrar du att mänskligheten torkas bort från denna jord? Är det genom att vara en rättvis ledare? Eller genom att bli en diktator?

Svaren på dessa frågor finns på Frostpunk. Frostpunk är en stadsbyggnad strategispel gjord av 11 Bit Studio som släpptes 2018. Till skillnad från vanliga stadsbyggande spel kombinerar Frostpunk stadsbyggnadsgenren med överlevnad och samhällssimuleringskryddor. Här kommer du att spela som en ledare som måste leda mänskligheten för att överleva den oändliga vintern.

Frostpunk själv har framgångsrikt fått mycket beröm från spelare och journalister. Även Frostpunk lyckades också vinna olika utmärkelser som Bästa simulatorspel av PCGamer.com.

Hur är då spelet och handlingen för Frostpunk? Låt oss bara titta på recensionen.

FROSTPUNK FULL ÖVERSIKT

Spel (9.5/10)

LaIPUn27UXyCfQYjIBlRYG60x39HlbBjiFj

Frostpunk äger rum 1886 där utbrotten i Mount Krakatau och Mount Tambora täcker solen och orsakar en lång vinter. För att övervinna detta skapade det brittiska imperiet och USA städer och generatorer i kolgruvor så att människor kunde överleva den hårda vintern. Här kommer spelaren att utses till stadens ledare och generator.

Frostpunk presenterar åtta scenarier att välja mellan. I varje scenario kommer spelarna att ställas inför olika händelser. I händelse av det kommer det att finnas val som avgör slutet på scenariot. De val som spelarna får kommer att kännas väldigt dilemmatiska, och spelarna kommer att känna att varje val är ett dåligt val. Det är här spelarnas moraliska värderingar och samvete kommer att testas.

I stadsförvaltningen måste många saker beaktas. Såsom tillfredsställelse hos invånare och arbetare, livsmedelslager, forskning om ny teknik och andra. Spelare måste noggrant maximera arbetarnas prestanda när det gäller att samla resurser samtidigt som de uppmärksammar arbetarnas lycka. Om arbetarens nivå av lycka är låg kommer arbetarna att göra uppror.

Sammantaget måste Frostpunk: s spel verkligen kräva att spelarna gör sig kloka i hur de ska hantera staden och bestämma det bästa valet för mänskligheten.

Kontroll (8.0/10)

7y TsNKNhZJZiN5UpLBrRtBEd5ZsdHEUX9QTpXN9hBXIyXCLPp

Kontrollerna och mekaniken hos Frostpunk är ganska komplicerade jämfört med andra stadsbyggande spel. Svårighetsgraden i detta spel är också mycket svår. Inte sällan inom några timmar har spelarna slut på resurser och dör. Men komplicerad mekanik och höga svårigheter kan vara en utmaning för spelare.

Grafik (8.5/10)

Själva Frostpunk -grafiken är ganska bra. Några av de detaljerade aspekterna av byggnaderna, människorna och miljön är fantastiska. Användargränssnittet är ganska enkelt och lätt att förstå. Detta är mycket användbart med tanke på att mekaniken i Frostpunk själv är redan mycket komplicerad.

Beroendeframkallande (9.0/10)

EOkFi9klPFl6Y6UvZU4RxBTL1V4 CPrraLACUj3Fook0KUAbbZPD3krXZugGhLY qn8YalZQJtiaJQAPWdbmTxxS60nNS9enE60ihK4AA7vtbKrMVdz21sap SDnHaoapjh o7o=s0

Med en hög svårighetsgrad och en spännande historia kan Frostpunk få spelare att känna sig hemma och spela i timmar. Spelare kommer att bli beroende av att leta efter olika slut i varje scenario. Att lära sig komplex mekanik samtidigt som man räknar ut hur man hanterar resurser effektivt och håller arbetarna nöjda är också huvudattraktionerna i att spela Frostpunk.

Slutsats

Frostpunk presenterar en stadsbyggande upplevelse på en annan nivå. Med en spänd handling och historia, komplicerad mekanik och fantastisk grafik, är Frostpunk ett stadsbyggande spel som är mer hardcore än andra stadsbyggande spel.

Av dessa skäl ger vår webbplats Frostpunk ett betyg på 9.0. Om du är intresserad av att prova Frostpunk kan du spela på PC -plattform via Steam eller på mobilplattformen som släpps i slutet av året.

Andra recensioner