Hur var artikeln?

1619052cookie-checkGoogle ville enligt uppgift köpa episka spel för att stärka Play Store Monopol 2021
Okategoriserad
21 augusti 2021

Google ville enligt uppgift köpa episka spel för att stärka Play Store Monopol 2021

Enligt uppgift har Google avsett att köpa företaget Epic Games i syfte att ta Fortnite till Android Play Store. Denna information erhölls från ett Epic vs Google domstolsdokument som distribuerades offentligt.

I rapporter från The Verge citerar Epic från dokumentet att Google känner sig hotat av Epics planer på att komma runt Google Play Store -kommissionen. Till och med Google kallade till och med den episka planen en "infektionssjukdom".

Epic Games svar

Epic Games sa, "Google -företaget försöker medvetet uppnå sitt monopol och fortsätta överleva." Enligt Epic använder Google sitt inflytande, sin makt och sina pengar för att förmå andra företag att teckna icke-konkurrenskraftiga avtal för att stärka sitt monopol.

Tyvärr är detaljer om Googles interna diskussioner i denna fråga fortfarande klassificerade och hittills har Google aldrig kontaktat Epic med ett sådant erbjudande. Detta förmedlades också av grundaren och VD för Epic Games, Tim Sweeney, via sitt Twitter-konto.

Tidigare uppgav Epic också i sina domstolshandlingar att en av Google Play -cheferna hade kontaktat Epic angående spelet Fortnite. Anledningen är att chefen sa att nedladdning av Fortnite på en Android -telefon utan att gå igenom Google Play Butik (kallad sidladdning) är mycket dåligt eftersom det måste gå igenom mer än 15 steg. Å andra sidan tar nedladdning av appar via Play Store bara två steg.

I slutändan uppgav Epic att Google faktiskt förstod att restriktionerna för sidlastning var ett försök att skydda Googles monopol på appdistribution och begränsa utvecklarnas förmåga att distribuera sina egna appar.

I ett internt dokument med titeln Response to Epic förklarade en Google -anställd att företaget är medvetet om att sidladdning i hög grad begränsar Epics räckvidd eftersom framtida Fortnite -uppdateringar endast kan erhållas genom sidladdning som har potential att föra olika virus till mobiltelefonen och Google Play -användare kommer bli förvirrad över vad man ska göra med det. sök efter Fortnite -spel i den digitala butiken.

Epic själv har stämt Google-företaget sedan mitten av 2020 där Epic hävdar att Google tillämpar konkurrenskraftiga policyer på andra företag. Förutom Epic stämmer många andra företag också Google för sina monopolinsatser genom Android-plattformen som begränsar tredjepartsappbutiker och förhindrar sidladdning.

Google har också tagit bort flera redaktioner i statsklagomålet, varav de flesta har att göra med interna beskrivningar av hur Android fungerar. I en presentation från 2017 på Amazons App Store, till exempel, noterade Google tydligen att "om vi är ärliga, erkänner vi att de flesta användare och utvecklare inte medvetet" väljer "dem att använda standardinställningarna." Och 2019 kallades Apple och Android för "ett nytt stängt internetekosystem" som "centraliserar innehållsdistribution genom appbutiker ... [och] betalningar via appbutikstjänster" - även om det bredare sammanhanget i uttalandet är oklart.

Google har starkt förnekat påståendena i båda stämningarna. “Det öppna Android -ekosystemet gör det möjligt för utvecklare att distribuera appar genom flera appbutiker. För spelutvecklare som väljer att använda Play Store har vi en konsekvent policy som är rättvis mot utvecklare och håller butiken säker för användare, säger han i en tidigare kommentar om Epics ändringsförslag. "Fortnite är tillgängligt på Android, men vi kan inte längre göra det tillgängligt på Play eftersom det bryter mot våra policyer. Vi kommer att fortsätta att försvara oss mot dessa osjälviska påståenden. ”

***

Epic lämnade in stämningar mot Apple och Google förra året efter att ha introducerat ett nytt Fortnite-betalningssystem som kringgår deras betalningssystem och köpprovisioner i appen, vilket fick båda företagen att ta bort Fortnite från sina mobilbutiker. (Fortnite är fortfarande tillgängligt på Android -enheter via sidladdning.) Epics mål mot Apple gick till rättegång i maj och väntar för närvarande på en domstol.

Som vi vet är Google ett av de största teknikföretagen i världen. Med varje innovation i var och en av sina produkter är det inte konstigt att Google också erbjuder dolda spel som kan besökas och spelas av sina besökare från olika delar av världen.

För de flesta är Google bara en sökmotorsajt. Med olika funktioner, inklusive bildsökning, röstsökning, kalkylator, språköversättare, temperaturkontroll och så vidare. Men det är mycket sällsynt att Google -användare är medvetna om förekomsten av det dolda spelet som tillhör sökmotorens linjal.

Annat Okategoriserat