Hur var artikeln?

1616611cookie-checkRecensera Moonlight Sculptor - Success Adaptation Game?
Okategoriserad
10 augusti 2021

Recensera Moonlight Sculptor - Success Adaptation Game?

Moonlight Sculptor är ett MMORPG -spel från Sydkorea anpassat från en roman med titeln The Legendary Moonlight Sculptor skriven av Heesung Nam. Innan det släpptes i den globala versionen släpptes detta spel först på koreanska servrar.

Med ganska stort intresse är älskare av The Legendary Moonlight Sculptor upptagna med att spela spelet som släpptes av Kakao Games. Den 24 maj släpptes äntligen spelanpassningen officiellt på Southeast Asia (SEA) -servern.

Sedan lanseringen har varje server fyllts med spelare från Sydostasien. Även om det bara har fem servrar kan Moonlight Sculptor rymma många spelare tack vare ett kanalsystem som delar spelarens omfång. Inte konstigt om spelarna på varje server ser väldigt upptagna och aktiva ut.

Förutom servertjänster och hypen från romanen, vad är det för intressanta saker som Månskensskulptör erbjudanden som ett mobilt MMORPG -spel? Är det här spelet värt att spela i längden?

Moonlight Sculptor Expectation

Klasssystemet ”Välj kärlek”

bild 38

Ett typiskt MMORPG -spel i allmänhet, Moonlight Sculptor erbjuder fem klasser, nämligen Warrior, Archer, Mage, Paladin och Alchemist. De fem klasserna har naturligtvis olika kampstilar. Du kan justera dina spelstilpreferenser med önskad klass.

Vid första anblicken är de fem klasserna ganska generiska som andra MMORPG -spel. Tja, det är här det här spelet kommer med en överraskning i form av en dold klass som heter Sculptor.

Som en dold klass var Sculptor utrustad med något överlägsen prestanda jämfört med de andra fem klasserna. Lita på höga kritiska attacker kan Sculptor hantera stora skador i PvE- eller PvP -läge. Detta tillstånd har äntligen gjort Sculptor till den mest populära klassen att använda idag.

bild 39

Med totalt sex klasser tillgängliga ska Moonlight Sculptor kunna ge en maktbalans mellan klasserna. Så att det inte finns någon mer överlägsen och favoritklass i spelet.

Tyvärr har detta ännu inte förverkligats. Moonlight Sculptor lyckades inte balansera klassen ordentligt. För det finns flera klasser som är starkare än andra, till exempel skulptör eller bågskytt.

Å andra sidan är en klass som Paladin en klass som presterar ganska lågt. Det är inte konstigt att Paladins sällan används idag. Faktum är att MMORPG -spel helst har en maktbalans i varje klass så att spelarna kan spela olika roller utan någon "favorisering" mot vissa klasser.

Inga specialfunktioner

Funktioner är huvudrätten i MMORPG -spelet. Tyvärr är de funktioner som Moonlight Sculptor erbjuder ganska vanliga. Faktum är att du kan hitta dessa funktioner i andra MMORPG Mobile -speltitlar.

Moonlight Sculptor erbjuder ganska vanliga PvE- och PvP-funktioner, allt från fängelsehålor, raid, dueller eller Player-Kill (PK). Vid första anblicken är det inget speciellt med de spelfunktioner som erbjuds.

Du kan spela dessa funktioner automatiskt via automatisk uppspelning. Som spelare kommer du bara att se din karaktär slutföra varje funktion utan att behöva styras. Detta gör detta spel ganska lämpligt faktiskt för casual spelare. Men för hardcore -spelare är Moonlight Sculptor inte det perfekta spelet.

Standard spelmekanism

När det gäller spel har Moonlight Sculptor en mycket standardmekanism. Spelarna kommer att få en rad färdigheter enligt den valda klassen. Därefter får spelarna ett uppdrag att döda ett visst antal monster.

Det bör dock noteras, det finns en automatisk funktion som gör att spelare inte behöver göra någonting. Så om du tittar på spelet är det här spelet ganska standard eller vanligt i andra MMORPG Mobile -spel.

Två tummar upp för utforskningssystemet!

bild 40

Som ett mobilt MMORPG -spel lyckades Moonlight Sculptor erbjuda en mycket intressant utforskningsaspekt, från historien till funktionerna i den. Kanske är den enda intressanta utforskningen den dolda klassen i spelet.

Tja, som en dold klass kan Sculptor endast erhållas genom tillgängliga uppdrag om spelare bestämmer sig för att inte välja en klass i början av karaktärsskapande.

Förutom dolda klasser har Moonlight Sculptor också dolda uppdrag. Som ett dolt uppdrag krävs det att spelarna tar sig till hjärnan för att slutföra det. Dessa villkor kommer att tvinga spelare att utforska varje hörn av spelet från att läsa varje uppdragsbeskrivning till att leta efter intressanta platser på kartan.

Ett så stort utforskningserbjudande gör Moonlight Sculptor till en intressant MMORPG att testa. Spelarna kommer inte bara att fastna i en monoton rutin, till exempel dagliga uppdrag som vanligtvis finns i MMORPG Mobile.

Hittills vet författaren själv fortfarande inte vid vilken tidpunkt utforskningen kommer att sluta. Kommer det att finnas ytterligare intressant slutspelinnehåll i framtiden? Vi får bara vänta på nästa uppdatering!

Otillfredsställande prestanda

bild 41

Moonlight Sculptor har haft en ganska dålig prestanda hittills. Med mycket låg optimering kommer spelarna ofta att tycka att de är lite lagiga i spelet. Den dåliga spelprestandan beror på två huvudfaktorer, nämligen smartphone -specifikationer och latens.

Även om din smartphone uppfyller standardkraven måste du ha upplevt eftersläpning under spelet. Eftersom Moonlight Sculptor visar sig vara mycket krävande specifikationer som är mycket höga än de angivna standardkraven.

Om du till exempel befinner dig i ett område med många spelare kommer du att uppleva en minskning av fps - även frysa ett tag.

Å andra sidan avgör behovet av en internetuppkoppling också starkt prestanda för Moonlight Sculptor. Som ett MMORPG -spel är det här spelet mycket känsligt för latens eller anslutningsbarriärer. När din anslutning faller bara lite, minskar dess prestanda drastiskt även på kort tid.

Denna dåliga prestanda resulterar i en otillfredsställande spelupplevelse. Detta är anledningen till att Moonlight Sculptor faktiskt bara är lämplig för att spelas på enheter med mycket höga specifikationer för att få en tillfredsställande spelupplevelse utan hinder.

Pay-to-Win-elementen som fortfarande känns

bild 42

Pay-to-win-elementet verkar aldrig försvinna från en mobil MMORPG som kan spelas gratis. I Moonlight Sculptor skulle spelarna som hade de "djupa fickorna" vara mycket överlägsna.

Med Premium -valuta kan spelare samla material, buffs och ädelstenar med mycket hög styrka. Inte konstigt att spelare som är villiga att spendera pengar i spelet kommer att ha en mycket starkare karaktär än spelare som spelar utan att spendera pengar.

För vissa människor är pay-to-win-elementet mycket skadligt. Anledningen är att spelare som spenderar pengar kommer att bli framgångsrika och det är mycket lättare att vinna i PvP -funktionen. Detta gör att spelet känns orättvist.

Vissa andra spelare normaliserar dock pay-to-win-elementet. Det finns spelare som i allmänhet bara vill ha kul, så de tänker inte för mycket på det stora pay-to-win-elementet i Moonlight Sculptor.

Moonlight Sculptor är ett mobilt MMORPG -spel som är ganska intressant att prova eftersom det erbjuder djupa och mycket olika element i utforskning. Men som helhet har detta spel faktiskt inte lyckats erbjuda intressanta och unika spelfunktioner, eftersom nästan alla dess funktioner är ganska vanliga i andra Mobile MMORPG -spel.

Vad tycker du om Moonlight Sculptor -spelrecensionen ovan? Är du intresserad av att prova det? Skriv din åsikt i kommentarsfältet. Håll också med de senaste recensionerna om mobila spel bara på vår webbplats, OK!

Annat Okategoriserat