Hur var artikeln?

16347515cookie-checkÖversta 3 juridiska och etiska frågor inom spelindustrin
Betting
12 September 2021

Översta 3 juridiska och etiska frågor inom spelindustrin

Som forskare inom kognitiv vetenskap ger jag min syn på spelindustrin, tillsammans med min erfarenhet av spelanvändare i mitt arbete på Ubisoft, Lucas Arts, Epic Games, min nuvarande erfarenhet som oberoende Gaming UX -konsult. Jag erbjuder dig också expertis inom etik-spel. Nedan ska jag prata om missbruk, skattkartonger, mörka mönster och våld. För vart och ett av dessa ämnen kommer jag att avgöra vad vetenskapen har att säga om den primära offentliga oro och ge några rekommendationer om vad spelskapare kan göra för att lösa associerade problem.

Videospelberoende:

Videospelberoende

Nyckeln till att identifiera detta är att vissa tv -spelberoende kräver lite terapi och att spel kan skapa detta beroende? Låt oss först titta på missbruk innan vi hanterar dessa svårigheter eftersom det inte räcker med att bara vara intresserad av roligt och spela några timmar om dagen. Att lida är en störd gemenskap. Det finns ett drogberoende som alkohol, opioider eller cigaretter.

I dessa missbruk skapar ämnet vanligtvis fysiskt beroende. Till exempel binder heroin till opiumreceptorer i hjärnan och genererar en trevlig spänning. Effekterna av de hormonella och neurologiska systemen är mycket beroendeframkallande eftersom de stör balansen och inte snabbt kan återställas. Således upptäcker de djup tolerans och fysiskt beroende. Andra läkemedel skapar inte ett allvarligt fysiskt beroende eller utvecklar ett psykiskt beroende som inte spelar någon roll mindre eller mer.

För mer information

Hasardspel:

Betting

Vi måste skilja mellan det juridiska begreppet spel och den psykologiska processen bakom det. Den juridiska beskrivningen av hasardspel i USA är att ange en insats för värde (till exempel köpa en lott) eller spela ett chansspel för att förvänta sig att något är värt (till exempel pengar).

Per definition kan ett slumpmässigt urval av virtuella loot-lådor (t.ex. ett sällsynt vapen eller skinn) som kan lösas in med pengar i spelet (till exempel pärlor eller mynt) klassas som spel, även om juridiska tvister fortsätter globalt.

Man kan påstå att de faktiska pengar som krävs för att köpa loot boxar saknas i valutan (till exempel när spelare tjänar de pengarna - eller får loot boxes direkt - genom spel) (få riktiga pengar från ett mottaget objekt).

Även om de flesta plundringslådor kan uppnås med komplexa monetära utgifter, kan de köpas med faktiska kontanter i tur och ordning. Och det finns sekundära marknadsplatser som tillåter spelare att byta saker mot pengar. I båda situationerna är det väsentliga begreppet i den juridiska definitionen "något värde". Även om spelarna väljer det, skulle jag hävda att ett sällsynt föremål värderas i spelsystemet även om det är virtuellt.

Spelindustrin tjänar mest

Mörka mönster:

Mörka mönster

Ett mörkt mönster definierar ett mönster med en avsiktligt vilseledande funktion som inte är i användarnas bästa intresse för spel. Men låt oss spela ett litet spel innan vi går in på ämnet mörka mönster: Tänk dig en fladdermus och boll i en butik för totalt 11 dollar. Var de medvetna om att fladdermusen kostade 10 dollar mer än bollen? Försök att tänka på ett svar snabbt. Om du sa att bollen kostar en dollar, betyder det att du hamnat i en gemensam grop.

Detta pussel ingick i Shane Fredericks 'Cognitive Reflection Test' (CRT) 2005. Frederick upptäckte att minst en fråga besvarades felaktigt av 83% av MIT -eleverna (rätt svar är för övrigt 50 cent). Samtidigt antar vi att vi är logiskt rimliga människor. Vi luras i våra dagliga bedömningar och behandlar frågor av de många gränserna för våra mentala och omedvetna partiskhet.

Karriär inom spel

Lämna ett svar

Annat spelande

det här är det här