Hur var artikeln?

1634547cookie-checkSpelberoende ett växande problem
intressant innehåll
12 September 2021

Spelberoende ett växande problem

Det finns en ganska lika uppdelning mellan män och kvinnor i spelsamhället. Kvinnor spelar mer pussel- och ordspel, medan män föredrar online-rollspel i multiplayer-spel som Call of Duty eller Halo. Och det är den typen av spel som män spelar som leder till beroende av tv -spel och allvarliga hälsokonsekvenser.

"Det är nästan som spelvärlden och den verkliga världen flip, och en person tillbringar mer tid i spelvärlden än ur den", förklarar Jason Conover, som har en licens på Utah Valley Hospital. Som med alla beroende förändras hjärnan från prefrontal cortex till limbisk aktivitet och är inte bara kunskap, utan också medkänsla och känslomässig drivkraft. ”

Tjäna pengar på bloggar

Typer av spelberoende:

Gaming Addiction

Två primära sorters videospel finns och därmed två huvudtyper av beroende av tv -spel. Standard videospel är vanligtvis avsedda för en enda spelare och innehåller ett definierat mål eller syfte, till exempel att rädda en prinsessa. Beroendet i dessa spel är vanligtvis förknippat med att uppfylla detta mål eller en poäng eller standard. Den andra formen av tv -spelberoende är kopplad till online multiplayer -spel.

Spelen spelas online med andra och är särskilt beroendeframkallande eftersom de vanligtvis inte avslutas. Spelare med denna typ av beroende gillar att etablera en online -karaktär för en stund. De utvecklar ofta relationer som en flykt från verkligheten med andra onlinespelare. För vissa människor kan den här gruppen vara den mest välkomnande platsen de känner.

För mer information

Känslomässiga symptom på spelberoende:

Några av de känslomässiga indikatorerna för beroende av tv -spel inkluderar:

  • Känner sig rastlösa eller irriterande när de inte kan spela
  • Oroa dig för idéer om tidigare onlineaktiviteter eller förväntan på följande onlinesession
  • Angående hur mycket tid som läggs på att leka med vänner eller familj
  • Isolering från andra för att spendera mer tid på att spela

Fysiska symptom på spelberoende:

Några fysiska symptom eller indikationer på beroende av tv -spel inkluderar:

  • Trötthet
  • Intensiv koncentration eller ansträngda ögonmigrän
  • Karpaltunnelsyndrom från användning av styrenhet eller datormus
  • Dålig personlig hygien

Effekter av spelberoende:

Effekter av spelberoende

Videospelberoende kan, precis som alla andra tvångssjukdomar, få allvarliga skadliga konsekvenser. De flesta av symptomen som nämns ovan är kortsiktiga; de kan ha allvarliga långsiktiga konsekvenser om de inte behandlas tillräckligt. Till exempel brukar missbrukare av tv -spel avstå från att äta eller sova. Även om hunger och trötthet kan ha en kortsiktig effekt kan sömnstörningar eller matrelaterade hälsoproblem gradvis utvecklas. Och du kanske saknar familjesammankomster, utflykter med vänner eller kortsiktiga aktiviteter om du är avskild från andra för att spela videospel. Men om detta förblir ett mönster under en längre period är missbrukare fria från vänner.

De ekonomiska, intellektuella och sysselsättningskonsekvenserna är andra långsiktiga effekter av tv-spelberoende. Aktuella utgifter som höghastighetsinternetanslutningen som krävs för onlinespel för flera spelare kan vara ganska dyra för både videospel och i synnerhet videospelutrustning. Dessa spel tar också tid och gör att tvångsspelare kan fokusera på sina studier eller karriärer med mindre tid.

Få hjälp:

Gaming Addiction

Få hjälp av din läkare eller terapeut - eller en läkare för ditt barn om din son eller dotter är den du är orolig för - när du tror att tid att spendera är att spelande går ut.

Tidiga faser inkluderar också studier om behandling av tv -spelberoende. KBT eller kognitiv beteendeterapi är en terapi som kan vara till hjälp. Detta är terapi för psykisk hälsa som lär dig hur du ändrar dina sinnen genom att ersätta idéer om spel.

En terapeut kan hjälpa dig om du har svårt att säga nej och sätta gränser för ditt barns lektid. En forskning visade att det fungerar bättre om föräldrar är involverade i ett barns behandling.

5 sätt att spela är bra för helandeth

Annat intressant innehåll