Hur var artikeln?

1634603cookie-checkSpelindustrin är större än filmer och musikindustrin
intressant innehåll
12 September 2021

Spelindustrin är större än filmer och musikindustrin

När världen såg en unik händelse, undrade du hur COVID-19-epidemin påverkade spelindustrin? Hanteringen av onlinetjänster och plattformar växer. De senaste prognoserna visar att den globala spelmarknaden kommer att producera 159.3 miljarder dollar år 2020 på 2.7 miljarder dollar i spel över hela världen, vilket håller videospelsektorn mer omfattande än film- och musikindustrin tillsammans! Panayiotis presenterade sina åsikter och visade oss hur Gaming bidrog till den artificiella intelligensrevolutionen.

På grund av de många sätten att spela spel har videospelverksamheten blomstrat de senaste åren. Dagarna hade gått när konsollförsäljning och kul för konsoler och datorer alla skulle spåras. Ökad numerisk spelförsäljning, mobilspel, freemium-köp i appar och spel med flera plattformar som inte är begränsade till en specifik konsol. Strömmande speltjänster som Microsoft Game Pass, prenumerationsmodeller för onlinespel och distributionstjänster som Steam och olika nivåer av öppenhet gör att alla som vill jämföra äpplen med äpplen möter en okontrollerbar utmaning.

Indiespel är bättre än AAA -spel

Global spelmarknad

Även om försäljningen av konsoler kommer att driva nya versioner, är det varken det största eller det snabbast växande avsnittet i verksamheten. Ward sa att Kina spelar en viktig roll när det gäller smartphones och försäljning av surfplattor kommer sannolikt att uppnå den högsta tillväxten. Mobilspel världen över kommer att öka från 87.7 miljarder dollar för ett år sedan med 24%, förutom annonsförsäljning.

En viktig anledning till varför det förutspås att mobilspelinkomster skulle förlänga dess redan massiva ledning över konsol- och PC -spel till 2020 är en affärsfråga. Mobiltelefoner kan vara billiga - eller gratis, till skillnad från dedikerade spelkonsoler som Sonys PlayStation 5, Microsofts nya Xbox -linje och Nintendo Co: s 7974, +1.71 procent NTDOY, +1.01 procent switchar. Det kan sträcka sig från 300 till 500 dollar före utbudsbegränsade påslag och är den primära anslutningen till online för miljarder i världen. PC -spelare sitter i mitten för att de behöver en multifunktionell enhet som är vanligare än konsoler men inte lika allestädes närvarande som smartphones, säger IDC's Ward.

För mer information

PC vinner över konsoler:

Spelindustrin

Följaktligen beräknas Ward öka sina spelkonsolintäkter med 52.5 miljarder dollar jämfört med 2019, till 20 procent över hela världen, inklusive hårdvara, spelprogramvara och tjänster. Med försäljningen av digitala datorer och Mac förväntas den globala försäljningen öka med 11% från 39.5 miljarder dollar förra året. Till skillnad från intäkterna från konsoler, tar försäljning av mobilspel från IDC och PC inte hänsyn till hårdvaruköp.

Ward hävdade att PC-spel skulle ha varit mer omfattande om inte på grund av COVID-19-epidemin för omfattande iCafe-stängningar i Kina. Safe är ett populärt val för PC-spelare i Kina som inte hade råd med top-of-the-line datorer och personligen umgås med kompisar.

Nya spelkonsoler får också försäljning på toppar:

2 13

Fördelarna med en ny konsol märks främst i USA. Enligt siffror från NPD Group ökade de totala amerikanska utgifterna för videospel med 22,0% till 44.5 miljarder dollar under de första 11 månaderna 2020. Medan försäljningen av hårdvara steg med 34 procent till över 4 miljarder dollar ökade försäljningen av programvara med 21 procent till 38.4 miljarder dollar och försäljning av tillbehör - tangentbord, kontroller, möss och så vidare - med 22 procent till 2.1 miljarder dollar.

Dessa framsteg betonades starkare i november, med efterlängtade speltitlar och Sonys PlayStation 5, och en ny Xbox-serie från Microsoft. Hårdvaruförsäljningen ökade från 58% för ett år sedan till 1,4 miljarder dollar i november, mjukvaruförsäljningen ökade med 32% till 5,2 miljarder dollar och tillbehörsförsäljningen ökade med 8% till 314 miljoner dollar, sade NPD.

Badly Flopped Games

Annat intressant innehåll