Hur var artikeln?

1650283cookie-checkRetur: OneAngryGamer Honest Review (PS5)
Omdömen
21 oktober 2021

Retur: OneAngryGamer Honest Review (PS5)

Returnals många rörliga pjäser kombineras för att skapa ett unikt skjutspel som griper dig med dess mekanik och handling och som aldrig släpper oss, lockar dig med sina svårigheter och en olycklig känsla av rädsla varje steg på vägen. Även om ordet "retur" förekommer i namnet, är det inte avsett att ses som en subtil nick till Returnals körbaserade arkitektur.

Även om Selene börjar varje körning från vraket av den föregående, har hon några förbättringar och en av två valutor i spelet med sig från löpning till körning. Medan andra "bullet hell" -skyttar får dig att titta nedifrån, har Returnal dig inför kulor direkt i ansiktet, vilket tvingar dig att svara snabbt och elegant.

Ladda ner här

Det enda alternativet för att lindra situationen i Returnal är att eliminera dina motståndare, så du strategiserar kontinuerligt ditt angrepp och försvar, söker efter en väg till säkerhet samtidigt som du siktar och förstör fienden. När din vapennivå ökar förbättras statistiken och förmånerna för de vapen du hittar.

Återgång

Du har också ett svärd som du kan använda för att bryta motståndarnas sköldar och snabbt hantera alla fiender i närheten. Ju mer du vet om dina verktyg, desto lättare är det att hitta en rytm för att hantera alla stridscenarier som är unika för din karaktärs byggnad.

Som ett resultat kommer att plocka upp eller öppna många av de föremål och kistor som du upptäcker att ha en kortsiktig negativ inverkan på dina framsteg tills du når målet. Dessutom kommer du att stöta på parasiter, som kan förbättra din karaktär samtidigt som du debuffar dig om du inte har ett specifikt objekt eller en gadget upptäckt över hela planeten. Därför krävs det ofta att man gör avvägningar och ibland tar en chans att förbättra din statistik för att följa en robust konstruktion.

Att kunna utrusta sig själv med så många olika typer av utrustning är både en gåva och en förbannelse: Du kommer dock aldrig att behöva använda samma tillvägagångssätt igen på grund av randomisering. Med mycket plattform måste du testa dina strålningsdugande förmågor.

Osynt: OneAngryGamer Honest Review

Du kommer att ha verktygen du behöver för att passera Returnal även när tiden är väldigt knapp om du kan bemästra den noggrannhet och reflexer som krävs för att bemästra spelets kontroller. I spelet letar du ständigt efter metoder för att förbättra din hälsa eller din utrustning, och även om du lär känna layouten på varje pre-fab kammare finns det alltid oro för att inte veta vad som väntar.

Återgång

Resultatet är en mikrokörning som ständigt rör sig och förändras: För att utveckla handlingen måste du överleva följande 2-4 timmars spel utan att dö, även om du inte behöver göra det perfekt. Med det får du en fin blandning mellan den klassiska roguelikes uthållighetsbaserade svårighet, där du behöver lyckas. Ändå måste du också prestera tillräckligt bra för att fortsätta och den svåra utmaningen som skjutgallerier i helvete-stil ställer.

Som ett resultat kommer du att kunna ta dig an Returnals många brutala bossstrider, där du kommer att möta enorma, skrämmande fiender som praktiskt taget kan fylla skärmen med vågor av förödande slag. Vägen framåt är alltid tydlig, men detaljerna om hur du kommer dit varierar med tiden. Du är aldrig helt säker på vart du ska på grund av de ständigt föränderliga kartorna och målen. Din brist på medvetenhet bidrar dock till en övergripande känsla av osäkerhet, vilket ökar ditt obehag när du utforskar Atropos.

Kör efter körning; du kommer att upptäcka nya ljudloggar, tal och mellansekvenser genom att utforska rummen som dyker upp när du kommer närmare ditt mål. Nya anteckningar dyker upp när du upptäcker nya mysterier kring miljön, så grundligt att utforska varje plats är avgörande för att förstå hela berättelsen.

WarioWare: Get It Together | OneAngryGamer Honest Review (Switch)

Som ett resultat använder Returnal aggressivt din brist på kunskap, visar dig ofta bilder och gör referenser till händelser som du inte har något sammanhang för, allt för att skapa en disig förståelse av Selene, ett skrämmande intryck av Atropos och en luft. mystik kring ditt uppdrags sanna natur.

Även när en stark känsla av förebådande rädsla tar tag i sig, lämnar lusten att veta vad som händer aldrig ditt sinne. Det finns några spelbara historiemoment när "skräck" i Returnal kommer fram och tillbaka, men det mesta av spelets "skräck" är begränsat till berättelsen. När det perfekta ögonblicket kommer kommer du att dras in i historien och en humördriven förstapersonsscen när hon kommer in i hemmet.

Återgång

Returnal använder PS5: s hårdvara för att ge dig en uppsjö av sensorisk input som håller dig ansluten till omvärlden samtidigt som du förstärker dina känslor av rädsla och förvirring. Surroundljud kan hjälpa dig att höra dina motståndare och deras slag när du är i striden. Detta skapar en mer fysisk koppling mellan spelaren och spelet. (Även om det är obekvämt att upptäcka att du måste trycka på avtryckaren dubbelt så hårt för att avfyra din pistol).

Andra recensioner