Hur var artikeln?

1648331cookie-checkAragami 2: OneAngryGamer Honest Review
spel
16 oktober 2021

Aragami 2: OneAngryGamer Honest Review

Aragami 2 använder skuggorna som ett vapen snarare än bara en plats att gömma sig eftersom det ser smyg som en fantasi om makt. Ett proaktivt tillvägagångssätt för smyg betonar att man knackar ett hål i en vägg snarare än att vänta på ett tillfälle att öppna. Aragami 2 lyckas få dig att känna dig som en orädd och dödlig skuggkrigare trots upprepning och brist på variation, tack vare en elegant, snygg estetik och en minimalistisk missionsdesign. Infekterad med en mystisk kraft som förstör kroppen och förbrukar sinnet, är origami utrustad med skuggessens, vilket ger deras övermänskliga förmågor.

När du korsar ett område är det bäst att klättra till en höjdpunkt, undersöka omgivningen snabbt och sedan göra rena och avgörande attacker, oavsett om du springer genom fiendens patrullvägar eller tar ut dem en efter en. På en nivå i Aragami 2 bestämde jag mig för att döda alla i byn av berättande skäl som jag inte skulle förstöra, och jag ville att alla i staden skulle veta att jag jagade dem, vilket resulterade i en fullständig röra.

Song of Horror: OneAngryGamer Honest Review (XBOX)

Aragami 2

Detta är den typ av smyg där du alltid är den som är på jakt, inte bytet. Det är inte bara att origami är utrustad med olika övernaturliga förmågor; de får också en andra chans i livet. Om du dör en andra gång i spelet anses uppdraget vara ett misslyckande, och du måste börja om med alla samlarobjekt. Det finns inget sätt att spara mitt i ett uppdrag, vilket tar bort den vanliga smygspelsbekvämligheten att spara snabbt efter varje möte och ladda om om det går söderut.

Trots dessa begränsningar kan du hantera alla situationer i Aragami 2 och fly från alla kriser tack vare de verktyg du får i spelet. Spänningen blev ännu hårdare när du närmade dig slutet av ditt andra liv och oroade dig för att din hälsa skulle ta slut. Det är dynamiskt utmanande att fokusera på den aktuella uppgiften och växla från ett mer befriat, laissez-faire-tillvägagångssätt som rörelsealternativen uppmuntrar.

Även om Aragami 2 inte är särskilt svår på grund av dina övermänskliga förmågor så dog jag. Jag startade om några uppdrag, inklusive en minnesvärd sådan där jag var tvungen att ta mig igenom den sista tredje nivån med så lite hälsa att jag inte kunde se om det blev rött. Vanliga soldater finns i olika former och storlekar, och medan vissa är tuffare än andra, agerar de alla på samma sätt.

Aragami 2

Ibland kommer några patrullers patrullvägar att korsas, vilket kräver att du behandlar dem som en enhet och planerar dina attacker därefter. För det mesta fungerar de isolerat, och du måste döda eller spöke förbi dem alla en efter en för att gå vidare. Det betyder att du nu måste fokusera på en enda fiende bland en svärm av andra fiender för att besegra dem alla på en gång.

Å andra sidan försvagas det av hur lata förstärkningarna är i deras jakt på dig, hur lätt det är att ta bort de länkade fienderna utan att det psykiska märker det, och hur det psykiska bara dyker upp på ett litet antal nivåer i slutet . Ett annat sätt Aragami 2 spelar det säkert är genom att du upprepade gånger återvänder till de exakta platserna i spelets uppdrag. Varje område serverar en ny uppsättning mål och fiendens placeringar under hela spelet, alla inom samma inställning.

Det betyder att du aldrig kommer att spela samma nivå två gånger på samma uppdrag i Aragami 2 eftersom du ibland kommer in från en annan punkt och sektioner stängs av medan andra nu är öppna. Det verkar som om vi kommer att återvända till de gamla gruvorna under uppdraget. De nya uppdragsmålen förändrar saker och ting lite (du dödar tre mål den här gången och förstör till exempel sju vapencacher), men du letar fortfarande på samma platser som du var.

Ladda ner här

Aragami 2

Du kan slipa och hitta alla dolda samlarföremål eftersom varje uppdrag också är utformat för att spelas igen, med lite remixade fiender. Även om tanken på att besöka uppdrag i Aragami 2 som har remixats något låter utmärkt, tyckte jag att det var en meningslös omväg som bromsade mina framsteg och förvärrade tråkigheten att återvända till samma område om och om igen.

Spacebase Startopia: OneAngryGamer Honest Review (PS4)

Uppdragen är sammankopplade med en tunn berättelse som ger detaljer för att hålla saker i rörelse, men det är aldrig i fokus. Dessa konversationer varar bara några sekunder och hjälper dig inte att känna dig mer ansluten till resten av världen. Aragami 2 är ett vågat och aggressivt grepp om smyggenren när den vågar komma ut ur skuggorna. Men det finns tillfällen då det är alltför försiktigt och väljer att spela det säkert istället för att ta initiativ.

Andra spel