Hur var artikeln?

1654240cookie-checkAxiom Verge 2 | OneAngryGamer ärlig recension
Omdömen
9 oktober 2021

Axiom Verge 2 | OneAngryGamer ärlig recension

Axiom Verge 2 är nästan en prequel, förutom att den utspelar sig efter det första spelets händelser. Även om det fortfarande är en Metroidvania, och det finns några små paralleller mellan det senaste spelet från utvecklaren Thomas Happ och dess föregångare från 2015, bleknar dessa små likheter i jämförelse med allt annat som är fräscht och annorlunda med denna överraskningsuppföljare. Ett utmärkt exempel på detta är spelets handling, som börjar på samma sätt som det tidigare spelets, med att vår mänskliga huvudperson transporteras till en främmande främmande planet.

Medan uppdraget startar i Antarktis tundra, kommer du snart att befinna dig i en torr öken och ett översvämmat tempel, en skarp kontrast till det tidigare spelets stora underjordiska labyrint. Om Axiom Verge 1 var influerad av "Metroid"-delen av genrens namn, så är Axiom Verge 2 mer påverkad av "Vania"-delen av ekvationen, som ersätter de dystra begränsningarna i dess underjordiska labyrint med en mer expansiv och detaljerad miljö. . Det finns en inlärningskurva i de tidiga stadierna av spelet som kräver lite strategiskt tänkande.

Ladda ner här

Axiom Verge 2

Detta koncept har en stark känsla av karaktärsutveckling. Ändå betyder handlingens endimensionalitet att den saknar samma glädjande slagkraft och intensitet som det föregående spelets kulkakofoni gav. Eftersom själva striderna är en spegelbild av spelets strider, utan att någon strategi behövs för att slå var och en, förlorar du inte ens på någonting.

The Breach, å andra sidan, är en andra karta som ligger under den normala, besläktad med de parallella världarna som ses i The Legend of Zelda: A Link to the Past, även om denna analogi är något reduktiv i Axiom Verge 2.

The Breachs kreativitet kommer dock från hur det driver dig att lösa navigeringsproblem, inte från attackerna som den använder sig av en gripkrok för att gå förbi. Att försöka ta reda på hur man kan ta sig runt hinder och använda de olika verktyg som står till ditt förfogande är ett fascinerande problem som alltid är en fröjd att lösa. Även om du lyckas ta dig runt de flesta hindren på din väg kommer det att finnas tillfällen då du springer in i en tegelvägg och måste gå tillbaka. Axiom Verge 2:s biomer verkar tillräckligt olika, och du får lite mer riktning den här gången, tack vare en mystisk kompass som visar dig vägen.

Jett: The Far Shore | OneAngryGamer Honest Review PS5

Axiom Verge 2

Axiom Verge 2 är nästan en prequel, förutom att den utspelar sig efter det första spelets händelser. Ett utmärkt exempel på detta är spelets handling, som börjar på samma sätt som det tidigare spelets, med att vår mänskliga huvudperson transporteras till en främmande främmande planet. Medan uppdraget startar i Antarktis tundra, kommer du snart att befinna dig i en torr öken och ett översvämmat tempel, en skarp kontrast till det tidigare spelets stora underjordiska labyrint.

Det finns en inlärningskurva i de tidiga stadierna av Axiom Verge 2 som kräver lite strategiskt tänkande. Detta koncept har en stark känsla av karaktärsutveckling. Ändå betyder handlingens endimensionalitet att den saknar samma glädjande slagkraft och intensitet som det föregående spelets kulkakofoni gav.

Men även i dessa slagsmål har du oändliga respawns för att minska chefens hälsa. Jämfört med andra spel i genren, som ofta går ut på att vara instängd i ett litet område med en enorm fiende, understryker detta vikten av fri utforskning. Eftersom själva striderna är en spegelbild av spelets strider, utan att någon strategi behövs för att slå var och en, förlorar du inte ens på någonting.

Axiom Verge 2

Spelets primära mål är Axiom Verge 2:s huvudstrid tar ett baksäte för att utforska. På grund av detta har sättet du interagerar med den länkade spelvärlden genomgått en betydande omdesign. The Breach, å andra sidan, är en andra karta som ligger under den normala, besläktad med de parallella världarna som ses i The Legend of Zelda: A Link to the Past, även om denna analogi är något reduktiv i Axiom Verge 2. The Breachs kreativitet kommer från hur det driver dig att lösa navigeringsproblem, inte från attackerna som den använder sig av en gripkrok för att gå förbi.

The Big Con: OneAngryGamer Honest Review

Det är möjligt att se var du befinner dig om andra dimensioner med hjälp av kartan. Nivådesignen hos Axiom Verge 2 påminner kusligt om en klassisk Metroidvania, med föremål och passager precis utom räckhåll. Att försöka ta reda på hur man kan ta sig runt hinder och använda de olika verktyg som står till ditt förfogande är ett engagerande problem som alltid är en fröjd att lösa. Även om du lyckas ta dig runt de flesta hindren på din väg kommer det att finnas tillfällen då du springer in i en tegelvägg och måste gå tillbaka. Spelets biomer verkar tillräckligt olika, och du får lite mer riktning den här gången, tack vare en mystisk kompass som visar dig vägen.

Andra recensioner