Hur var artikeln?

1658490cookie-checkBästa äventyrsspel 2021 (PC)
spel
17 oktober 2021

Bästa äventyrsspel 2021 (PC)

Äventyrsspel har blomstrat på grund av en betoning på berättelse och karaktär. Det, plus några utmanande kognitiva pussel, i motsats till våld, gör genren distinkt. Karaktärer kommer vanligtvis genom att prata eller resonera istället för att ta till våld – men Full Throttle-huvudpersonen Ben kan ha några saker att säga om det.

Vi återkommer regelbundet till våra listor för att se till att de är så uppdaterade som möjligt och återspeglar det absolut bästa genren har att erbjuda, så du kan vara säker på att det vi inkluderar nedan är inget mindre än mästerverk.

Bästa fightingspelen 2021 (PS)

GRIM FANDANGO:

GRIM FANDANGO

Dess berättelse, karaktärer och miljö placerar Grim Fandango bland de bästa rollspelsäventyrsspelen någonsin. Utspelet i det mexikanska de dödas land, där alla är ett skelett eller en demon, måste de nyligen avlidna arbeta bort alla brott de kan ha begått innan de tar den förrädiska fyraåriga resan för att ta sig in i den nionde underjorden. Det är en välgjord värld full av kriminalitet och korruption, med nickar till film noir.

Ladda ner här

Spelet har några av de bästa karaktärerna som någonsin skapats, till exempel Manny Calavera, huvudpersonen, som försöker rädda Mercedes Colomar, damen som han tror att han gjort orätt. I de bästa Disney/Pixar-filmerna skulle den vänliga, bilbesatta demonen Glottis vara precis hemma, och Manny är en av de mest obesvärade coola och charmiga karaktärerna i ett äventyrsspel som du någonsin kommer att möta. Vissa frustrerande kluriga pussel saktar ner handlingen, men glädjen i att utforska och interagera med denna underbara miljö mer än kompenserar för det.

Tim Schafers resa genom mexikansk mytologi markerar fortfarande toppen av bra filmkvalitetsberättelser i videospel — nämn inte dessa hemska monsterbävrar.

UNDER EN STÅLHIMME:

UNDER EN STÅLHIMEL

Ordet "cyberpunk" är ett som alla spel kan använda för att få vår uppmärksamhet. Detta, tillsammans med det bästa brittiska äventyrsspelsföretaget och konstverk av den kända seriekonstnären Dave Gibbons (Watchmen), gör oss till ett lätt byte. Lyckligtvis finns Beneath a Steel Sky redan där ute, och det är ett fantastiskt PC-spel.

Ladda ner här

Watchmen var aldrig tänkt att vara en anpassning av revolutionsgrundaren Charles Cecils roman, men vi är glada att han försökte. Istället arbetade de tillsammans på detta ärevördiga old-school peka-och-klicka-äventyr. Spela som Robert Foster försöker fly den apokalyptiska Union City i handritade mellansekvenser och vacker pixelgrafik. Det finns nyanser av Blade Runner, Dredd och Mad Max i miljön, som tar upp teman om tyranni och korruption i samhället. Det finns pruttskämt i denna dystopiska orwellska mardröm. Även om det kan ha varit ett dystert grin, har Revolution förvandlat det till ett engagerande peka-och-klicka-äventyr.

Bästa fantasyspel 2021 (PC)

Detta är ett av de största äventyrsspelen någonsin på grund av de överraskande narrativa vändningarna, fantastiska karaktärsögonblick, utmanande pussel och visuellt tilltalande miljö. För att inte tala om att det är tillgängligt gratis på GOG, så det finns ingen anledning att låta bli. Om du gillar den första boken är Beyond a Steel Sky en utmärkt uppföljare.

BRUSTET SVERD:

BRUSTET SVARD

Du kan få en bra uppfattning om Broken Sword: Shadow of the Templars genom att föreställa dig Uncharted utan att hoppa och skjuta och en handling som antyder en spännande Dan Brown-bok. Det är svårt att välja mellan det första och andra spelet i Monkey Island-serien, men det första kommer ut på topp.

Ladda ner här

George Stobbart, en avslappnad amerikan på semester i Paris, får sin paus förkortad av en bombplan förklädd till en clown, och han dras snart in i tempelriddarens skuggiga värld. Trots spelets mörkare delar hålls tonen ljus av skaparna Revolution. Ryggraden i serien är dock George Clooneys förhållande till den franske fotografen Nico Collard.

Broken Sword är fortfarande ett av de största PC-äventyrsspelen på grund av den utmärkta berättelsen och röstskådespeleriet. Trots detta inkluderar det det nu berömda "getpusslet", som har parodierats i flera äventyrsspel sedan dess, inklusive alla fyra Broken Sword-uppföljarna. Att vara medveten om sina brister är åtminstone halva kampen som vunnits.

Andra spel